Rock'n Coke'a anlamlı ödül!

Rock'ın Coke çevre konusunda uygulamaları ve yaklaşımları konusunda dünya genelindeki festivallerin değerlendirildiği "A Greener Festival Award" yarışmasında "Övgüye Değer Festival Ödülü"nü kazandı.

resim yok
26 Kasım 2013 - 11:10
Magazin

Rock'n Coke çevre konusunda uygulamaları ve yaklaşımları konusunda dünya genelindeki festivallerin değerlendirildiği "A Greener Festival Award" yarışmasında "Övgüye Değer Festival Ödülü"nü kazandı.

Açık hava festivali Rock'n Coke, çevre konusundaki uygulamaları ve yaklaşımları ile her yıl dünya genelindeki festivallerin değerlendirildiği "A Greener Festival Award" yarışmasında iyi yönetilmiş ve çevresel farkındalığı olan etkinliklere verilen "Övgüye Değer Festival Ödülü"nü kazandı.

 

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Coca Cola açıklamasına göre Rock'n Coke, Türkiye'nin çevre konusunda uluslararası ödül kazanan ilk festivali ünvanını da kazandı.
 
Hazerfen Havaalanı'nda 6-7-8 Eylül 2013 tarihlerinde 5 ayrı sahnede 100'den fazla sanatçı ve grubu ağırlayan Rock'n Coke'a bu uluslararası ödülü çevreci uygulama ve yaklaşımlar getirdi.

 

Bu çerçevede Kamtaş adlı bağımsız denetim firması festival öncesi, sırası ve sonrası için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu hazırladı.

 

Böylece alanın kurulumundan başlayarak gerekli çevresel tedbirler alındı ve Festival'in çevre etkisi en aza indirildi.[reklam]

SALINAN KARBON KADAR...

ÇED raporu ile çevresel etkileri ölçülen ve izlenen Rock'n Coke'un festival hazırlıklarından başlayarak alanın toplanmasına kadar ürettiği karbon miktarı MyClimate Türkiye tarafından hesaplandı.

 

Ortaya çıkan karbon miktarını sıfırlamak amacıyla bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirilmesi planlandı. Bunlara ek olarak, atık yönetimi planı dahilinde, Festival süresince oluşabilecek atık miktarının en aza indirilmesi için önlemler alındı. Ayrıca oluşan atıklar ayrıştırılarak atık toplama ve işleme merkezlerine ulaştırıldı.
 
Tüm bu önlemler ve uygulamalar sonucu Rock'n Coke, on binlerce katılımcısına unutulmaz bir deneyim yaşatırken, Festival alanını da çevresel etkiyi asgari seviyede tutarak, temiz bir şekilde bırakarak, uluslararası alanda Türkiye'nin ilk çevre ödüllü festivali olmaya hak kazandı.

 

 

ÜNLÜ MEKAN KAPANIYOR MU? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin