Şefkat Tepe'ye Peygamber sahnesi nedeniyle RTÜK'ten ceza!

Peygamber'e hakarete RTÜK'ten ceza geldi!

resim yok
14 Mart 2014 - 10:54
Magazin

Şikayet yağmıştı!

Peygamber'e hakarete RTÜK'ten ceza!

Samanyolu TV'de yayımlanan 'Şefkat Tepe' dizisinde Hz. Muhammed'i bir ışık hüzmesiyle diziye getirip, kamyon kullandıran sahnesine ceza geldi.


İşte detaylar:

Peygamber'e hakarete RTÜK'ten ceza geldi!

 

CEZA ÇIKTI

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' dizisinde Hz. Muhammed'i bir ışık hüzmesiyle diziye getirip, kamyon kullandıran sahnesine ceza geldi.

 

İHLAL EDİLEN O MADDE

Üst Kurul, dizinin 6122 Sayılı Kanun'un "Yayın hizmetleri toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olmaz" şeklindeki 8/f maddesinin ihlal edildiğine karar verdi.

 

CEZANIN ŞEKLİ KARARA BAĞLANACAK

Samanyolu TV'ye verilen cezanın ne şekilde olacağı ise bugün gerçekleştirilecek toplantıda kararlaştırılacak.

 

DİĞER GÖRÜŞMELER...

Diğer taraftan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Tayyip Erdoğan'la oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen yasadışı ses kayıtlarını dinlettiği meclis toplantısını yayımlayan Samanyolu Haber ve EM TV'ye hakkında da rapor düzenlendi.

CNN Türk, Bugün TV ve Bengü TV'yle ilgili karar bir sonraki toplantıya kaldı.[reklam]

YÖNETMEN NE DEMİŞTİ?

Dizinin Yönetmeni Engin Koç geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunmuş ve 25 Ocak'ta yayınlanan bölümde Hz. Muhammed'e ilişkin görüntülere kendileri tarafından şu sözlerle açıklık getirmişti:

''Peygamber efendimizin sahnesiyle ilgili bazı kamuoyunda, bizim peygamber efendimize hakaret ettiği söylendi. Buna halk nezdinde itibar olmadı. Reytinglerde düşüş olmadı. Peygamber efendimize hakaret edecek hiçbir söylemlerde bulunmadık. Senaryolarımız da ilahiyatçılar tarafından gözden geçirilerek bize gönderiliyor.

Şefkat Tepe, kendi gününde hala en çok izlenen dizi. Valiliğin verdiği karar da, halkımız tarafından kabul görmedi. Valiliğin verdiği kararda da hiçbir haklı bulunan tarafı yok. Ören yerlerini kirli bıraktığımız söyleniyor. Bunun üzerine bir yasaklama kararı aldılar. 7 yıldır oralarda çekim yapıyoruz ve gittiğimiz yerleri temiz bırakıyoruz. Ayrıca Konya halkına da gittiğimiz yerleri tanıttık.''

 

 

ŞEFKAT TEPE'NİN TARTIŞILAN SAHNESİNE NİHAT HATİPOĞLU YORUMU BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin