resim yok
15 Mayıs 2013 - 00:00

MFÖ üyesi Özkan Uğur'a 3 ay önce lenf kanseri teşhisi konmuştu.Tedaviye başlayan Uğur, sevenlerini rahatlatacak haberini Instagram'dan verdi.

"HER ŞEY YOLUNDA"

Bir fotoğrafını sayfasında yayınlayan Özkan Uğur altına "Selamlar. Her şey yolunda, iyi gidiyor. Sevgilerle..." notunu düştü.

Uğur geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tedavide başarı oranının yüzde 99 olduğunu söylemiş ve hayranlarına birkaç ay sonra yeniden konserlere çıkacağının müjdesini vererek şöyle konuşmuştu: "Amerikan Hastanesi'nde yapılan biyopsi neticesinde, folliküler lenfoma teşhisi konmuştur. Folliküler lenfomalar yumuşak seyirli olup, tedaviye yanıtlıdır. Doktorum Burhan Ferhanoğlu'nun ifadesiyle, tedavide başarı oranı yüzde 99'dur. Bağışıklık sistemimi güçlü tutmak ve her türlü hastalıktan (gribal enfeksiyon vs.) uzak durmak adına kalabalık ortamlarda bulunmamam gerekmektedir. Bu nedenle konserlerime bir müddet ara vermek durumundayım. Birkaç aylık tedavi sürecinin, özel hayatımı ve konserlerim dışındaki iş hayatımı etkilemeyeceği doktorlarım tarafından ifade edilmiştir. Bir an önce tüm sevenlerimle, konserlerde yeniden buluşmak üzere."

Uğur'un kariyeri

Evli ve bir çocuk babası olan Özkan Uğur 17 Ekim 1953 de doğdu,dört kardeşin en küçüğü olan Uğurun müzikteki yeteneği daha küçük yaşlarda ortaya çıktı. 1970 yılında daha 17 yaşında Barış Manço Kurtulan Ekspres’te bas gitar çalarak profesyonel müzik yaşamına atıldı. Edip Akbayram Dostlar, Ersen Dadaşlar’la çalıştı.

Aynı yılın sonlarına doğru Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in yer aldığı Kaygısızlar grubuna girdi. 1974 yılında İPUCU 5 lisi adıyla kurulan yeni grupta yer aldı.
[reklam]
1979 sonunda askeri görevini tamamlayan Özkan Uğur 1980-1983 tarihleri arasında Fuat Güner’le birlikte, Ferhan Şensoy’un “Şahları da vururlar” ve “Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı” adlı oyunlarında müzisyen ve oyuncu olarak yer aldı. 1984'teFerhan Şensoydan ayrıldıktan sonra MFÖ olarak yoluna devam etti.

1997 yılında Yavuz Turgul’un “Eşkiya” filminde ilk  oyunculuk kariyeyi başladı.1998-1999-2000 sezonlarında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda “Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor” adlı oyunda konuk sanatçı olarak yer aldı. 1999'da “Aganigi-Naganigi” fındık tanıtım filmiyle, oyuncuktaki başarısı daha da geniş kitlelere ulaştı.

“İkinci Bahar”, “Yeter Anne” ''Cennet Mahallesi'' adlı televizyon dizilerinde oyunculuk  yeteneği ile tüm tv ızleyicilerinin beğenisini kazanan Uğur “Ağırlığınca Altın” ve Özkan la Kaç Para adlı yarışma programlarında oldukça başarılı bir sunuculuk örneği gösterdi

Sinan Çetin’in yönetmenliğini yaptığı “Komiser Şekspir” filmindeki rolü oyunculuktaki başarısını birkez daha kanıtladı. Gişe hasılat rekorları kıran Gora adlı filmindeki  rolü ile Uğur  sinema severlerden büyük beğeni topladı.

 

 

ÖZKAN UĞUR foto-galeri için tıklayın

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin