Özge Özsağman iş aşkını ve programını anlattı!

Uzun yıllar gece kuşağında çalıştıktan sonra ana haber kuşağına geçmenin keyfini yaşayan Özsağman, her anını haberle geçirenlerden...

resim yok
24 Aralık 2013 - 10:04
Röportaj

A Haber'de hafta içi her gün 'Akşam Ajansı'nı sunan Özge Özsağman: ''Haberci olmaktan keyif aldığım için iş yerime koşarak gidiyorum. İşini yaparken ölmek isteyenlerden biriyim.''

Özge Özsağman, yeni yayın döneminde hafta içi her gün A Haber'de 'Akşam Ajansı'nı sunuyor.

 

Uzun yıllar gece kuşağında çalıştıktan sonra ana haber kuşağına geçmenin keyfini yaşayan Özsağman, her anını haberle geçirenlerden...

 

Sabah kalktığı andan itibaren gündemi takip etmeye başladığını anlatan ünlü spiker, işine aşkla bağlı... Eski güzellik kraliçesi Özge Özsağman, habercilik aşkını ve programını anlattı...

 

İŞİM BENİ MUTLU EDİYOR

18 senedir spikerlik yapan biri olarak nasıl bir tempoyla çalışıyorsunuz?


Hayatımın her anında haber var. Kanalda haberleri takip ediyor, radyodan haberleri dinliyorum. Bu iş zor ama keyifli... Hafta içi beş günüm haber merkezinde geçiyor. Sabahları saat 08.00'de kalkıyor, kahvaltı haberlerini izliyorum. Bu yoğunluktan keyif aldıktan sonra başka hiçbir iş, sizi mutlu etmiyor.

Peki kanala gittikten sonra neler yapıyorsunuz?


Saat 11.00 gibi kanalda oluyorum. Haber kuşağım akşam 17.00-19.00 arasında oluyor. Koşturmacam kanala gitmemle birlikte başlıyor; hemen gündem toplantısı yapıyor, akşam kimi konuk edeceğimiz üzerine konuşuyoruz. Hangi haberleri başa çekeceğiz, hangileri girecek; onlara bakıyoruz. Sonra konuklarımızı arıyoruz. Konuklar gündeme göre seçiliyor. Sonra akışı hazırlıyor, haberlerin revizesini yapıyorum. Bunların hepsini kendi başıma yapmıyorum tabii; ekibimle çalışıyoruz.

 

OBJEKTİF OLMAK ZOR

Hep gece haberleri sundunuz. Şimdi ana habere geçmek düzeninizi bozdu mu?


Evet, hep gece geç saatlerde yayın yapmıştım. Şimdi akşam kuşağında olunca düzenli bir hayata geçmiş oldum. İlk birkaç ay alışma süreci oldu ama şimdi bu durum keyifli geldi. Yoğun bir tempoda çalışsam da, haftada üç gün spor yapıyorum; bu bana çok iyi geliyor.

Bir spiker olarak ne kadar objektif haber sunabiliyorsunuz?


Yüzde 100 objektiflik diye bir şey yok. Belki sunmaya çalışırsınız ama yüzde 100 objektif olamazsınız.

18 senedir bu işi yapan biri olarak haber sunarken ne hissediyorsunuz?


Ben her defasında heyecanlanıyorum. Haber sunarken ölmeyi isteyenlerden biri haline geldim. Haberci olmaktan keyif aldığım için, iş yerime koşarak gidiyorum. En önemlisi; hiç sıkılmıyorum ve işimi severek yapıyorum.[reklam]

Bir röportajınızda "Bu mesleğin gelecek vâdettiğini görmüyorum" demiştiniz. Hâlâ aynı mı düşünüyorsunuz?


Artık internet çağındayız ve belki insanlar, bizlerin aktarımına ihtiyaç duymaz diye düşünmüştüm. Yine aynı düşüncedeyim.

 

BU İŞTE GÜZELİK BAŞA BELA

Bu işte güzelliğinizin avantajını gördünüz mü?


Bence bu işte güzellik zor bir avantaj... Güzelseniz, donanımlı olduğunuzu karşı tarafa anlatana kadar canınız çıkıyor. Zamanında bunu yaşadım. Kendi donanımınızı ortaya koyana kadar mücadele ediyorsunuz. Ben bu mücadelenin sınavını da çoktan verdim. Dolayısıyla insanların benimsediği kendi çapımda bir haberci olduğuma inanıyorum. Ben mutlu olmak için, güzelliğin avantaj kısmını görüyorum.

 

AİLE ÇOK ÖNEMLİ

Güzellik kraliçesi olduğunuz dönemde mankenlik yapmak yerine eğitim alıp sunuculuk yapmayı tercih etmenizin nedeni neydi?
Ailenin çok etkili olduğuna inanıyorum. Beni çok doğru yönlendirdiler. Genç yaşta bir sürü şeye heves edebiliyorsunuz. Ben de o dönemde sinema filmi, dizi ve mankenlik teklifleri almıştım. O zamanlardaki güzellik kraliçeleri mankenlik yapmıştır ama ben yapmadım. Sadece bir defa özel bir defilede yer almıştım.

 

KENDİMİ ÇOK ACIMASIZ ELEŞTİRİRİM

Kendinizi izlediğinizde ne düşünüyorsunuz?


Hiçbir haberci kendisini izlemekten hoşlanmaz. Ben kendimi acımasızca eleştiriyorum.

Haberciliğe yönelmeseydiniz hangi işi yapıyor olurdunuz?


Oyunculuk yapardım diye düşünüyorum.

 

 

ERDEM KINAY YENİ PROJESİNİ VE SÜRPRİZLERİNİ ANLATTI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin