Seksenler'in yıldızı Ayşe Tolga ile çok özel!

''Spor yapmazsam kendimi tembel hissediyorum...''

resim yok
30 Mayıs 2014 - 12:55
Röportaj

''Spor yapmazsam kendimi tembel hissediyorum...''

Aromaterapi eğitimi alarak kendisini sağlıklı yaşama adayan Ayşe Tolga: ''Spor yapmadığım zaman vücut duruşum değişiyor, ağrılarım artıyor, kendimi yorgun ve tembel hissediyorum.''


TRT ekranlarında yayınlanan 'Seksenler' dizisinde rol alan Ayşe Tolga, oyunculuğun yanı sıra eğitimini aldığı aromaterapi üzerine kurduğu Aisha isimli markasıyla da dikkat çekiyor.

Ünlü oyuncu, 'Ayşe Tolga ile Mükemmel Yaşam' adı altında açtığı blog'unda takipçileriyle sağlıklı yaşam tavsiyelerini paylaşıyor. Anne adaylarına rahat bir hamilelik dönemi geçirmeleri için tüyolar veren Tolga, kızıyla iletişimini ve sağlıklı yaşam sırlarını Yaşam Pınarım dergisine anlattı...

Blog'unuzda yer alan bir yazıda 'Anneler, kendinize iyi bakın' diyorsunuz. Yoğun yaşam temposunda anneler kendilerine nasıl iyi bakacaklar?

Anneler, hayatta en önemli kişinin kendileri olduğunu unutmamalı. Yaşamda başka bir canlının daha sorumluluğunu alıyorsak kendimize çok daha iyi bakmamız gerekiyor. Anneler; düzenli ve kaliteli beslenme, kişisel bakım ve spor ile kendilerini daha iyi hissedebilirler.

 

YÜRÜYÜŞ VE YOGA YAPIN

Spor, hamileliğinizde ve sonrasında hayatınızda nasıl bir yer edindi?


Hamileliğimden çok önce, 15 yaşımda başlayan bir spor hayatım var. Bu anlamda spor benim için bir hayat tarzı. Spor yapmadığım zaman vücut duruşum değişiyor, ağrılarım artıyor, kendimi yorgun ve tembel hissediyorum. Spor; vücut enerjinizi yükseltir, sizi dinç ve enerjik yapar.

Hamileliği daha mutlu ve daha sağlıklı geçirmeleri için anne adaylarına neler önerirsiniz?


Hamilelik kadına bahşedilmiş en büyük hediyedir. Çocuk, hayatının ilk anlarını annesinin karnında yaşıyor. Ben annelere iyi beslenmelerini, her zaman pozitif düşünmelerini ve pozitif insanlarla beraber vakit geçirmelerini öneririm. Düzenli olarak yürüyüş, nefes egzersizleri ve yoga yapmak; hamilelikte yaşanan sıkıntıları gidermek için birebir diyebilirim.

 

ÖZENLE HAZIRLIYORUM

Peki doğum sonrası ve ilerleyen yıllar için önerileriniz neler olur?


Emzirme deneyimini yaşamanız çok önemli. Bu nedenle emzirmeye mutlaka çalışın. Emzirme sırasında kalori miktarını düşük tutun ki kilo almayın. Bu dönemde protein, yeşillik ve lif ağırlıklı beslenin ve bol sıvı almaya özen gösterin. Emzirme döneminde ağır spor yapılmaz; ilk zamanlarda tempolu yürüyüşler anne için daha uygundur. Bunun dışında pilates ve yoga gibi anaerobik egzersizlerini öneririm. Ayrıca bu döneminizi sizi anlayan ve size destek veren dostlarınızla ve size kendinizi iyi hissettiren yerlerde geçirin.[reklam]

Aisha adlı markanızda anne ve bebeklere yönelik hangi ürünler var?


Aisha'da anne, bebek, çocuk ve aromaterapi serilerimiz var. Burada vücut ve saç şampuanlarından pişik kremine, anne bakım ürünlerinden bitkisel yağlara kadar geniş bir ürün yelpazesi var. Anne ürünlerimi çok özenerek hazırlıyorum. Anne serimi bu nedenle üçe ayırdım: Hamilelik, doğum ve lohusalık… Bu ürünleri hazırlarken kendi hamilelik ve doğum sürecimi göz önüne aldım. Annenin, doğumdan lohusalığın sonuna kadar ihtiyacı olan tüm ürünleri, en doğal ve kaliteli kozmetikler haline getirdim.

 

KIZIMIN ZEKASINA HAYRAN OLUYORUM

Kızınız Can Yael ile ilişkiniz nasıl?


Sabah-akşam mutlaka aynı sofrada yemek yeriz. Her şeyi Can Yael'le birlikte yapıyorum diyebilirim. Evcilik oynamayı, oyun hamurlarıyla vakit geçirmeyi, resim yapmayı çok seviyoruz. Kızım özellikle yemek yapmayı çok seviyor; biz de bu oyunu sık sık oynuyoruz. Dans etmeyi ve müziği de çok sevdiği için evde bol bol müzik yapıyoruz. Kek ve kurabiye pişiriyoruz. Pazara, alışverişe gidiyoruz. Sosyal bir çocuk olduğu için dışarıda zaman geçirmeye bayılıyor. Spora ve dans derslerine de beraber gidiyoruz.

 

ORGANİK BESİNLER YİYORUZ

Kızınız nasıl bir çocuk?


Zekasına ve algısına hayranım. Bizlerden bağımsız bir karakteri ve hayat algısı olan bu çocuğa çok büyük saygı duyuyorum. Can Yael, kolayca empati kurabilen, sempatik, sezgileri çok güçlü, çok zeki bir çocuk. Meraklı ve hafızası çok güçlü… Başkalarıyla iletişiminde özgüvenli ve kuvvetli bir çocuk olduğunu söyleyebilirim.

Kızınızın beslenmesinde nelere dikkat ediyorsunuz?


Çocuklarımızı toksinlerden uzak bir şekilde yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Organik besinler kullanıyoruz.

 

DOĞALA VE SAĞLIKLI OLANA YÖNELİN

Aynı zamanda bir güzellik uzmanı olarak kadınlara sağlık ve güzellik sırları verir misiniz?


Sağlığın bir disiplin olduğunu unutmadan; semptomu değil, sorunu anlamak gerektiğini düşünüyorum. Bütünsel şifa anlayışını anlatmayı ve öğretmeyi kendime misyon edindim. Kendi sağlığımızın ve ailemizin sağlığının sorumluluğunu üstlenmeliyiz. İlaç ve doktor odaklı yaşamaktan uzaklaşmalı, doğala ve sağlıklı olana yönelmeliyiz.

 

 

ÜNLÜLERİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin