Selma Ergeç bilinmeyenlerini anlattı!

Rol aldığı dizilerde aşktan yana yüzü gülmeyen kadınları oynayan Selma Ergeç'in gerçek hayattaki durumu da dramatik!

resim yok
05 Aralık 2014 - 10:21
Röportaj

''Hep mutlu son istiyorum..''

Rol aldığı dizilerde aşktan yana yüzü gülmeyen kadınları oynayan Selma Ergeç'in gerçek hayattaki durumu da dramatik!


Tempo dergisinin Aralık sayısına konuşan Ergeç, aşka bakışını tek bir kelimeyle özetliyor: Drama...

Ancak oyuncu mutlu sonlara dair umudunu da her zaman koruyor: ''Film ya da dizileri mutlu sonla bitecek beklentisiyle izliyorum. Mesela her seferinde 'Titanic' hiç batmayacakmış gibi geliyor...''

 

AŞKA BAKIŞIM RESMEN DRAMA

Selma Ergeç: ''Herkes gibi ben de mutlu sonları  seviyorum. Her seferinde 'Titanic' batmayacak diye izliyorum; o denli... Ama aşka bakışım drama!''

Muhteşem Yüzyıl'ın 'Hatice Sultan'ı, Gönül İşleri'nin 'Saadet'i, bu ay vizyona girecek 'Kırımlı'nın 'Maria'sı... Tıpkı canlandırdığı karakterler gibi romantik, dahası idealist. Araya oyunculuk girmese, tıp eğitimini tamamlayıp, 'Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nde çalışacaktı.

Selma Ergeç, bilinmeyenlerini anlattı...

Tıp okurken sizi aniden oyunculuğa ya da modelliğe iten neydi?

Bir anda oldu açıkçası. Pek çok arkadaşım üniversiteye geçerken bir yıl ara vermişti, ben yapmamıştım. 13 sene okuduktan sonra nefes almadan üniversiteye devam etmiştim. Oyunculuk tesadüfünü bir işaret olarak aldım. ''En kötü '22 yaşında oyunculuk da yaptım, şimdi doktorum' diyebileceğim bir deneyimim olur'' diye düşündüm.

O zaman pek plan yapmayı sevmiyorsunuz galiba...

Devamlı plan yapıyorum da, onların gerçekleşmesini beklemiyorum. Mesela tıbbı bırakmak hiç planladığım bir şey değildi. Oyunculuk yapıp, tıbbı bitirip doktor olacaktım ama öyle olmadı.

Hiç bunun pişmanlığını yaşıyor musunuz?

Hayır. Tıbbı da çok severek okuyordum. Devam etseydim doktorluğu çok severek yapacaktım ama bir hastanede çalışmayı hiçbir zaman düşünmedim. Daha çok 'Sınır Tanımayan Doktorlar'a katılmayı düşünüyordum. Hastanede, bol para kazanabileceğim bir kariyer yapma niyetim olmadı hiçbir zaman.

 

OYNARKEN ÇOK EĞLENiYORUM

'Gönül İşleri'ndeki karakteriniz de oyunculuğunuz da çok seviliyor.

Saadet, saf ve naif bir karakter. Yönetmenimiz Türkan Derya, Saadet'i 'sevgi pıtırcığı' olarak  tanımlıyor. Zıp zıp, eserekli, atarlı bir karakter. Oynarken çok eğleniyorum. İlerledikçe de başka şeyler keşfediyoruz.

Son iki dizinize bakınca, aşktan yüzü gülmeyen bir kadın görüyoruz.

Hangi Türk dizisinde mutlu aşk var? Mutlu aşklar iyi drama konusu olmaz. Her zaman problem olsun ki, seyirci izleyecek bir şey yakalasın.[reklam]

İnsanlar neden dramayı bu kadar seviyor?

Ben, bir izleyici olarak o dramatik süreçleri her  zaman mutlu son olması beklentisiyle  izliyorum. Mutlu sonları seviyorum. Her seferinde 'Titanic' batmayacak  diye izliyorum, o denli yani.

Sizin aşka bakışınız nasıl?

Drama drama drama! Fakat  mutlu sonlu aşklar güzeldir.

Evlilik planlarınız var mı?

Gerçekten bu sorunun yanıtını annem de çok merak ediyor.  Ona da cevap vermedim. Artık sormayı bıraktı.

 

KAÇIŞ NOKTAM EViM

Film, dizi derken çok yoğun bir süreç geçiriyorsunuz. Bununla nasıl baş ediyorsunuz?

Şu anda kaçış noktam evim. Vaktim olmadığı için uzun boylu aktivitelere girişmiyorum. Yoga ve kick boks yapıyorum. Küçüklüğümden beri boks yapmak istiyordum, annem izin vermiyordu. Geç oldu ama çok iyi geliyor bana.

Okullu değilsiniz. Dışarıdan oyunculuk dersleri alıyor musunuz?

Aldım, alıyorum, almaya devam edeceğim. 13 yaşında gittiğim ilk yurt dışı seyahati bir tiyatro kampıydı. Şansım, şimdiye kadar çok iyi oyunculara ve çok iyi yönetmenlere denk gelmek oldu. En büyük eğitim sette oluyor.

Murat Yıldırım ile rol aldığınız ‘Kırımlı’ 12 Aralık’ta vizyona giriyor. Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

'Kırımlı'nın, Cengiz Dağcı'nın 'Korkunç Yıllar' kitabından yola çıkarak yazılmış bir hikâyesi var. İkinci Dünya Savaşı yıllarında, 'Maria' adlı Polonyalı çok büyük acılar yaşamış bir direnişciyi canlandırıyorum. Murat'ın canlandırdığı Sadık karakteriyle yollarımız kesişiyor. Sadık, Maria'yı zor bir durumdan kurtarıyor.

Yine farklı bir dönem işi anlaşılan...

Dönem işi çekmeyi seviyorum. Benim için her zaman keyifli oluyor.

 

 

SELMA ERGEÇ'İN İLGİNÇ İTİRAFI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin