resim yok
01 Şubat 2012 - 00:00

 

Reyting operasyonu oyuncuların cebini yaktı!
İpek Tuzcuoğlu'ndan, Kadir İnanır'a kadar pek çok oyuncu artık astronomik ücretler talep etmiyor. Bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla yapılan reyting operasyonu sonrası dizi yapımcıları projelerini askıya aldı. TV kanallarında programların reytinglerinin ölçülemediği bir sürece girmesi yeni dizi çekilememesine neden oldu. Yapımcılar dizi yapmak istemeyince oyuncular da bu süreçten etkilenerek ücretlerini düşürdü. Pek çok ünlü oyuncu bölüm başına aldıkları astnonomik fiyatları düşürmek zorunda kaldı.
 
FİYAT KIRMAK ZORUNDALAR
 
Adının yazılmasını istemeyen bir yapımcı oyuncular için şunları söyledi: "Bizler, kanalla yaptığımız anlaşmalarda reklam gelirlerinden reyting durumuna göre pay alıyorduk. Şimdi bu durum ortadan kalktı. Benden artık bir oyuncu zam isteyemez. Kontrata öyle bir madde ekledim. Ya kaşesini düşürecek, yada dizinin bir yerinde senaristler tarafından öldürülerek diziden çıkarılacak. Reytinglerden pay alana kadar bu durum böyle."
 
İşte hangi oyuncu ne alıyordu şimdi ne istiyor?,
 
20 YERİNE 15 BİN
 
İpek Tuzcuoğlu yeni projeler için, son dizisi Dürüyemin Güğümleri'nden aldığı kaşeyi talep etmiyor. Tuzcuoglu ücretini 20 bin liradan 15 bin liraya düşürdü.
 
5 BİN LİRA AZALTTI
 
Yaprak Dökümü'nde yıllarca oynayan Gökçe Bahadır ücretini bölüm başı 20 bin liradan 15 bin liraya düşürdü. Bahadır'ın son dizisi de yayından kaldırılmıştı.
 
İNANIR DA DÜŞÜRDÜ
 
Bir süredir dizilerde yer almayan Kadir İnanır'ın da kaşe fiyatının 35 bin liradan 25 bin liraya indirdiği belirtiliyor.
 
ARTIK 5 BÖLÜMÜ PEŞİN İSTİYOR
 
Halil Ergün bilindiği gibi yeni bir diziye başladığı zaman en az 13 bölüm peşin almadan anlaşma imzalamıyordu. Ancak Ergün yeni proje teklifleri için "Bu reyting belirsizliği sürerse bende en fazla 5 bölümün ücretini peşin talep ederim" diyor. Ünlü oyuncu bölüm başı ücretini 60 bin liradan 50 bin liraya indirdi.
 
YÜZÜ ÇOK ESKİDİ
 
Nurgül Yeşilçay'ın yeni dizisi yayından kalkınca yapımcılar, genç oyuncunun yüzünün çok eskidiğini düşünüpbir süre rol vermemeyi düşünüyor. Bu arada yapımcılar bu iş ortamında Yeşilçay'ın kaşe ücretinin eskisi gibi 75 bin lira olamayacağını bu ücretin 40 bin lirayı aşamayacagını vurguluyor.
 
10 BİN LİRA FARK VAR
 
Fahriye Evcen'in son projesi de beklenen ilgiyi görmedi ve yayından kaldırıldı. Evcen'in de fiyatının bölüm başına 25 bin liradan 15 bin liraya düştüğü konuşuluyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin