resim yok
02 Mayıs 2012 - 00:00

 

Yıllardır akıllarda yer eden rollerle hayatımızda. “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde canlandırdığı Pargalı İbrahim Paşa karakteriyle de iyice yükseldi. Kadınlar ona bayılsa da, “Yer ve alan kaplamak istemiyorum” diyerek ortalıkta fazla görünmüyor. Az konuşan Okan Yalabık’ı Tempo dergisi röportaja ikna etti.
 
Muhteşem Yüzyıl’ sezon finali yaptığında, ilk yapacağınız şey ne? Tatilde nereye gideceksiniz?
 
- Evde de tatil yapabiliyorum, illa bir yerlere gitmeme gerek yok.
 
Favori tatil yeriniz yok mu hiç?
 
- Ailem, sekiz yıl önce Ayvalık’a taşındı, yaz-kış oradalar. Fırsat buldukça ve genellikle en güzel zamanı sonbaharda Ayvalık’a giderim. Doğanın içerisinde, sakin bir kıyıda olmayı seviyorum. Organizasyonlara ihtiyaç duymuyorum.
 
Nasıl bir aileniz var?
 
- Bir ağabeyim var. Dört kişilik çekirdek aile modeliyiz. Babam ticaret yapıyordu, annem bankada çalışıyordu. Ağabeyim lise döneminde basketbol oynuyordu. Üniversitede radyo ve televizyon okudu. Şu anda yönetmen, reklam filmleri çekiyor.
 
Kendinizi çok benzettiğiniz biri?
 
- Ağabeyime benziyorum. Kendimi onun gibi davranırken yakalıyorum.
 
HAKKINDA KONUŞMAYAYIM PARGALI’YA AYIP OLUR
 
Aşka bakış açınız ne?
 
- Aşırılık... Meral Okay, eşi Yaman Okay’a yazdığı mektupta, aşkı şu sözlerle ne güzel anlatıyor; “Aşk, kendinden vazgeçme halidir. Kendi benliğini ezmeden ‘biz’ olma halidir. İnsan egosu denetlenmesi en güç olan şeydir. Bunu ancak aşk becerebilir, sadece aşk ile üstünden atlayabilirsiniz.”
Osmanlı bir tabuydu Türkiye’de. “Muhteşem Yüzyıl” ile padişahın haremine ve mahremine girdik. Bu, bir dönüm noktası değil miydi? - Tarih derslerinde aktif bir öğrenci değildim, Osmanlı tarihi ilgimi çekmiyordu. Bu kişisel bir durum da olabilir, tarih derslerinin sunumuyla ilgili de. Neden-sonuç ilişkisine dayandırılmadan verilirdi bilgiler. “Muhteşem Yüzyıl”, popüler kültüre Osmanlı’yı çok iyi entegre etti. Birçok insanın dikkatini çekti. Bir TV dizisi için sosyolojik açıdan güzel bir sonuç.
 
Pargalı İbrahim Paşa, padişaha bu kadar yakın biri ama aynı zamanda bir o kadar uzak. Bir sultan ile evli ve eşiyle bile arasında iktidar çatışması var. Siz Pargalı’yı haklı buluyor musunuz?
 
- Herkes haklıdır bu hayatta. Nedenleri vardır, peşinden gider. Bu yolda yaptıkları ve tenezzül etmedikleri onun nasıl bir insan olduğunu belirler. Pargalı da böyle biri işte. Haklılık ya da haksızlık meselesine girmek istemiyorum. Her gün onunla mesai halindeyim. Hakkında konuşmayayım, ayıp olur.
 
BİZDE TUHAF BİR KENDİNİ BEĞENMİŞLİK VAR
 
Starlık nedir sizin için? Siz star mısınız?
 
- Sizce? Değilim. Oyuncuyum ve işimi çok seviyorum. Ortaokul ve liseden itibaren aklımda başka hiçbir şey yoktu. İzlenilmek ve fark edilmek, bu işin özünde olan şeyler ve zaman içerisinde popülerlik getiriyor ama aslında mesleğim oyunculuk olarak devam ediyor, starlık olarak değil. Starlık, işimi yaptığım sürece yanımdan yürüyen ve kapılmadığım bir kavram. Hiçbir zaman bir adım önünüze geçmemesi ve kontrolsüz bırakılmaması gerekiyor.
 
Antalya TV Ödülleri’nde bu yıl da tartışmalar yaşandı. Bazı oyuncular adil bir oylama olmadığını düşündüğü için katılmadı. Türkiye’de bir gün Oscar veya Emmy gibi ödül törenleri olur mu?
 
- Bunlar, yavaş yavaş olur. Dünyadaki örneklerin bizde de olmasını istiyoruz ama sabretmiyoruz, hemen istiyoruz! Hatamız bu. 80 sinema filmi çekilmesi bile eleştiriliyor. Neden? Kötü filmlerin de olması gerekiyor. Bizde tuhaf bir kendini beğenmişlik var. Hem iyi olmak istiyoruz hem de tepeden bakıyoruz. Kendimize karşı samimi değiliz. Hayır. Böyle olduğunu söyleyen insanlar var. Halit Ergenç’in doğum günüydü. Çocuğu ve ailesiyle geçirmek istedi o günü ve gelemedi. Bundan dolayı hemen böyle bir haber çıktı.
 
KADINLARIN İKTİDAR ÇATIŞMASI BAŞKA OLUR
 
Muhteşem Yüzyıl”daki kadın çatışmasına değinirsek, Hürrem mi, Mahidevran mı?
 
- Ben takım tutmam ama iki kadının iktidar çatışmasından daha fena bir şey olamaz.
 
Kadınlar daha mı tehlikeli?
 
- Hayır. Erkekler için de geçerli ama kadınların iktidar çatışması başka olur.
 
ÜCRETLE İLGİLİ HABERLER KOMİK
 
Basına yansıyan haberlere göre “Ya beni öldürün, ya da ücretimi yükseltin” demişsiniz ve 8 binden, 15 bine çıkmış. Bu doğru mu?
 
- Komik! Pargalı İbrahim’in ölümü söz konusu olduğunda gündeme geliyor bu konular. Gülüyoruz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin