Payitaht Abdülhamid 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Son bölüm özeti

Payitaht Abdülhamid 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı, yeni bölüm ne zaman gibi sorular bölüm bittikten sonra izleyicilerin en çok merak ettiği konulardan biri. 2017 yılının son bölümü yayınlanan Payitaht Abdülhamid'de neler oldu?

Berfu Gürle
30 Kasım 2017 - 00:08
Yeni Bölüm

TRT 1 kanalının sevilen Tarihi dizisi Payitaht Abdülhamid 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Hayır. Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Her hafta bölüm bittikten hemen sonra verilen fragman bu hafta verilmedi. Sebebi de büyük ihtimalle gelecek hafta yani bölüm olmayacak ve sonraki hafta yani 12 Ocak 2018 tarihinde yeni bölümün yayınlanacak olmasıdır.

Son bölümde neler oldu?

Dizinin yayınlanan son bölümü olan 31. bölümde Abdülhamid yine karanlık odaklar tarafından esir alınmak istenmiş, hatta yönetimden el çektirmeye kadar ileri gitmişlerdir. Tahsin Paşa'nın ele geçirilmesiyle Abdulhamid'den istediklerini alacaklarını zanneden Pardus ve adamları, aslında padişah'ın elinde ne büyük bir koz olduğunun farkına vardıklarında baştan yenilmiş olduklarını anlayacaklardır. 

Mahkeme karşısında en sert şekilde direnen Tahsin Paşa yılmayacak, mahkemeyi tanımadığını ve bunun bir tiyatro olduğunu üzerine basa basa haykıracaktır. 

Tüm bu yaşananlardan sonra bunalan ve tahtı gözden çıkaran Abdülhamid Han öyle bir tepkiyle karşılaşacaktır ki, duydukları karşısında resmen yeniden doğacaktır.

Tahsin Paşa'nın hüküm giymemek için Padişah'ı ele vermesi gerektiğini gören annesi, mahkeme için kurulan odada öyle sözler söyleyecektir ki oğlunun gözleri dolacaktır..

Tuzağa çekilmek istenen Sultan öyle bir oyun kurdu ki, Pardus ve adamları en sonunda pes etmek zorunda kaldılar. Bu arada Hatice Sultan ve Kemalettin Paşa'nın yasak aşkı ortaya çıkmış, padişah dışında herkes haberdar olmuştur. Herkes bu işin çözümü için Hatice Sultan'ın biran önce başka biriyle evlendirilmesini münasip görmüş, Kemalettin Paşa'yı unutmasının en doğru olan şey olduğunda kanaat getirmiştir.

Bölümün sonunda Hatice Sultan gelinliğiyle nikahın kıyılacağı alana, annesi ve babasına doğru yürümekteyken Kemalettin Paşa da o anlarda Hatice Sultan'ın evleneceğini doktorundan öğrendiği görülmektedir.

 

 

Abdülhamid Han hastalığı neydi?

Sultan II. Abdülhamit Han'ın ölümüne sebep olacak hastalığı 5 Şubat 1918 Salı günü soğuk algınlığı ile başladı ve üç gün sonra şiddetli bir mide ağrısıyla nefes darlığı baş gösterdi.

Abdülhamid ne zaman vefat etti?

Yapılan kontrollerin ardından, kan toplanması sonucu ödemleşme ile kalp ve böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Dokuz kez vücudundan kan alınmış fakat tüm çabalara rağmen Sultan Abdülhamid, 10 Şubat 1918 Pazar günü saat 15:00'da Beylerbeyi Sarayı'nda vefat etmiştir.

DİZİNİN KONUSU

17-10/03/payitaht-abdulhamid-dizisi.jpg

Osmanlı İmparatorluğunun 1896'da, Sultan Abdülhamid'in padişahlığının 20. yılından itibaren döneme damgasını vuran önemli olayları ekrana taşıyor. “Payitaht Abdülhamid” dizisinde uzun bir aradan sonra Osmanlı'nın zaferi ile sonuçlanmış savaş ''Yunan Harbi''ne yer veriliyor. 1. Siyonist Kongre ile Sultan'dan istenen Filistin toprakları, Padişah'ın sonuna kadar vermediği ve masadan düşmanın hüsranla kalktığı bir dönem olarak ekrana gelecek.

Sultan Abdülhamid'in yapmış olduğu önemli proje, Hicaz Demiryolu çalışmaları ve bir çok projeler Payitaht Abdülhamid dizisinde işlenecek. Sultan Abdülhamid Han ile halkın birlikte yürüttüğü mücadeleye seyirci tanıklık edecek. Günümüz gençlerine armağan niteliği taşıyan dizinin ana temasında "Mücadele" kavramı işleniyor.

YENİ  sezonda dahil olan oyuncular 

Volkan Keskin (Murad), Taner Ertürkler (Selim Paşa), Cemre Baysel (Firuze), Nik Xhelilaj (Marco), Kevork Malıkyan (Parvus), Hacı Ali Konuk (Aşçı Fadıl), Güzide Arslan (Dilşat), Leya Kırşan (Güzide), Yusuf Aytekin (Söğütlü Osman), Mehmet Sabri Arafatoğlu (Şeyhulislam), Ercüment Fidan (Lord William) karakterleriyle yeni sezonda dahil oldular.

Volkan Keskin (Murad)

17-10/03/volkan-keskin-payitaht-abdulhamid.jpg

Samsun'lu oyuncu Keskin 16 Ağustos 1983 tarihinde doğmuştur. 19 Mayıs Üniversitesi'nde başladığı eğitimini Haliç Üniversitesi Tiyotro bölümünde yüksek lisans yaparak tamamlamıştır. Uzun bir süre modellik yaptıktan sonra 2007 senesinde Dağlar Delisi dizisi ile oyunculuk hayatına başlamıştır. İsimsizler Kürşat karakterini canlandırdı.

Taner Ertürkler (Selim Paşa)

17-10/03/taner-erturkler-payitaht-abdulhamid.jpg

ALmanya doğumlu oyuncu 1971 yılında dünyaya gelmiştir. Ertürkler, eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde yapmıştır. İlk projesi Tatlı Kaçıklar dizisidir. Taner Ertürkler; Küçük Hanımefendi, Adanalı, Üvey Aile, Kayıp Prenses, Unutma Beni, Gurbet Kadını, Bir İstanbul Masalı, Nisan Yağmuru, 7 Numara gibi birçok projede yer almıştır.

Cemre Baysel (Firuze)

17-10/03/cemre-baysel.jpg

İzmir'li güzel oyuncu 1999 doğumludur. Genç oyuncu İzmir'de doğup büyümüş ve İsimsizler dizisinde dikkat çekmeyi başarmıştır. Eğitimine Ege Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nde devam eden oyuncu ilk oyunculuk deneyimini 2014 yılında Yeşil Deniz dizisi ile yaşadı.

Kevork Malıkyan (Parvus)

17-10/03/kevork-malikyan-payitaht-abdulhamid-1507038838.png

Aslen Ermeni asıllı ve İngiliz olan Malıkyan, 2 Haziran 1943 dünyaya gelmiştir. Diyarbakır'da doğan oyuncu 10 yaşında dini eğitimini alabilmek için İstanbul'a gelir. İstanbul'da Karagözyan Yetimhanesi'nde 7 yıl eğitim alan Malıkyan, 20 yaşında Londra'ya giderek tiyatro eğitimi alır.

Hacı Ali Konuk (Aşçı Fadıl)

17-10/03/haci-ali-konuk-payitaht-abdulhamid.jpg

Erzurum'lu olan Konuk 1 Mayıs 1969 tarihinde dünyaya geldi. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Seksenler dizisiyle tanınmaya başladı. Babası İmam olan oyuncu İlahiyat okuluna başlayıp eğitimini yarım bırakmış. İzmit’te okuduğu dönemlerde tiyatro aktivitelerine katılmaya başlayaıp bu alanda devam etmeye karar verir. Tiyatronun yanı sıra Stand-up yapan oyuncu Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra Levent Kırca’nın düzenlediği bir yarışmaya katıldı. Orada kazanan 12 kişi arasına girmeye hak kazandı. Çiçek Taksi, Tatlı Hayat, Kampüsistan ve Seksenler gibi dizlerde rol aldı.

Güzide Arslan (Dilşat)

17-10/03/guzide-arslan-payitaht-abdulhamid.jpg

Ankara'lı güzel oyuncu 1 Ekim 1991 tarihinde dünyaya gelmiştir. Aslen Nevşehir'li olan oyuncu hemşirelik bölümü okumuş ve Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Edebiyata karşı büyük bir sevgisi vardır ve neredeyse oyunculuktan daha fazla üzerine düşer. O Hayat Benim dizisi onun için önemli bir dönümdür bu dizi sayesinde tanınmıştır. 

Leya Kırşan (Güzide)

17-10/03/leya-kirsan-payitaht-abdulhamid.jpg

Çocuk oyuncu Leya, 23 Mayıs 2008 yılında doğmuştur. Birçok tecrübeye sahip olan Kırşan, Hayat Yolunda dizisi ilk deneyimini yaşamıştır. Maral ve Eve Dönüş dizilerinde rol almış, Kanal D ekranlarında yayınlanan Adı Efsane dizisinde evin ufak kızı rölünde yer almıştır. Leya Kırşan ayrıca Sütaş Tatlım reklam filminde de oynamıştır.

 Yusuf Aytekin (Söğütlü Osman)

17-10/03/yusuf-aytekin-payitaht-abdulhamid.png

Ankara doğumlu oyuncu 31 Mayıs 1990 tarihinde dünyaya gelmiştir. En Uzun Yüzyıl, Korkma ve İrtibatı Koparmayalım dizilerinde yer almıştır.

Mehmet Sabri Arafatoğlu (Şeyhulislam)

17-10/03/zcan-uzun-payitaht-abdulhamid.jpg

Asıl ismi Mehmed Sabri Arafatoğlu olan oyuncu 30 Mayıs 1968 yılında dünyaya gelmiştir. İsim olarak Sabri Arafatoğlu ismini kullanmaktadır. Bizim Evin Halleri, Yuvadan Bir Kuş Uçtu, Aşk Buraya Uğramıyor, Kod Adı dizilerinde rol almıştır.

Ercüment Fidan (Lord William)

17-10/03/ercument-fidan-payitaht-abdulhamid.png

İstanbul doğumlu oyuncu 1969 senesinde doğmuştur. Fidan, Açık Öğretim Fakültesi Oyunculuk Eğitimi Bölümü'nden mezun olmuş, Hayat Bağları, Tatlı Hayat, Ekmek Teknesi, Güzel Çirkin, Benim İçin Üzülme, Arka Sokaklar, Güzel Köylü, Filinta, Beyaz Karanfil dizilerinde oynamıştır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin