Sait Sökmen sevenlerini korkuttu!

Türkiye'nin ilk koreografı olan ünlü dansçı Sait Sökmen, sevenlerini korkuttu.

resim yok
04 Aralık 2013 - 10:40
Magazin

Türkiye'nin ilk koreografı olan ünlü dansçı Sait Sökmen, sevenlerini korkuttu.
 

İşte detaylar:


45 gün önce Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Sait Sökmen'e anevrizma patlaması tehşisi kondu.

 

YOĞUN BAKIMDAYDI

Üst üste iki ameliyat geçiren ünlü koreograf, uzun bir süre yoğun bakımda kaldı.

 

YAKINLARI...

Gördüğü ağır tedaviler sonucunda sağlığına kavuşan Sökmen'i bu süreçte yakınları yalnız bırakmadı.

 

TABURCU OLDU AMA...

45 gün hastanede yatan Sökmen, geçtiğimiz hafta taburcu oldu.

Ünlü koreografın bir süre daha doktor kontrolünde tutulacağı öğrenildi.

 

Ankara Devlet Konservatuarının ilk bale öğrencilerinden biri olan Sait Sökmen Türkiye’de balenin ilk kurucusu Dame Ninette de Valois, Molly Lake, Travis Kemp ,Andre Howard, Ann Parson, Todd Bolender, Cüneyt Gökçer, Turgut Uyar, Tomris Uyar, Mahir Canova, Cemil Sökmen, Aydın Gün, Messerer Sulamit, Beatrice Appleyard, Alfred Rodriguez, Alvin Ailey, Robert Cohen, Gordon Atkins, Joy Newton, Claude Neqman, Dudley Thomlinson, Richard Glasstone, Irina Hudova ve Luigi önemli hocaların öğrencisi olmuştur.

Ankara Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı yüksek devresi mezunudur. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 1962 - 1970 yıllarında Baş Dansçı, Koreograf, Baş Koreograf, Yönetici olarak görev yapmış ayrıca 1970 yılında Devlet Tiyatroları Koreografı. 1971 Devlet Tiyatroları Çağdaş Dans Grubu kurucusu ve Baş Koreografı olarak hizmetlerde bulunmuştur.[reklam]

1971 de sahibi olduğu Kuğu Bale ve Dans Stüdyosunu kurmuş, 1972-1975 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı sahne hareket hocalığı görevlerini üstlenmiştir.

1981 de İstanbul Bale Sanat Merkezi ,1984 de Bale Sanat ve Spor Merkezi, 1987 Sait Sökmen Sanat Merkezi, 1989 da ise Gaye Sökmen Ajansı'nı kurmuştur.

Baş Dansçı Olarak Oynadığı Eserler: Giselle, Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Fındıkkıran, Pagodalar Prensi, Satranç, Don Kişot, Pattineurs, Silvia, Coppelia, Kanlı Düğün, Faust, Bizet Gençlik Balosu, ayrıca diğer kısa eserler.

Koreograf Olarak sahneye koyduğu eserler: Çark, Çift üç, Kurban, Konçerto, Bach ile Gezinti, Kuğu Gölü, Coppelia, Ilk çocuk müzikali Ne Güzel Sey, Kiss me Kate, Mançalı Adam(Don Kişot), My Fair Lady, Damdaki Kemancı, Yedi Kocali Hürmüz, Kanli Nigar, Zülfiye Zülfü, Küheylan, Saz mı Caz mı.

 

 

AYLİN ASLIM'IN 'TROLL' ZAFERİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin