resim yok
24 Ocak 2011 - 00:00

 

Dizilerde; belden aşağı esprilerin olduğu, bekâretin önemsizliğinin öne çıkarıldığı, Türk tarihinin çarpıtıldığı, derin devlet meşrulaştırıldığı gibi şikayetler var...

 

 

RTÜK tarafından hazırlanan raporda, farklı kanallarda yayınlanan dizilerle ilgili ilginç tespitler yapılıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na gelen şikayetlerden de yola çıkılarak hazırlanan rapora göre; kurumun fişlediği iddia edilen diziler şöyle...

Küçük Sırlar
Gençler lise çağında olmalarına rağmen cüretkar hayatları ve sınıf ayrılıklarına yapılan vurgu dikkat çekiyor. Lise öğrencilerinin okula lüks araçları ile; genç kızların abartılı makyajları ile gitmeleri, okul dolaplarında içki şişeleri bulundurmaları, okulda sevgilileriyle öpüşebilmeleri dikkat çekiyor. Varlıklı aile çocuklarının aynı koleje burslu olarak devam eden başka bir öğrenciye, “varoşcan” diye hitap etmeleri da dikkat çekici.

Öyle Bir Geçer Zaman ki
Ali, eşinden ayrı bir ilişkisi olması ve karısı hapiste iken sevgilisini çocuklarının olduğu eve getirmesi, çocuklarını dövmesi gibi nedenler ile örnek baba profili çizmemektedir. Aylin’in babası yaşında bir erkek ile duygusal ilişki yaşaması uygun bir davranış olmamıştır. Mete’nin de babasına, “Geberteceğim ulan seni” demesi, çocuklara ve gençlere kötü örnek oluşturabilecek niteliktedir.

Fatmagül'ün Suçu Ne?

Daha 1. bölümünde sansasyonel bir şekilde dakikalarca adeta görsel bir duruma sokulan tecavüz sahnesi yaşanıyor. Bu sahne kullanılarak rating planlaması yapılmakta, toplumsal bir yara amacından saptırılarak tamamen tecimsel bir amaca tahvil edilmektedir. Bu tür yapımlar değer yargılarını zaafa uğratmak ile beraber, yaşanan olayları ajite ederek yayıncılığa alet etmektedir.

Kurtlar Vadisi Pusu
Dizi sadece yoğun izlenme oranı ile değil, aynı zamanda şiddet kültürünü ve derin devleti meşrulaştıran içeriği ile gündeme geldi. Böylesi bir temanın bu kadar geniş bir izleyici kitlesine ulaşması diziyi sosyolojik bir olguya dönüştürmüştür.

Hanımın Çiftliği
Türk toplumunun aile yapısına ve manevi değerlerine uygun olmayan aile içi gönül ilişkilerinin yaşandığı dizide, “Senin Allah’ın kitabını, ulan Allahsız, ulan kitapsız” gibi kutsal değerlerimize hakaret içeren konuşmaların yer aldığı dikkat çekmektedir.

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
Her bölümde cinayet ya da ölüm yaşanıyor. Belden aşağı espriler yapılıyor olsa da bunlar biplenmekte, bunun dışında da sıkça “lan, lun” şeklinde konuşmalar geçmektedir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin