Series of Unfortunate Events Kamera Arkası Yayınlandı

Netflix'in yeni dizisi Series of Unfortunate Events'in özel efektlerinin nasıl yapıldığını gösteren bir video yayınlandı.

Berfu Özlen
30 Ocak 2017 - 14:51
Kültür Sanat

Aynı adlı gençlik romanlarından uyarlanan yeni Netflix dizisi, Series of Unfortunate Events, yayınlandığı ilk hafta Luke Cage'den bile çok reyting toplayarak büyük başarı elde etti.

Şüphesiz ki bu başarının arkasında, hali hazırda bir adet sinema filmi de bulunan hikayenin ve usta oyuncuların yanında görsel efektlerin ve atmosferin de etkisi çok büyük.

Teknoloji harikası

Dizi, bilgisayar teknolojisinin en başarılı örneklerinden. Yayınlanan video da, özel efektlerin ne kadar başarılı kullanıldığının kanıtı niteliğinde. Game of Thrones, The Walking Dead ve Captain America: Civil War gibi bir çok yapımın da çokça kullandığı görsel efektler, artık film sektöründe olduğu gibi dizi sektöründe de bolca gözlemlenebiliyor.

CGI iş başında

Dizinin VFX stüdyosu olan Zoic Studios, dizideki önemli sahneleri nasıl adım adım bilgisayarda tasarladıklarının bir videosunu yayınladı. Videoda, bebek Sunny'nin havaya kaldırılması gereken sahnede, güvenlik önlemleri gereği oluşturulan bilgisayar görüntüsünün kullanıldığı bir örnek mevcut.

Video ayrıca sahnelerin nasıl katmanlaştırılıp, zenginleştirildiğini de gösteriyor. Sokak ve çevre çekimlerinin dizinin atmosferine uygun dekorlarla doldurulma işlemi de bilgisayar yardımıyla yapılıyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin