resim yok
20 Ocak 2012 - 00:00

AVM’lerin kapalı otoparklarına bile giremeyen tüplü otomobil nasıl oldu da dönem dizisi Öyle Bir Geçer Zaman ki’ye nüfuz etti? Soner’in kaza yaptığı sahnede o yıllarda henüz otomobillerde kullanılmayan LPG deposu nasıl fırladı bagajdan?

Ekranların en yüksek reytingli dizisi Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin son bölümünden bu fotoğraf kareleri.
‘Soner’ rolündeki Mete Horozoğlu otomobilini sürerken ilginç şeyler oluyor. Kardeşi ‘Murat’ı önce otomobilinin arka koltuğunda görüyor.
‘Murat’ın hayali, çok geçmeden bu kez yolun ortasında çıkıyor karşısına.
Onu ezmemek için kırıyor direksiyonu.
‘Soner’, direksiyonu sağa kırsa belki küçük sıyrıklarla kurtulacağı bir kaza yapacak; ama öyle olmuyor.
‘Soner’ direksiyonu sola, yani uçuruma kırıyor.
Kazayı izleyen yardımcısı ‘Süleyman’ olayın şokunu yaşarken, havada taklalar atan otomobil, deniz kenarındaki taşlara çarpıp parçalanıyor.
Toz bulutu yayılıyor dört bir yana.
O da ne?
Kaza anında o yıllarda henüz otomobillerde kullanılmayan LPG deposu fırlıyor bagajdan.
60’lı yıllarda ‘tüplü otomobil’ diye bir şey var mıydı?
Yoktu.
“Benzin çok para” deyip, insanların otomobillerine ‘sıralı oto gaz sistemi’ taktırmaya başlayalı şurada kaç yıl oldu?
Peki günümüzde AVM’lerin kapalı otoparklarına bile giremeyen tüplü otomobil nasıl oldu da dönem dizisi ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ye nüfuz etti?
Kanaatim o ki, dizi ekibi ya LPG’liden başka parçalayacak otomobil bulamadı ya da “Arabanın uçuruma yuvarlanıp, parçalanması birkaç saniyelik bir şey. O toz bulutu arasında kim fark edecek onun tüplü olduğunu” diye düşünmüş olmalı.
Herkesten kaçmış olabilir, ama bizim kuzen Kaan Yahşi’den kaçmadı.
Diziyi izledikten sonra aradı ve “Bu hafta ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde yazdığın ‘Muhteşem Yüzyıl’ın gaflarını aratmayacak bir hata vardı. İzle de gör o hatayı” dedi.
İzledim; sonuç budur!

 

Ali Eyüboğu-Milliyet

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin