Pelin Akil de o dizinin kadrosuna katıldı!

Kızılelma'nın oyuncu kadrosu netleşiyor...

resim yok
28 Aralık 2013 - 11:32
Magazin

Ünlü yapımcı Osman Sınav'ın imzasını taşıyan Kızılelma dizisinin yayın tarihi belli oldu.

 

Dizinin oyuncu kadrosu da büyük ölçüde şekillendi.

 

İşte detaylar:

 

NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TRT 1'de  yayınlanacak olan Kızılelma dizisi 15 Ocak Çarşamba akşamı 19.50'da ilk bölümüyle ekranda olacak.

 

Kızılelma dizisinde Furkan Palalı 'Murat Altay' karakterini canlandıracak.

 

PELİN AKİL DE KADRODA

İlk tanıtımıyla merak edilen dizinin başrollerinde Furkan Palalı ve Pelin Akil var. Dizide ayrıca Zeynep Eronat, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Rahmi Dilligil, Adnan Biricik, Osman Karagöz, Mesut Yılmaz, Ceyda Saltadal, Sefa Zengin, Selin Altay, Buket Tuba Güzel ve Yener Gürsoy rol alıyor. Dizinın Ocak ayında ekrana gelmesi planlanıyor.

 

TÜRK GİZLİ SERVİSİ'NİN KAHRAMANLARI

Kızılelma ülküsünden yola çıkılan dizinin fragmanı da oldukça çarpıcı. Dizinin başrolünde ise daha önce Son Yaz Balkanlar ve Aşk Emek İster gibi dizilerde yer almış olan Furkan Palalı yer alacak. "Ülken için yaşa, aşkın için öl" sloganıyla duyurulan yeni dizi Kızılelma'nın ilk tanıtım fragmanı geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı.

 

OSMAN SINAV 'KIZILELMA'YI ANLATTI

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Osman Sınav'la yeni dizisi Kızılelma'yla ilgili konuştu. Neden bu ismi seçtiğini sorusuna "Kızılelma, Türk mitolojisinde var olması gereken hedef"tir yanıtını verdi ama "dizide Turancılık" olmayacağını söyledi.

İşte Koloğlu'nun yazısından çarpıcı bölümler:


"MİT denince akla çok şey geliyor. Yakın zamanda Hakan Fidan'ın konumuyla ilgili tartışmalar yaşandı. Teşkilatın adını son zamanlarda böyle duyar olduk.

 

"Politik bir şeye girmeyeceğiz" diyor Sınav. Peki nasıl girmeyecek? "Devletin tek istihbarat örgütü MİT, hedefleri doğrultusunda çalışan bir kurum. Bizim ajanımız hedeflerine ters düşen faaliyetlerle mücadele edecek" diye ekliyor.[reklam]

Bundan sonrasına tam "James Bond"a giriyor. Ajan Murat yakışıklıdır. Tabii "ülkenin geleceğini ile mücadelenin ciddiyeti"nin el verdiği ölçüde aşk-meşk mevcut olacak. Osman Sınav dizinin bu kısmıyla ilgili, "Bir ajanın aşık olabileceğini, aç kalabileceğini yani bizim gibi olabileceğini anlatacağız" diyor. Aksiyon sahneleri tabii ki olacak. "Senaryo yalın" diyor Sınav. Ajanlar ve casusluk faaliyetleri olunca işler karışık olur ya. O açıdan soruyorum.

Türk -İslam sentezi mi?


"Kuran-bayrak-silah" Ajanımız yeminini böyle yapıyor. Osman Sınav, "İstihbarat teşkilatına girenler Kuran, bayrak ve silah üzerine yemin ederler" diyor. "Öngörülerimiz, düşümüz olacak" diyor Osman Sınav.

Bu "düş"ün peşinde koşan biri daha var; Polat Alemdar. Osman Sınav için yabancı biri değil. "Kurtlar Vadisi"nin fikir babasıdır Sınav. Hatırlarım, bürosunda sanırım ilk anlattıklarından biriydim projeyi. Soruyorum tabii ki bu durumu. Benzer konuların dizi ve filmlerini çektiğini, tecrübe sahibi olduğunu, kahramanın bir istihbarat elemanı olduğunu söylemekle yetiniyor. Polat Alemdar'ın "Kızılelma"yla pek ilgisi yok. Bizim ajan Murat, "daha radikal milliyetçi", çizilen karakter çerçevesine göre... Nihai hedef; Kızılelma...

 

KIZILELMA DİZİSİNİN KONUSU

Türkiye'nin milli varlık ve çıkarlarını korumaya ant içmiş bir avuç adam ve kadının hikayesinden yola çıkılan dizide ; bir avuç kahramanın özverili hayatı konu alınacaktır. Bu kahramanlar Yeni Türkiye nin büyümek ve bölgesinden yeniden adalet ve refahın merkezi olmak yolundaki bu ülke için yaşayacak, mücadele edecek ve “maceradan maceraya” koşacaklar. Dizinin başrollerini tiyatronun ve sinemanın önemli isimleri paylaşacak. Türk Gizli Servisi, yani Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) konu edilecek.

 

KIZILELMA ÜLKÜSÜ NEDİR?

Kızıl Elma, Türkler tarafından değişik şekillerde tasvir edilmiş olup bazen bir belde, bazen bir taht, bazen de dünya hakimiyetini temsil eden som altından yapılma kızıl renkli bir küre olmuştur. Bazen fethedilmesi gereken illeri ifade eder, çoğu kez ise bütün Türklerin, tek bayrak altında toplandığı devletin simgesidir.

Bu altın top bazen zaferin işareti, bazen hakimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yerin sembolü olarak ifade edilmiştir. Çok eski bir Türk inanç ve töresi olan Kızıl Elma, Türkistan'dan Hazar Denizi'nin doğusundan gelen Oğuzların, Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hakimiyetinin ifadesi olarak bulunan altın topu yani Kızıl Elma'yı ele geçirmeyi ülkü edinmişlerdir.

 

 

ÖZCAN DENİZ ARADIĞI SARIŞINI HANGİ DİZİDEN BULDU? İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin