Şefkat Tepe dizisindeki görüntülere tepki dinmiyor!

Samanyolu TV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisindeki alçakça görüntülere tepki dinmiyor...

resim yok
14 Şubat 2014 - 10:41
Magazin

''O kanal halktan özür dilemeli...''


Samanyolu TV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisindeki  görüntülere tepki dinmiyor.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Hazreti Muhammed'in Samanyolu Televizyonu'ndaki bir dizide kullanılmasına tepki göstererek, "Kabul edilemez" dedi.


Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emrullah İşler, İlahiyat ve Diyanet camialarından da tepki geldiğini anımsattı.

İşler, "Hz Peygamber'in reklam aracı olarak kullanılması veya insanların kendi düşüncelerini haklı çıkarmak için bu şekilde bir kullanıma müsaade edilmesi, kabul edilebilir bir durum değil" dedi.

İşler şunları söyledi:

 

TRAJİKOMİK SAHNELER

"Özellikle o sahne göz önünde bulundurulduğunda, bir ışık huzmesi şeklinde Hz. Peygamber'in geleceğinin haber verilmesi, ondan sonra ışık huzmesinin gelip bir kamyona binerek, daha sonra kamyonun gitmesi ve peygamber gidiyor diye arkasından koşuşturulması trajikomik sahnelerdir.

Daha önce de 'rüyada Hz. Peygamber görüldü, tweetleri ikiye katlayın' şeklindeki açıklamalar... Bunlar İslam diniyle bağdaşan olaylar da değildir. İslam fıkhına göre rüyalar delil olarak kabul edilmez.

 

Bizim inancımıza göre sadece Peygamberlerin rüyaları delil olarak kabul edilir. Şahısların gördüğü veya gördüğünü iddia ettiği rüyalar veya birtakım mizansenlerle Hz. Peygamber'in siyasi emellere alet edilmesi kabul edilir değildir.

Bu kanalın bir an önce tüm Türk milletinden, 76 milyondan özür dilemesi lazım. Ne bu kanal ne başka kanallar, Hz. Peygamber'i kendi düşünce ve reklamına alet etmemeli."[reklam]

HAKLI GÖRÜNMEK İÇİN

İşler, "Son zamanlarda yaşanan olaylarda kendi haklılıklarını ortaya çıkarmak için de adeta Hz. Peygamber'i kendi emellerine alet ediyorlar ve burada da medyayı kullanıyorlar.

 

Milletimizden çok büyük tepki olduğunu düşünüyorum. Bir an önce açıklama yapılıp özür dilenmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.

"Nasıl bir mesaj vermek istediler?" sorusuna İşler, "Mesaj;'Hz. Peygamber de bizimle beraber. Biz haklıyız, yaşanan tartışmalarda, biz manevi alemden de destek alıyoruz.' Bu son derece yanlış bir şey" yanıtını verdi.

Tweet olayında da aynı mesajın verildiğini belirten Başbakan Yardımcısı İşler, "RTÜK'ün de üzerine düşeni yapması lazım. Bildiğim kadarıyla müracaatlar var. Herhalde RTÜK de bu konuda değerlendirme yapıp kanal konusunda karar verir" yorumunu yaptı.

 

 

ŞEFKAT TEPE'DEKİ PEYGAMBER SAHNESİNE İSTİFALI TEPKİ! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin