resim yok
11 Ekim 2011 - 00:00

 

Muhteşem Yüzyıl'da yaşanacak gelişmeleri yapımcısı Timur Savcı açıkladı.
Muhteşem Yüzyıl'ın yapımcısı Timur Savcı, Gazete Habertürk'ten Rahşan Gülşan'a verdiği röportajda dizinin geleceği hakkında bilgiler de verdi.
 
Rahşan Gülşan'ın Muhteşem Yüzyıl'la ilgili sorularını yanıtlayan Timur Savcı, Pargalı İbrahim Paşa'nın ne zaman öldüreceği sorusuna, " Nasıl değiştirelim tarihi, kronolojiyi değiştiremeyiz. İş iyi gitsin diye gerçeklerden çok da kopamayız. Ama üzüleceğiz" dedi.
 
PARGALI İBRAHİM PAŞA NE ZAMAN ÖLMÜŞTÜ ?
 
Kanuni Sultan Süleyman döneminde 1523-1536 yılları arasında sadrazamlık yapan İbrahim Paşa, hızlı yükleşinin ardından 1536 yılında iktidar hırsıyla pek çok kararı kendisinin vermesi, Hürrem Sultan'ın da etkisiyle Sultan Süleyman tarafından boğdurularak öldürdüğü iddia edilmektedir.
 
Tarihi kaynaklara göre 1536 yılının Mart ayında Sultan Süleyman tarafından sarayda yemeğe çağrılan İbrahim Paşa, yemeğin ardından gece sarayda uykuya çekildiği odada, Şehzade Mustafa'yı da boğarak öldüren sağır ve dilsiz cellat tarafından boğularak öldürüldü.
 
İBRAHİM PAŞA DİZİDE NE KADAR YAŞAYACAK ?
 
Dizinin son yayınlanan bölümlerinde 1526 yılında geçen Mohaç Savaşı yayınlandığı için, yapımcı Timur Savcı'ya göre kronolojik sıra dikkate alınacağından Pargalı İbrahim Paşa'nın öldürülmesine 10 sene daha var.
 
Ancak dizinin 2. sezon öncesinde yayınlanan tanıtımlarında kır saçları ve sakallarıyla dikkati çeken İbrahim Paşa huzuruna kabul ettiği yabancı elçilere gücünden bahsederken, yine yaşlanmış olan Sultan Süleyman'da onları dinliyordu.
 
Dizinin yayınlandığı günlerde ratinglerde ilk sıralarda yer alması, Okan Yalabık'ın oynadığı İbrahim Paşa karakterinin hem tarihteki önemi hem de dizideki yeri ve sevilmesi nedeniyle dizinin son bölümlerine kadar öldürülmeyeceği büyük ihtimal olarak gözüküyor.
 
Dizide ilerleyen bölümlerde ise İbrahim Paşa'yı 1. Viyana Kuşatması, Tebriz ve Bağdat'ın fethedilmesinde de izleyeceğiz.
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin