Pretty Little Liars'ın büyük finali sosyal medya ve reytinglerde zirve yaptı!

Freeform'un uzun soluklu gençlik gizem-gerilim türündeki dizisi Pretty Little Liars geçtiğimiz gün izleyicileriyle buluşan finaliyle merak edilen soruların cevabını vererek ekran macerasını sonlandırdı.

Volkan Küçükel
29 Haziran 2017 - 12:52
Reyting

Sara Shepard'ın popüler roman serisinden ekranlara uyarlanan Freeform'un uzun soluklu gençlik gizem-gerilim türündeki dizisi Pretty Little Liars geçtiğimiz gün izleyicileriyle buluşan finaliyle merak edilen soruların cevabını vererek ekran macerasını sonlandırdı.

I. Marlene King'in yaratıcısı olduğu dizi, finaliyle reytinglerde yükseliş gösterirken, sosyal medyayı ise adeta domine etti.

PRETTY LITTLE LIARS FİNAL REYTİNGLERİ

Trioan Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell ve  Sasha Pieterse gibi isimleri oyuncu kadrosunda bulunduran Pretty Littler Liars iki saat süreli final bölümüyle, günümüzdeki birçok dizinin aksine haftalık olarak değil sezon boyu dikkate alındığında da ciddi bir yükseliş gösterdi.

I. Marlene King'in yönetmen koltuğunda otrduğu final bölümü, bir önceki hafta 20 Haziran'da ekranlara gelen sezonun 19. bölümü "Farewell, My Lovely"e kıyasla yüzde 75'lik dikkate değer bir artış gösterirken 1.41 milyon izleyiciyi ekran başına topladı.

17-06/29/pll-final-bolumu.jpg

Bölüm bu rakamlarla, sezonun açılış bölümü olan "Tick-Tock, Bitches"in ardından yedinci sezonun en çok izlenen bölümü olmayı başardı.

I. Marlene King & Maya Goldsmith ikilisince senaryosu kaleme alınan "Till Death Do Us Part" aynı zamanda bir önceki sezonun final bölümü olan "Hush, Hush, Sweet Liars"a göre yüzde 17'lik bir artış gösterdi.

Bunun dışında 27 Haziran akşamında kablolu kanal programları göz önüne alındığında dizinin final bölümü, 0.8 reyting oranı ve 2.6 milyon izleyici yakalayan WWE SmackDown'ın ardından ikinci sırada yer aldı.

SOSYAL MEDYADA PRETTY LITTLE LIARS ÇILGINLIĞI!

Pretty Little Liars, reyting performansı dışında sosyal medyada ise adeta fırtına gibi esti. Toplamda 1.7 milyon tweet ile dizinin final bölümü, 2017'nin hakkında en çok tweet atılan dizisi olma unvanına ulaştı.

Final bölümünün başlamasından önce gerçekleşen Pretty Little Liars maratonu dahil olmak üzere Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında 5 milyona yakın katılım gerçekleştirildi.

17-06/29/pll-final.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin