Şehzade Cihangir'in ölümü sosyal medyayı salladı!

'Şehzade Cihangir' öldü, sosyal medya yıkıldı...

resim yok
27 Şubat 2014 - 10:20
Magazin

'Şehzade Cihangir' öldü, sosyal medya yıkıldı...


Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle boğularak öldürülen Şehzade Mustafa'nın ardından Muhteşem Yüzyıl'da yürekleri dağlayan bir ölüm daha yaşandı.

 

İşte detaylar:

 

GECEYE DAMGA VURDU

Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlanan 125. bölümünde, Şehzade Mustafa'nın ölümünün ardından onu kurtaramamanın vicdan azabıyla yataklara düşen Şehzade Cihangir'in içler acısı ölümü geceye damga vurdu.

 

YEMEDEN İÇMEDEN KESİLDİ

Hürrem Sultan’ın dördüncü oğlu olarak 1531 yılında dünyaya gelen Şehzade Cihangir çok sevdiği ve hürmetle bağlı olduğu abisini kaybedince yemeden içmeden kesildi.

 

ÇARE

Bir süre sonra şehzadenin artan rahatsızlıklarına çağre bulamayan hekimler ağrılarını dindirmek için afyon şurubu vermeye başladı.

Oğluna karşı büyük bir çağresizlik içinde kalan Sultan Süleyman ne yapsa ne söylese kar etmeyince Şehzade Selim'den onu payitahta götürmesini bir oğlunun daha gözlerinin önünde yok olup gitmesine dayanamayacağını söyledi.

Ancak bunun için çok geç kalmıştı. Yakalandığı melankoli hastalığından kurtulamayan Şehzade Cihangir acılar içinde kıvranırken hekimler hiç umut kalmadığını söyledi.

 

SON BİR KEZ...

Oğlunun başucunda acı içinde çaresizlik dolu gözlerle bekleyen Sultan Süleyman oğlu Cihangir'in 'Kurtar beni baba. Azad et ruhumu. Ne olur baba...' haykırışlarına dayanamayarak afyon şurubunu kendi elleriyle son kez oğluna uzattı.

Şehzade Cihangir bir süre sonra 'Güllerin kokusunu duyuyor musun baba?' diyerek hülyalar içinde Sultan Süleyman'ın gözleri önünde son nefesini verdi.

'Bu yük çok ağır baba' diyerek ölüme giden Şehzade Cihangir abisi Şehzade Mustafa'nın ölümünün ardından kısa bir süre sonra Halep'te sefer sırasında 22 yaşındayken vefat etti.[reklam]

SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Muhteşem Yüzyıl'da Şehzade Cihangir'in ölülmü sosyal medyada da büyük ses getirdi.

İşte o sahne ile ilgili yapılan yorumlar...

* Cihangir şehzade rolündeki çocuk muazzam oynuyor yalnız.

* Şehzade Cihangir'in ölüm sahnesini çeken sanat yönetmeni, senarist, yapımcı, yönetmen, tüm ekip tebrikler.. Muhteşemdi..

* Yazık oldu be Şehzade Cihangir'e

* Sehzade Cihangir(Tolga Saritas) muhtesem bir performans gosteriyor

* Tolga Sarıtaş öyle bir oyunculuk sergiliyor ki, sanki Şehzade Cihangir evimin salonunda, gözlerimin önünde can çekişiyor gibi yürek yakıyor.

* Şehzade cihangir'i kim oynuyorsa oscar ödülü veriyorum. O nasıl rol parçalamaktır be ya.

* Bütün oscarları toplasan bi şehzade cihangir performansı anca çıkar. Helal olsun

* Aylardır aşk filmi izliyorum tek damla gözyaşı dökmedim Şehzade Cihangir'in ölümüne buralar sel oldu be.

* İzlediğim dramalar yüzünden kederinden ölen şehzade cihangir gibiyim şuan

 

İŞTE O ANLAR

 

MEHMET GÜNSÜR İDAM SAHNESİNİ ANLATTI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin