Şehzade Mustafa'nın türbesine sürpriz ziyaret!

Şehzade Mustafa'nın türbesine sürpriz ziyaretçi...

resim yok
17 Şubat 2014 - 14:32
Magazin

Şehzade Mustafa'nın türbesine sürpriz ziyaretçi..


Muhteşem Yüzyıl'ın küçük oyuncusu Mehmet Emir Yüceler, Şehzade Mustafa'nın türbesini ziyaret etti.

Bursa'da Muradiye Külliyesi'nde bulunan Şehzade Mustafa'nın türbesini, Muhteşem Yüzyıl dizinde oğlu Mehmet'i canlandıran 6 yaşındaki Mehmet Emir Yüceler ziyaret etti. Dizide babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından boğdurularak öldürülen Şehzade Mustafa için türbesi başında Fatiha okuyan Mehmet Emir Yüceler, kendisini tanıyan vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.

 

YANKILARI SÜRÜYOR

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mehmet Günsür tarafından canlandırılan Şehzade Mustafa'nın Kanunu Sultan Süleyman tarafından boğdurulduğu bölümün yankıları devam ediyor.

 

Bursa'da Muradiye Külliyesi'nde annesi Mahidevran Sultan ile birlikte mezarı bulunan Şehzade Mustafa'nın türbesi dizideki ölümünden sonra ziyaretçi akınına uğradı. Dizide en küçük çocuğu Mehmet'i canlandıran Mehmet Emir Yüceler de, dizide oğlunu canlandırdığı Şehzade Mustafa'nın mezarını merak ederek önce Saruhan Sancağı olarak bilinen Manisa’yı ardından da Bursa’daki mezarını ziyaret etti.

Muradiye Külliyesi önüne babası Yavuz Selim Yüceler ve amcası Murat Enes Yüceler ile birlikte gelen Mehmet Yüceler külliyede restorasyon çalışmaları devam ettiği için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden alınan özel izinle içeri girdi. İçerisi restore edildiği ve inşaat halinde olduğu için zincirle kapatılan türbenin kapısından babası Şehzade Mustafa’nın mezarına bakan Mehmet, daha sonra babası için Fatiha okudu.

 

Şehzade Mustafa’nın mezarını görmek isteyerek külliyeye gelen vatandaşlar tarafından da tanınan Mehmet, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayarak poz verdi.[reklam]

''ESKİ OYUNCUYMUŞ GİBİ RAHATTI''

Manisa’yı da gezdiklerini söyleyen minik Mehmet Emir Yüceler’in babası Yavuz Selim Yüceler, diziden teklif geldiğinde sevindiklerini belirtti. Daha önce gelen teklifleri kabul etmediklerini ifade eden Yüceler, “Tarihi bir dizide oynayacaktı. Bu dizi ile insanlar Osmanlı tarihini tekrar okumaya başladı. Bu yüzden dizide başladığında sevindik. Teklif gelince ona ‘İstiyor musun?’ diye sorduk. O da ‘babacığım olur’ dedi. İlk çekimlerde eskiden oyuncuymuş gibi rahat oynamaya başladı. Daha sonra ‘yarın çekimim var mı?’ diyerek kendisi gitmek istedi" diye konuştu.

 

'BABAMIN MEZARINI ZİYARET EDELİM' DEDİ

Şehzade Mustafa’nın ölümünde duygusal anlar yaşandığını ve etkilenmemesi için çocuklarına bunu izletmediklerini vurgulayan Yüceler, ''O sahneleri yaşadıktan sonra buraya gelmek istedik. Manisa'ya gidince ‘Baba, babamın mezarını ziyaret etmek istiyorum’ dedi. Bizde buraya gelerek onunla bir Fatiha okuduk'' dedi.

 

''ÇAMURDA ÇOK ÜŞÜDÜM''

Şehzade Mustafa'nın mezarına kendi isteği ile geldiğini belirten Mehmet Emir Yüceler, mezarı başına gelince mutlu olduğunu söyledi. İnsanların kendisini görünce Şehzade Mustafa’nın oğlu diyerek sarılıp fotoğraf çektirdiğini dile getiren Yüceler, insanlarla fotoğraf çektirmekten hoşlandığını kaydetti. Dizideki babası Şehzade Mustafa’yı sevdiğini söyleyen Yüceler, “Onlarla oynarken zorlanmadım. Ama çamurda zorlandım. Soğuktu, dişlerim titredi. Sanki denizde gibi. Yinede severek oynadım" diye konuştu. Mehmet Emir Yüceler daha sonra Muradiye Külliyesi'ni de gezerek ailesiyle İstanbul'a döndü.

 

 

RÜSTEM PAŞA HAKKINDAKİ İDDİALARA AÇIKLIK! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin