resim yok
25 Eylül 2011 - 00:00

 

 
'Aşağı Yukarı Yemişlililer' dizisinin iki oyuncusu Bülent Emrah Parlak ve Murat Eken, hem diziyi anlattı hem tavla maçı yaptı. Murat Eken, "Reytingden çok, sokaktan aldığımız tepki önemli. Siz 'Aşağı mı yoksa Yukarı Yemişlili misiniz?' dediklerinde mutlu oluyorum" diyor.
 
Bülent Emrah Parlak, Büşra Pekin, Murat Eken, Şahin Irmak ve Gülhan Tekin; 'Aşağı Yukarı Yemişlililer' dizisiyle adlarından söz ettiriyor. Dizide 'Serhat' karakterini canlandıran Murat Eken ve sevdiği kızın abisi 'Mikail' rolündeki Bülent Emrah Parlak ile BKM Tiyatro'da buluşup konuştuk. Sevilen ikili, 'Menekşe' için tavlaya tutuştular ve dizideki gelişmeleri anlattılar. 
 
Artık diziyi pazar günleri izlemeye başladık. Sizin için dizinin ne zaman yayınlanacağı ve reytingler önemli mi? 
 
MURAT EKEN: Reytinglerle bizim pek ilgimiz yok. Ama bizim izleyicimiz reytinglerle bizden daha ilgili... Dizi işine başlayınca uzun süre yabancılık çektik. Çünkü biz sahneye alışmıştık. Şimdi sete de alıştık, keyifle çalışıyoruz. 
 
BÜLENT EMRAH PARLAK: Reytingden çok sokakta aldığımız tepki önemli. Diziyi çok seviyorlar. Yoldan geçenlerden 'Siz 'Aşağı' mı, yoksa 'Yukarı Yemişlili misiniz?' diye soruyorlar, bu bizi çok memnun ediyor. 
 
Peki sahneye çıktığınız 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' (ÇGHB) ve BKM günlerini özlüyor musunuz? 
 
B.E.P.: Bizim var olduğumuz yer BKM... Orası oyunculuğu, komediyi öğrendiğimiz, kolumuza altın bileziği taktığımız yerdir.
 
M.E.: ÇGHB, bir tiyatro projesiydi. İzleyicilerle beraberdik, iç içe olmanın verdiği enerji vardı. Şimdi konsept olarak farklı bir şey yapıyoruz ve alışmaya çalışıyoruz.
 
'MİKAİL'İN CANI YANMIŞ 
Sizce dizide 'Serhat' ile 'Mikail'in arası 'Menekşe' yüzünden mi bozuldu?
 
M.E.: Biz, ilk bölümlerde çok sert bir 'Mikail' tablosu çizdik. Otoriter, bağırıp çağıran bir karakter gibi gözüktü, ama aslında çok naif ve ailesini korumaya çalışan bir karakter... Çünkü, kendi ailesindeki bir kadının canı, diğer aileden bir erkek tarafından yakıldı. Biliyorsunuz, Gülhan'ın oynadığı 'Emine' karakteri, 'Serhat' ve 'Süleyman'ın büyük abileri 'Sadık' yüzünden çok yanmış. Tekrar aynı şeyler yaşanmasın diye 'Mikail', o aileye karşı tavır almış durumda. 
 
B.E.P.: Aslında 'Mikail' bütün 'Yukarı Yemişlililer'in acısını ilk dört bölümde 'Serhat'tan çıkardı. Bacısına dokunulduğu anda tüm siniri ortaya çıktı. Çünkü canı daha önce yanmış biri. 
 
Murat Bey, 'Serhat' ile 'Menekşe'nin ilişkileri nereye gidiyor? 
 
M.E.: 'Menekşe'yle 'Serhat' daha çok genç. Özellikle 'Serhat' hayatı çok fazla ciddiye almayan biri. 'Menekşe'yle beraber olmak için düşüncesizce davranıyor. İkisi de biraz durup büyüme sürecine girdiler şimdi. 
 
B.E.P.: Bu şartlarda kavuşmaları zor... 
 
Bülent Bey gerçekten kız kardeşiniz olsa Murat'a verir miydiniz? 
 
B.E.P.: Verirdim tabii. Murat'ı severim. Ama dizide biraz zor. (Gülüyor)

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin