Seksenler'in yıldızı Şoray Uzun'dan itiraf!

''Sunuculuk yapmak oyunculuktan daha zor...''

resim yok
24 Temmuz 2014 - 17:04
Röportaj

''Sunuculuk yapmak oyunculuktan daha zor...''

ATV'de 'Şoray Uzun'la 7'de 7' isimli yarışma programını sunan Şoray Uzun: ''Programda kendim gibi olmaya çalışıyorum ama oyunculukta daha rahatsınız. Sunuculuk yapmak kesinlikle oyunculuktan daha zor.''


Oyuncu Şoray Uzun, ATV'de yayınlanan 'Şoray Uzun'la 7'de 7' yarışmasındaki sunuculuk performansıyla göz dolduruyor. Çiftlerin yedi soruya doğru cevap vererek büyük ödülü kazanmak için mücadele ettiği programda; Uzun da yarışmacıların heyecanına ortak oluyor. 3.5 yıl aradan sonra 'Seksenler' dizisiyle oyunculuğa dönen Uzun, sunuculuk deneyiminin oyunculuktan çok daha zor olduğunu söylüyor.

Ünlü oyuncu, yeni programını ve ekranlardan uzak kaldığı dönemde yaşadıklarını anlattı...

'Şoray Uzun'la 7'de 7' yarışması sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Daha önce bir-iki yarışmada sunuculuk deneyimlerim olmuştu. Sunuculuk yaparken kendim olmaya çalışıyorum. Oyunculuk yaparken rahatım çünkü ortada bir model var. Size ait olmayan bir karakteri sizinmiş gibi canlandırabiliyorsunuz. Sunuculuk o anlamda oyunculuktan daha zor.

 

BAŞVURULAR BEKLENTİMİZİN ÜSTÜNDE

Programda yarışmacıları neler bekliyor?


Her yarışmada bir çiftimiz yarışıyor. Yedi soruya da doğru cevap verip para butonunda da 500 bin lirayı bularak büyük ödülü kazanmaya çalışıyorlar. Olmadı, final sorusunda otomobil teklif ediyorum. Eğer kabul ederlerse arabayı ya da parayı alıp devam da edebiliyorlar.


Sadece eşler mi katılabiliyor?


Şimdilik eşlerle devam ediyoruz. İleride kardeşler ve arkadaşlara da dönebilir.


Başvurular nasıl?


Başvurular beklentimizin çok üstünde oldu. Ülkemizde bir yarışma geleneği var. İzleyicilerin yarışmalara ilgisinin azaldığını düşünüyordum ama yanılmışım. Bizim yarışmaya ilgi büyük.[reklam]

Çiftler arasında anlaşmazlık çıkıyor mu?


Karı-koca yarıştıkları için ortak karar veriyorlar. O yüzden sorun çıkmıyor. Genelde beyler eşlerine topu atıyorlar. Anlaşmazlık çıktığında son karar kadınların oluyor. Eğer beyler karar verirse ve yanlış olursa, hanımlar fırça atıyorlar.

 

ÖNGÖRÜLERİM DOĞRU ÇIKMIYOR

Öngörünüz oluyor mu?


Yarışmayla ilgili kısa bir tecrübem var ama benim öngörülerim doğru çıkmıyor. 'Gider' dediklerim gitmiyor. 'Üçüncü soruda kalır' dediklerim finale kadar çıkabiliyor. Şans faktörü çok önemli. Cevaptan emin değilseniz butonlara yönelin. Benim tavsiyem bu olur.


Siz olsanız yarışmada ne kadar giderdiniz?


Yarışmacı olsaydım, çok heyecanlanırdım. Bazı yarışmalara konuk olarak gittim ve heyecandan ölüyordum. Sunuculuk o anlamda daha rahat. Siz sadece sunuyorsunuz ama yarışmacı başka bir gerilim yaşıyor. Ben olsaydım, 10 bin lira kazanırdım. Ama finale çıkabilir miydim, bilmiyorum. Gelen teklifi kabul eder, o riske girmezdim. '500 bin mi, araba mı?' deseler, ben arabayı alırdım. Çünkü eldeki kuş daldaki kuştan daha değerlidir.

 

İÇİMDE EMEKLİ BİR AMCA VARMIŞ

3.5 sene ekranlara ara vermiştiniz. O süreçte neler yaşadınız?


Ruhumun derinliklerinde emekli amca varmış. Yoğunluğu, iş koşuşturmalarını aramadım. Çalışmadığım dönem hayatımın en keyifli dönemiydi. Ama şöyle de bir şey var: Sağlığınız, sıhhatiniz yerindeyse çalışmanız lazım. Hatta galiba tekrar çalışma nedenim aile düzeniyle de ilgili. Babalarını görsün çocuklar, tamam da her gün de evde olan bir baba modeli hoş değil. O dönem yeniden oyunculuğa dönmek istedim ama insanlarda gezi programı algısı vardı. O geçiş döneminde zorlandım ama mesleki anlamda televizyonda gezi yapan adam olmak istemedim. Oyunculuğa dönmek için 3.5 senenin geçmesi gerekiyormuş.


Yine yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz. Şimdi ailenize daha çok vakit ayırabiliyor musunuz?


Gezi programı yaparken daha sık görüşüyorduk sanki. Ailemle daha çok vakit geçirememekten şikayetçiydim ama şimdi de durum farklı olmadı. Bu bir geçiş dönemi. Ama yine de 'Seksenler'in çekimleri uzun sürmüyor. Diğer setlerdeki arkadaşlara göre şanslıyız. Yarışma da teknik bir sorun olmazsa rahat geçiyor.

 

 

ÜNLÜ İSİMLER NELERE KARŞI OLDUKLARINI AÇIKLADI!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin