Seri katil Mary Ann Cotton'ın hayatı dizi oluyor: 'Dark Angel'

Joanne Froggatt'ın karaktere hayat vereceği 'Dark Angel' isimli projenin ilk detayları şöyle:

resim yok
05 Haziran 2015 - 18:51
Magazin

İngiltere'nin 'karadul' lakaplı ilk kadın seri katilinin yaşamı ekranlara uyarlanıyor!
.
Tarihin gördüğü en şeytani kadınlar listesinde baş sıralarda yer alan Victoria devri seri katili Mary Ann Cotton yeniden hayat buluyor...
 

'DARK ANGEL'

Downton Abbey'in Altın Küre ödüllü aktrisi Joanne Froggatt'ın karaktere hayat vereceği 'Dark Angel' isimli projenin ilk detayları şöyle:
 

İLK BİLGİLER

* Line Of Duty'nin yapım şirketi World Productions'ın yapımcılığında hazırlanacak mini seri iki bölümden oluşacak.
.
* Dark Angel'ın çekimlerine Ağustos ayı içerisinde başlanacak. Çekimler North Yorkshire ve County Durham bölgelerinde gerçekleştirilecek.
.
* Dizi, ITV kanalında ekranlara gelecek.
.
* Dizi, 1873 senesinde tutukluluğunun ardından asılarak idam edilmesinden önce zina, çok eşlilik, sahtekarlık ve kendisini sosyal-mali açıdan daha iyi hissetmesi için işlediği cinayetlerle yaşamını sürdürmüş Mary Ann Cotton'ın gerçek hayat hikayesine dayanarak geliştiriliyor.
.
.
* David Wilson'ın 'Mary Ann Cotton: Britain’s First Female Serial Killer' isimli kitabından esinlenerek senaryolaştırlan dizinin hikayesinde Cotton'ı ilk olarak doğduğu yer olan İngiltere'nin kuzeydoğusuna yeni dönmüş ve görünüşte sevgi dolu bir anne-eş olarak gözüken bir kadın olarak tanıyacağız.
.
Ancak zamanla fakirlik-çaresizlik ve hastalıklı bir kocayla karşı karşıya kalan Cotton, daha iyi bir yaşam elde edebilmek uğruna kendi arzularını takip etmeye başlar ve bu yolda acımasız bir karaktere bürünür.
.
Öldürme silahı olarak arseniki kullanan Cotton, kuzeydoğu bölgesinde sürekli seyahat ederek masum ve hiçbir şeyden şüphelenemeyen ailelerin içine sızacak, birden çok kez evlenip kendi yeni ailelerini oluşturacak ve sonrasında onları iz bırakmadan öldürerek hayat sigortası paralarından faydalanacaktır. Tüm bu gelişmeler kendisinin yakalanma riskini gün geçtikçe arttıracaktır.
 

ADETA İNSAN KILIKLI BİR CANAVAR!

Tarihteki gerçek Mary Ann Cotton'ın üçü kocası olmak üzere 21 kişiyi öldürmüş olduğunu not düşelim.
.
* Gwyneth Hughes'un (The Girl) senaryosunu kaleme alacağı 'Dark Angel'ın yönetmenliğini Downton'ın Emmy ve BAFTA ödüllü ismi Brian Percival üstleniyor.
.
* Jake Lushington'ın (The Bletchley Circle) yapımcılığını üstlendiği dizinin uygulayıcı yapımcıları olarak Kirstie Macdonald (The Fear) ve Simon Heath (Line Of Duty, Code Of A Killer) isimlerini görüyoruz. Endemol Shine International ise yapımın dünya çapındaki dağıtım haklarına sahip olan şirket.
 

ITV'DEN AÇIKLAMA

ITV drama bölümünden Victorie Fea'nın yeni dizi projeleriyle ilgili görüşleri ise şöyle:
.
''Dark Angel olağanüstü ve ürpertici çerçek bir hikaye. Başrolün Joanne Froggatt gibi yetenekli bir oyuncuya gitmesinden dolayı oldukça mutluyuz. 
.
.
Sıkı bir şekilde yazılmış senaryo, olağanüstü bir oyuncu kadrosu ve World Productions'ın harika yapımcı kadrosu... İşte bu kombinasyon ITV bünyesine heyecan verici yeni bir yapımın eklendiğinin işaretleri.
 

TÜM KADRO YAKINDA DUYURULACAK

İşte heyecan verici bu yeni projeyle ilgili diziler.com olarak derlediğimiz ilk bilgiler bu şekilde. Çekimler başlamadan dizinin oyuncu kadrosunun detaylı olarak duyurulacağını da son bir not olarak ekleyelim.
.
'WIRE IN THE BLOOD' AMERİKAN TELEVİZYONLARINA UYARLANACAK MI?
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin