resim yok
29 Ocak 2013 - 00:00

 

İlaçla uyutulan ve tedaviye yanıt vermesi beklenen ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen, tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti. Özbeğen’in ölüm haberi sanat camiasını yasa boğdu
 
Gazeteci Mehmet Ali Birand, ressam Burhan Doğançay, deprem bilimci Ahmet Mete Işıkara, edebiyatçı İsmet Kür ve Toktamış Ateş’ten sonra bir ölüm haberi de sanat dünyasından geldi.
 
Pazar günü solunum yetmezliği şikâyetiyle fenalaşan, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Türk müziğin güçlü sesi Ferdi Özbeğen, dün akşam yaşamını yitirdi. 12 yıldır prostat kanseri nedeniyle tedavi gören 72 yaşındaki sanatçının doktorları öğlen saatlerinde Özbeğen’in enfeksiyon nedeniyle hayati tehlikesinin olduğunu açıklamışlardı.
Özbeğen’in prostat kanserine işaret eden Doç. Dr. Ülkü Aygen Türkmen, “İçinde bulunduğu hastalığı nedeniyle üzerine eklenen bir enfeksiyon durumu var. Altta yatan hastalığı da onu olumsuz etkilemekte ve hayati riskini artırmakta. Elimizden geldiğince onu tekrar hayata bağlayabilmek için tedavisine devam ediyoruz” demişti.  
 
İlaçla uyutulan ve tedaviye yanıt vermeye başlar başlamaz yavaş yavaş uyandırılaması planlanan sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özbeğen dün 21.15’te  hayata gözlerini yumdu. Sanatçının manevi oğlunun da ölüm haberini duyunca fenalaştığı belirtildi.
 
Özbeğen’i ölmeden birkaç saat önce hastanede ziyaret eden Selami Şahin  “Piyanist modelini Türkiye’de ilk gerçekleştiren Ferdi Özbeğen’dir. Çok üzgünüm” derken Demet Akbağ twitter sayfasına, ‘Aaahhh Ferdi Özbeğen sende mi? Nur içinde yat”, şarkıcı Bengü “3 yaşında ilk mırıldandığım şarkı... Ondan öğrendim... Ondan çok şey öğrendim... Çok üzgünüm... Melek Ferdi Özbeğen... Nurlar yağsın üzerine”, Mustafa Sandal “Maalesef kötü bir haber daha aldık. Ferdi Özbeğen’i kaybetmişiz başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Unutulmayacak önemli bir değerdi”, Ferhat Göçer, “Ferdi Özbeğen hayatını kaybetti. Müzik dünyamızda tanıdığım en özel, en güzel üstadlardan biriydi. Toprağı bol, mekânı cennet olsun”, Ata Demirer, “Çocukluğumun Bursa’sında tanıdım Ferdi Özbeğen’i. Babamın plakçı dükkânında ilk onun sesi kazındı belleğime. Yıllar sonra tanışmak kısmet oldu.
 
Tanıdığımda hayal kırıklığına uğramadığım nadir ünlülerden biriydi. Kendi gitti, plakları var yadigar. Nur içinde yatsın. Ayrıca Ferdi Özbeğen plaklarını tekrardan temizleyip piyasaya sunmuşlar gayet temiz ve değerli kayıtlar tavsiye ederim” mesajlarını yazdı.
 
 
1977’de onu dinlemeye gelen Polat Tezel’in ısrarıyla yaptığı ilk albümü ‘Ferdi Özbeğen’le 45 Dakika’ ile ünü tüm Türkiye’ye yayıldı. Albümdeki 14 şarkıdan 4’üne söz yazan Ülkü Aker ile 175 şarkılık bir yol arkadaşlıkları oldu ve özellikle kadınların kendisine olan sevgisini bir kadının elinden çıkan bu şarkılara bağladı Özbeğen.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin