Sefiller (Les Miserables) dizi oluyor!

Victor Hugo'nun 1862 yılında yazmış olduğu romandan beyazperdeye uyarlanan film Fox kanalında dizi olacak.

resim yok
03 Eylül 2013 - 15:40
Magazin

Bir klasik eser daha televizyon ekranlarında hayat bulacak!

 

İşte detaylar:

 

ADRES: FOX

Victor Hugo'nun 1862 yılında yazmış olduğu romandan beyazperdeye uyarlanan film, Amerikan ulusal kanallarından Fox kanalında dizi olacak.

Son olarak 3 dalda Oscar kazanan 'Sefiller / Les Miserables' filmine ilham kaynağı olan Victor Hugo romanı televizyona uyarlanacak.

 

ARKASINDA ROB THOMAS VAR

Deadline'ın haberine göre 'Veronica Mars' dizisinin yaratıcısı Rob Thomas tarafından televizyon dizisi olarak Fox kanalına satılacak olan dizi projesi günümüzde geçecek.

 

SENARİSTLER BELLİ

Romanın günümüze uyarlanmış senaryosunu Rob Thomas ve Graham Norris üstlenecek.

Dizinin başrolü başarılı bir avukat olmuş olan ve masumları korumak için savaşan Jean Valjean karakteri olacak.

 

NE ANLATACAK?

Dizide başarılı kariyerine rağmen geçmişteki haksız mahkumiyetinin travması, sorunlu aşk hayatı ve Amerikan mahkemelerinin adaletsiz sistemi arasında boğulan Valjean kendi çıkış yolunu bulmaya çalışacak.

2012 yapımı Oscar ödüllü "Sefiller / Les Miserables" filminde Jean Valjean karakterini Hugh Jackman canlandırmış ve filmdeki performansı ile "En İyi Erkek Oyuncu" dalında Oscar adaylığı kazanmıştı.

 

KLASİKLEŞMİŞ ESER

Hugo, Sefiller adlı dev romanının önsözünü şöyle bitirir:[reklam]

"Yeryüzünde yoksulluk ve bilgisizliğin egemenliği sürdükçe, böylesi kitaplar gereksiz sayılmayabilir." Yurdunun çıkarları adına siyasal kavgalardan hiç çekinmedi. Bu yüzden de tam yirmi yıl sürgünde kaldı. Sefiller de bu yılların ürünüdür (1862).

Sefiller, kürek mahkumu Jan Valjean ve polis müfettişi Javert arasında sürüp giden bir kovalamacanın hikayesi üzerine kuruludur.

Jan Valjean, yoksul bir köylüdür, ailesini doyurmak amacıyla çaldığı yalnızca bir somun ekmekten dolayı kürek cezasına çarptırılmış, defalarca kaçma teşebbüsünde bulunduğundan cezası katlanmış ve on dokuz seneye cıkmıştır.

Fransız edebiyatının en önemli romanlarından biri olan Sefiller, romantik akımın etkilerini taşıyan bir eserdir.

 

 

DOCTOR WHO'NUN YENİ DOKTORU CAPALDİ'Yİ DAHA YAKINDAN TANIYALIM!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin