resim yok
16 Kasım 2011 - 00:00

 

Sanat dünyasından bir yıldız daha kaydı. Lösemi ve zatürre tedavisi gören Esin Afşar, önceki gün hayatını kaybetti. Aralık ayında piyanist Aslıgül Ayas’la konser vermeyi planlayan 75 yaşındaki sanatçı, son röportajında sahnede ölmek istediğini söylemişti.
“YOH Yoh” adlı türküyle ünlenen ve ‘diplomatik sanatçı’ unvanıyla Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Esin Afşar, önceki gün hayatını kaybetti. Bir süredir Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde lösemi ve zatürre tedavisi gören sanatçı, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu. Afşar, ölmeden önceki son röportajını Etiler’deki evinde gazeteci Hülya Ünlü Mavigözlü’ye vermişti. Sanatçı, ekim ayında www.xlhayat.com sitesinde yayınlanan o röportajda hastalığından bahsetmiş ve sahnede ölmek istediğini söylemişti.
 
Ödüllerimi ve onurumu bırakıyorum
 
“Çocuklarıma ödüllerimi ve onurumu bırakıyorum. Başka bir şey bırakamıyorum maalesef” diyen Esin Afşar, hastalığı hakkında şöyle konuşmuştu: “Ben iyi olacağına inanıyorum. Bir kan rahatsızlığım var. İki ay önce biyopsi yapıldı kemik iliğinden, dediler ki lösemiye bir basamak kalmış. Onun için kemoterapi bir ayda yedi gün yapılacak. Daha bir tanesinden inanılmaz hasta oldum. Sapasağlamdım, 40 gün ateşler içinde yattım. Müthiş zordu. Sonra isyan ettim doktorlara, ‘Sakın kemoterapiyi ağzınıza almayın, bu ilacın adını bile duymak istemiyorum’ dedim. Alternatif tıpçı biri var, o bazı otlar önerdi ama henüz almadım.” Sanatçı, “Bundan sonraki hayalleriniz neler?” sorusuna da “Ben sahnede ölmek isterim. Ölene dek sahnede olmak isterim” yanıtını vermişti.
 
"36 YILLIK EVLİLİĞİMİZDE TEK KELİME KIRICI SÖZ DUYMADIM"
 
Esin Afşar'ın eşi Şener Aral 36 yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin acısını  yaşadığını kaydederek, şöyle konuştu;
 
“Eşim, çok değerli bir sanatçıydı ve iyi bir anneydi. Son 10 gündür,  nefes almakta zorluk çekiyordu. Ama bilinci son dakikaya kadar açıktı. Hayatı,  projeleri, çocukları ve torunları olmuştu. 36 yıllık evliliğimizde, tek kelime kırıcı bir sözünü duymadım. Hala, gelecek yıl  Gaziantep'te bir konser planları yapıyordu. Başımız sağ olsun.”
 
Cenaze yarın
 
Esin Afşar için yarın saat 09.00’da Cemal Reşit Rey konser salonunda tören düzenlecek. Sanatçının cenazesi, törenden sonra Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.
 
Başsağlığı dilemeyin ‘iyi ki yaşadı’ deyin 
 
Esin Afşar’ın ailesi, sanatçının sevenlerine Twitter’dan seslendi: “Umarız kendi istediği gibi çekmeden, çektirmeden olmuştur. Biz onu en son uyurken gördük. Uyusa da çok sevdiği torunlarının sesini ve müzik dinlettik. Her büyük sanatçı gibi zamanında değerini bilmeyenler yansın. Çünkü o artık yok ve onun gibisi de olmayacak. Oğlu Aydıncan Aral kendisini görenlerin başsağlığı dilememesini, ‘İyi ki yaşadın Esin Afşar Aral’ denmesini rica ediyor.”
 
SANAT DÜNYASI YASTA
 
İlk menajeriydim
 
Erkan Özerman: Ben Esin Afşar’ın ilk menajeriyim. 1968 yılında onu ilk sahneye çıkaran bendim. Müziğini taviz vermeden icra eden mühim bir insandı. Üç yıl kadar kendisine destek çıktım. Türkiye’ye onu en iyi şekilde lanse ettim. En önemli, güzel günlerimin sanatçısıydı. Hiçbir zaman da kaprisli olmamıştı.
 
Konser verecektik
 
Aslıgül Ayas: Hayatımın son 20 yılını beraber geçirdik. Kendimi şu anda boşlukta gibi hissediyorum. 20 gün süresince kaldığı hastanede hep yanındaydım. Son üç-dört gün komaya girdi. Bir kere bilinci çok açıktı. Yeni projelerinden konuştuk. Aralık ayında ikimizin konseri vardı. Ve o konsere konsantre olmasını istiyordum. Sahnede ölmek istiyordu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin