resim yok
16 Aralık 2011 - 00:00

 

Reklamların son günlerin popüler isimlerinden Burcu Esmersoy hemşire kıyafeti ile dikkat çekince hemşirelerden tepkiler gecikmedi
 
Şikayetlerde "Reklamlarda hemşirelerin imajı zedeleniyor. Hemşireliğin bir meslek olarak değil bir obje olarak öne çıkarılması üzüyor" dedi. Hemşireler, Türkiye'nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetlerle yeni reklam filmini eleştirdiler. Reklam filminde Burcu Esmersoy hemşire kostümü ile ekranlara çıkınca hemşireler "Bizi yansıtmıyor" diye tepki gösterdi.
 
"Reklam Kaldırılsın!"
"Hemşire; Bakım veren, tedavi uygulayan, araştıran, eğiten, kendi profesyonelliklerini ortaya koyan bir insandır. Günümüzde maalesef hak ettiği değerleri görmeyen, fazla çalıştırılan, düşük maaş alan bir kesim haline gelmiştir" diyen hemşireler reklama tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
 
"Hemşireleri en fazla üzen hak ettiği toplumsal değeri elde edemeyişimizdir. Hemşireliğin kutsallığını ve değerini zedeleyecek her türlü baskıya maruz kalmamız bizim işlerimizde başarısızlığımıza, motivasyonumuzun düşmesine neden olmaktadır. Medyada yıllardır süregelen reklamlarda hemşirelik seks objesi olarak kullanılmaktadır ve imajımızı zedelemektedir. Mesleğimizden kepin kalktığını bile bilmeyen zihniyetler reklamlarında hemşireliği sadece seks objesi olarak kullanmaktadır. Hemşireliğin ve kadının bir obje olarak kullanılması bizi üzüyor. Vakıfbank'ın televizyonlarda yayınlanan reklamı bizi çok öfkelendirdi. Bu tür reklamlara izin veren başta RTÜK' ü daha sonra Vakıfbank'ı ve Burcu Esmersoy'u şiddetle kınıyorum. Hemşirelik mesleğinin hak ettiği değerlere ulaşması için reklamın televizyon kanallarından kaldırılmasını rica ediyoruz."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin