Saadet Işıl Aksoy dert yandı!

Başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Tolgahan Sayışman'ın paylaştığı 'Sürgün' adlı filmin galası önceki akşam yapıldı.

resim yok
20 Aralık 2013 - 12:29
Magazin

Saadet Işıl Aksoy: ''Dünya şartlarında çalışmıyoruz''

Başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Tolgahan Sayışman'ın paylaştığı 'Sürgün' adlı filmin galası önceki akşam yapıldı.


Los Angeles, Londra ve Roma gibi dünyanın önemli merkezlerinde oyunculuk deneyimi olan, Saadet Işıl Aksoy, Türkiye ile yurtdışındaki çalışma saatleri arasındaki uçurumdan dert yandı.

 

TÜRK YÖNETMENLER TANINIYOR

Işıl Aksoy;

''Yurtdışında bu sektör kanunlar tarafından denetleniyor. Belirli saatler dışında oyuncuları çalıştıramıyorsunuz.

Aksi halde ceza kapınıza geliyor. Ancak ülkemizde bir kanun olmadığı için çalışma saatleri düzenlenemiyor'' dedi.

 

''YÖNETMENLER DAHA ÇOK...''

Dünyada Türk oyuncularından çok Türk yönetmenlerin tanındığını belirten Aksoy;

''Gittiğim birçok gala ve set ortamında bana, Fatih Akın ve Ferzan Özpetek isimleri soruluyor'' diye konuştu.

 

'SÜRGÜN' SAF VE TEMİZ BİR AŞK HİKAYESİ

* ''Aşk hikayeleri her zaman etkiler beni. Saf ve temiz bir aşk hikayesi anlatılıyor Sürgün'de. Bununla birlikte Türkiye'nin 1960'larda yaşadığı siyasi gerçekler var. Filmin yönetmeninin Erol Özlevi olması da benim için önemli konulardan biriydi.''[reklam]

* ''Diyalogları koçumla çalışarak ilerledim, devamlı kontrol halindeydim. Filmlerimde hep dillerle uğraşıyorum. Aksanları öğrenmek için aksan koçum vardı. Çok ağır bir şive yapmamaya özen gösterdik. Devamlı adadaki insanlarla içli dışlı ve aksanı arada kayan bir karakter olarak düşündük Eleni'yi.''

 

SÜRGÜN'ÜN HİKAYESİ

1964 yılının Büyükadası'nda geçen hikaye, zengin bir Rum ailesinin kızı olan Eleni ile adada yaşayan bir faytoncunun oğlu olan Sedat arasındaki imkansız aşkı konu ediniyor. Çocukluklarından bu yana birbirlerine aşık olan Eleni ve Sedat, birlikte Edebiyat Fakültesi'nde okurlar ve yakın zamanda mezun olacaklardır.

Sedat babasını ikna eder ve Eleni'yi istemeye giderler. Ancak babası Stavro bu evliliğe kesinkes karşıdır. Sorun hem iki aile arasındaki inanç farklılıkları hem de maddi uçurumdur.

Tam da bu sırada Türkiye ve Yunanistan ilişkileri iyiden iyiye bozulmaya başlar ve Türk hükümeti tarafından çıkarılan yasa gereğince Yunan vatandaşların ülkeyi terk etmesi gerekir. Bu durum başta Eleni ve Sedat arasındaki aşk olmak üzere birçok ailenin hayatını değiştirecektir.

 

 

SAADET IŞIL AKSOY 'SÜRGÜN' FİLMİNİ ANLATTI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin