Sarp Akkaya hakkında hiç duymadıklarınız!

''Göründüğüm kadar agresif biri değilim...''

resim yok
11 Aralık 2014 - 15:44
Röportaj

Sarp Akkaya içini döktü!

 

''Göründüğüm kadar agresif biri değilim...''

Oyuncu Sarp Akkaya, içini döktü: ''Agresif roller oynuyorum ama o kadar agresif bir adam değilim. İnsanlar beni tanıdıklarını sanıyor ama aslında tanımıyorlar

Rol aldığı dizilerde canlandırdığı karakterlerle hafızalarda yer eden Sarp Akkaya; hem özel, hem de iş hayatıyla ilgili bilinmeyenlerini Life Goes On dergisine anlattı...

Sporla ilgili komik bir hikayeniz var mı?

Sporla ilgili pek hikayem yok aslında. Hayatımın en uzun spor serüveni, sadece üç ay sürdü. Üç ayın sonunda dayanamayıp bıraktım. Bıraktıktan sonra spor salonundan ısrarlı bir şekilde beni aramaya devam ettiler. Bir gün dayanamadım ve açtım. Telefondaki bir kadın "Sarp Bey neden salonumuza gelmiyorsunuz?" diye sordu. Ben de "Yoruluyorum" dedim. Bana en komik gelen hikayem bu. Çünkü ben spor yaparken gerçekten yoruluyorum. Dolayısı ile çok fazla spor yapamıyorum.

Peki neden spora başlamaya karar vermiştiniz?

Benim mesleğim sabah 09.00, akşam 18.00 olmadığı için düzensiz bir hayata sahibim. Düzensiz hayat da insanı çok yoruyor. Çok bozuk bir uyku düzenine sahip oluyorsunuz. Öğlen uyanıyor, sabaha karşı yatıyorsunuz. Bu durum insanda bir yerden sonra depresif bir hal yaratıyor. Mutsuz olmaya başlıyorsunuz. Günü kaçırmış oluyor ve zevk alamıyorsunuz. Vücut, endorfin salgılamak ve mutlu olmak istiyor fakat bir türlü mutlu olamıyor. İşte sporun tam bu noktada artısı var. Spor yapınca vücut endorfin salgılıyor ve siz bunu hissediyorsunuz.

 

ÇOCUK İSTEDİĞİMDE EVLENİRİM

Gelelim özel hayata... Karşı cinste aradığınız kriterler var mı?

Olmaz mı! Ben sarışın ya da esmer ayırmıyorum. Ancak hayatıma girecek kişinin kesinlikle samimi olması gerekiyor. 'Kız arkadaşınız güzel mi yoksa akıllı mı olsun?' derseniz, samimi olsun lütfen. Çünkü etrafta o kadar çok samimiyetsiz insan var ki... Hatta insanların yüzde 80'i samimiyetsiz. Samimi insan bulmak zor. Bulduğum zaman bırakmak istemem.

Evlenmeyi hiç düşünmediniz mi?

Hiç aklımdan geçmedi. Evlilikle ilgili fikrim şu benim: Aynı evin içinde, bir kadınla bir erkeğin beraber yaşaması zor. Arkadaşlıkla karı-koca ilişkisi aynı değil. Etrafımdaki evliliklere bakıyorum; çok güzel ve iyi evlilikler olduğu gibi, çok kalitesiz evlilikler de var. Benim içinse evlilik, gerçekten çocuk sahibi olmak istediğimde yapılacak bir şey.[reklam]

İSTEDİĞİM ŞEYİN PEŞİNDEN KOŞARIM

Şöhretli biri olarak, tanımadığınız bir kadının peşinden koşar mısınız?

Hayatım boyunca istediğim her şeyin peşinden koşarım ve istediğim şeyin peşinden de koştum. Bu mesleğimle de, özel hayatımla da ilgili olabilir. Ama bu benim için şu noktaya varmaz: 'Ölüyorum Allah'ım, o yoksa ben de yokum!' Birinden ayrılmak ya da bir kadınla sevgili olamamak dünyanın sonu değil. Bu arada insanlar, beni tanıdıklarını zannediyorlar ama kimse beni tanımıyor. Beğenen ya işimi ya da oynadığım bir karakteri beğeniyor. Ama yüzde 99'u beni tanımıyor. Bu bir travma... Kimi bunu atlatıyor, kimi atlatamıyor. Atlatan yoluna devam ediyor, atlatamayan kaybolup gidiyor. Ama benim isteğim; insanların oynadığım karakterleri değil, beni tanıyıp sevmesi...

Güzel bir kadın görürseniz bakar mısınız?

Klasik bir Mustang yoldan geçtiğinde nasıl bakıyorsam, güzel bir kadın yoldan geçtiğinde de öyle bakarım. Benim kadına bakmam, onu istemem anlamına gelmez. Bu arada arabayla kadını bir tuttuğum için böyle bir örnek vermiyorum elbette ki. (Gülüyor)

 

ENERJİMİ ARKADAŞLARIMLA ATIYORUM

Sizce mutlu olmanın yolları neler?

Mutlu olmanın yolları, herkese göre değişir. Kimi ailesi ile vakit geçirdiğinde mutlu olur, kimi arkadaşlarıyla, kimi spor yaptığında, kimi ise maça gittiğinde. Benim için ailem... Galiba, ailem beni mutlu ediyor. Onların olması, onlarla sohbet etmek, onları hissetmek beni çok mutlu ediyor.

İkiz kardeşiniz Kaya Akkaya ile her şeyi paylaşır mısınız?

Evet. Bize bir şeker verdiklerinde hemen diğer elimizi de açardık, çünkü hiçbir zaman tek olmadık. Oyunculukta da zerre kadar başarım varsa, bunun en büyük sebebi ikiz kardeşimdir. Rol yapabilmeyi onunla birlikte öğrendim ben.

Peki günün stresini atmak için ne yaparsınız?

Çocukluğumdan beri birbirimizden hiç ayrılmadığımız bir arkadaş grubum var. Onların yanında çok rahatım. Günün stresini de onlarla atarım.

 

OYUNCULUĞU HAKKIYLA YAPIYORUM

Canlandırdığınız rollerde kendinize yakın bulduğunuz bir karakter var mı?

Elbette var. Oynadığım her karakterde benden bir parça bulunuyor. Zaten bende var olmayan bir şeyi yapamam.

O halde agresif bir karaktere sahip olduğunuzu söylemek yanlış olmaz.

Evet, agresif roller oynuyorum. Herkeste agresif bir karakter vardır. Hayatımın bir döneminde sinirlenip sergilediğim bir agresiflik olmuştur. Ben ömrümde üç kere sinirlenmiş olabilirim ve oynadığım rolde de o anı kullanıyorum. Yani ben sadece o hissi tanıyıp uyguluyorum. Mesleğim bu ve işim de bunu gerektiriyor. Kısacası; agresif karakterler oynuyorum fakat o kadar agresif bir adam değilim.

 

 

'KARADAYI'NIN 'SONGÜL'Ü İLE ÇOK ÖZEL!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin