Şebnem Dönmez 'Medcezir'i ve özelini anlattı!

'MedCezir' dizisinde rol alan Şebnem Dönmez, yoga ve meditasyon sayesinde hayatının değiştiğini söylüyor.

resim yok
05 Haziran 2014 - 10:55
Röportaj

Şebnem ve gerçekleri...


'MedCezir' dizisinde rol alan Şebnem Dönmez, yoga ve meditasyon sayesinde hayatının değiştiğini söylüyor: ''Bu disiplinler yaşamımı dönüştürdü. Hoşgörüyle bakabilmeyi, ilişkilerimde sevginin zihnimi kaplamasını ve üstün gelmesini sağladı...''

'MedCezir' dizisinde 'Sude' karakterini canlandıran Şebnem Dönmez, yeni projesini, özgürlüğün ve aşkın kendisi için ne ifade ettiğini Marie Claire dergisine anlattı.    

1996 yılında sunduğunuz 'Sabah Şekerleri' programından bugüne yaşadığınız en büyük değişiklik ne oldu?

 

O kadar uzun zaman geçti ki, 18 yıldan bahsediyorsunuz. Çok sert koşulların hüküm sürdüğü bir ormanda yolumu aramakla meşguldüm ve pusulayı kalbim yaparak içtenlikle arayışımı sürdürdüm. Etiketler, yargılar, onaylanmamalar dünyasında hakikati bulma ısrarıyla yürümeye devam ettim. Herkesin gittiği yolun tam tersine yürümek pek kolay değil ama yaptığım en anlamlı şey de bu oldu. Hazreti Mevlana'nın bir sözü var çok sevdiğim; ''Ne arıyorsan, o aradığın da seni arıyor.'' Aradığım hakikatti. Ne kadar can acıtıcı olacaksa olsun gerçeği bilmek istedim. Kalbimde yanan ateş yolumu aydınlatıyor ve tek gerçek de buymuş; sevgi. Nokta!

 

ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞİNDEYİM

Peki, bu sonucu yaratan değişimin pratik hayattaki karşılığı nedir?


Yoga ve meditasyon... Elimden geldiğince süreklilik içinde uygulamaya çalışıyorum. Bu disiplinler yaşamımı değiştirdi, dönüştürdü. Hoşgörüyle bakabilmeyi, önce kendimle olan ilişkimde ve tüm ilişkilerimde sevginin zihnimi kaplamasını ve üstün gelmesini sağladı. Direksiyonda ego değil, sevgi olsun istiyorsan müthiş yöntemler bunlar.

 

Kariyerinizin en büyük şansı neydi?


Kariyer diye bir şeyin varlığına inanmıyorum. Zaten geçmişe bakınca asla süreklilik gösteremediğim yıllara da kariyer denemez bence. Özgürlüğü kovalıyordum, başarılı olmayı değil... Sadece ‘olma’ halindeydim. Üç yıl çalıştım, beş yıl   oturdum. Benim için yaşam bir kariyere sahip olmaktan çok daha büyük ve anlamlı. Kariyer denen olgunun içine sıkışıp kalamayacak kadar özgürlüğüme düşkünüm.

 

Şebnem Dönmez özünde nasıl bir kadın? Karakterinizin en belirgin özellikleri neler?


Özgürlük en başta geliyor, sonra şeffaflık, güç ve hassasiyet. Gerçek olan benim yolum; o yüzden ne hissediyorsam, nasılsam öyleyim. Maskeler, gizli ajandalar, akıllı manevralar yok dünyamda. Ve evet çok güçlüyüm ve evet aynı zamanda korunmasız ve kırılgan. Kırılgan olmayı göze almak ve utanmadan hassas olmayı kabul etmek büyük bir güç.[reklam]

Canlandırdığınız 'Sude Beylice' karakterinden bahseder misiniz?


Sude! Aman Allah'ım, ne kadın! Gerçek anlamda başımı döndürüyor. Benim törpülediğim tüm hırsları ve kavramları ustalıkla geliştirmiş zırhlı bir tank adeta. Tam bir hayatta kalma ustası. İnsanlara olan net tavrı, güzelliği, bunun farkında oluş biçimi, zekâsı ve kendini aslında ne denli hırpalıyor oluşu...  Hayatıma girdiği için müteşekkirim. Çocukları uğruna her şeyi göze alan, ailesi parçalanmasın diye parçalamaktan hiç çekinmeyen vahşi bir avcı o. Aynı zamanda Afrodit. Kadının her yanından aşk ve canlılık akıyor. Engel tanımazlığımız çok benziyor fakat uğruna engel tanımadığımız konular, birbirinin tam zıddı olduğu için ilgiyle, büyülenmiş gibi izliyorum kendisini.

 

AŞKIN ANLAMI DEĞiŞTi

Aşk uğruna da her şeyi göze alan kadın mısınız?


Aşk nedir? Aşkın anlamı çok değişti benim için. Karşı cins ya da aynı cins ne ise işte o başka bir insana duyulan, içinde cinsel arzunun da olduğu hal, çok sıkışık bir kutunun içinde olmak gibi geliyor. Her şeye, önce kendime, tabiata ve tüm canlılara derin bir aşkla bağlıyım. Sevmek karşılıksız olmalı, sevmek; sevdiğinin her nasıl olacaksa mutlu olmasını canı gönülden istemektir. Zor değil mi? Bence de zor ama başka türlüsüne razı gelmemeyi öğrenmeliyiz. Ve evet acıtır. Tehlikelidir. Taahhüt edilemez, garantisi yok çünkü... Ama canlıdır, yaşam doludur.

 

Kendinizi dişi mi, maskülen mi buluyorsunuz?


Çok dişi esansları olan bir kadınım ama çok da güçlü maskülen bir yapım var. Dişi olanla yarışacak kadar güçlü... Tabii lafın gelişi yarışacak diyorum, yoksa şimdi yarış falan yok aralarında. Maskülen ile tanrıça iyi anlaştıklarında huzur ve uyum geliyor. Yarışmasınlar, birlikte uyum içinde aksınlar daima inşallah.

 

'MEDCEZİR' ÖNCE İLGİMİ ÇEKMEDİ

'Kuzey Güney'den sonra 'MedCezir' ile karşımızdasınız. Diziyi kabul etmenize  neden olan neydi?


Doğrusu önce pek ilgimi çekmedi. Hatta ilk görüşmeye 'Hayır' demek için gittim. Ay Yapım, büyük konuşmayayım ama galiba çalışabileceğim tek şirket. Dizi sektöründeki maalesef sektör olamamaktan kaynaklanan sorunları biliyorsunuz, koşullar çok ağır. Benim gibi ilk önceliği para olmayan bir insan için çok cezbedici değil ama yavaş yavaş ikna oldum.

 

 

ŞEBNEM DÖNMEZ'İN 'MEDCEZİR' AÇIKLAMALARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin