resim yok
13 Haziran 2014 - 10:29
Magazin

Anne eli değmiş...

Serkan Altunorak, yıllar önce taşındığı Baltalimanı'ndaki apartman dairesini dekoratör annesi Figen Altunorak'ın yardımıyla baştan yaratmış.

 

Oyuncu, gri-beyaz renklerin öne çıktığı modern çizgideki evinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı.

 

YEDİ YIL ÖNCE TAŞINMIŞ

En son 'Muhteşem Yüzyıl'daki Taşlıcalı Yahya karakterinde izlemiştik Serkan Altunorak'ı. Ayrıca Dot Tiyatrosu'nda 'Dövüş Kulübü' adlı oyunda rol alıyor şu sıralar. ''2015 sezonunda da devam edecek bir oyun bu'' diye anlatmaya başlıyor salonunda otururken. Buraya yedi yıl önce Arnavutköy'den taşınmış.

Sahil şeridinden kopmayı pek istememiş. ''Bir önceki evim de güzeldi ama çok küçüktü. Bu evin sahip olduğu alan duygusu ise bambaşka. İçinde bir zamanlar bisikletimle turlamışlığım da var'' diye keyifle anlatıyor Altunorak.

 

ÇİNİ TAŞLARINA GÖRÜR GÖRMEZ VURULDU

Tek başına yaşadığı 205 m2'lik bu daireyi, onun hayalleri doğrultusunda dekoratör annesi Figen Altunorak iki ayda farklı bir kimliğe kavuşturmuş.

O gün oğlunu ziyarete gelen, geçtiğimiz aylarda Nişantaşı'nda Glam adlı bir dekorasyon mağazası açan Figen Altunorak da evde yaptıkları değişiklikleri sıralıyor: ''Odalar birleşti, banyo ve mutfak tamamen yenilendi, evin kabuğu gri ve beyaza büründü.

Sadece 1950'lerde yapılan apartmanın mevcut parkeleri ve Serkan'ın daireyi görür görmez vurulduğu çini taşları aynı kaldı.''

 

HAYAL ETTİ ÖZEL YAPILDI

Evde ağırlıklı olarak Glam mağazasından aksesuvar ve mobilyalar kullanılmış. ''Tabii bazıları da Serkan'ın hayal ettiği ve benim özel yaptırdığım parçalar oldu'' diye belirtiyor anne Altunorak. Tıpkı ceviz kitaplık ve ampullü aydınlatmada olduğu gibi.

 



''Bu kitaplığın benzerini yıllar önce master için gittiğim ve en sevdiğim şehir olan New York’ta görmüş ve fotoğraflamıştım'' diyor mutlulukla Serkan Altunorak. Dekorasyona meraklı olduğu, evindeki zevkli seçimlerden hemen belli oluyor zaten.[reklam]

GRİ VE BEYAZ FAVORİM

Ünlü oyuncu, moda ve dekorasyon stilinin paralel olduğunu söylüyor. Özellikle konu renkse. ''Gördüğünüz üzere gri ve beyaz favorim; giyimde de evimde de'' diyor. Ralph Lauren'in çizgisini kendine yakın bulduğunu belirtiyor. Mekânlarda ham beton görüntüsü sevdiğinden Kalekim uygulaması tercih etmiş salon duvarlarında.

Ressam Özge Engizöz'ün ve yine ressam olan kuzeni Onur Gürsoy'un tabloları ile renklendirmiş televizyon ve yemek bölümünü. ''İkisi de evin gözbebeğidir'' diyor gülerek. Bir de New York'tan aldığı şimdi ahşap sehpa üzerinde duran kurukafa kumbarası var tabii...

 

EVDE PROVA

''Evde rahatlık, konfor ve beni yansıtan bir dekorasyon olması en önemlisiydi. Ayrıca arkadaşlarım da geldiğinde huzurlu bir ortam olmalıydı. Annem bunu gayet güzel başardı'' diyor Serkan Altunorak.

Evin dekorasyonu biter bitmez ilk misafirleri oyuncu arkadaşları olmuş. Hep beraber rol aldığı dizideki Şehzade Mustafa'nın son bölümünü izlemişler. Bazen onda toplanıp prova yaptıkları da oluyormuş.

 

MUTFAKTA DÜZEN SEVERİM

Serkan Altunorak, ''Öyle mutfak işlerinden hiç anlamam ama mutfakta düzen severim'' diyor Oğlak burcu disipliniyle. Evde harika yemekler yapan bir yardımcısı varmış yıllardır. Ya da bisikletine atladığı gibi Arnavutköy Adem Baba'nın yolunu tutuyormuş. Bir de annesi ve erkek kardeşiyle yaptığı pazar kahvaltıları önemli onun için.

Evdeyken yeni merak sardığını söylediği elektro gitarını çalmayı da ihmal etmiyor. Burası ona günün yorgunluğunu unutturan hem huzur hem mutluluk veren bir ev olmuş kesinlikle.

 

 

ENGİN ALTAN DÜZYATAN HAKKINDA İLGİNÇ AYRINTI! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin