Shameless bomba gibi bir sezonla döndü!

Shameless'ta 4. sezonun mutsuzluğunu geride bırakan izleyenler tamamen o bölümleri unutarak eski heyecan dolu günlere geri döndü. Geçtiğimiz akşam ise sezonun 5. bölümü ile tüm izleyenleri etkilemeyi başardı.

resim yok
16 Şubat 2015 - 12:09
Yeni Bölüm

SHAMELESS BOMBA GİBİ BİR SEZONLA DÖNDÜ

 

2011 yılında Amerika’da yayınlanmaya başladığı andan itibaren en yüksek reytingleri elde eden ve bütün eleştirmenlerin gözdesi olan Shameless’in birçok ülkede de uyarlaması oldu. Hatırlarsanız Türkiye’de de uyarlamasının olacağı haberleri geçtiğimiz aylarda medyayı etkisi altına almıştı.

 

Shameless’in 4. sezonu izleyenleri tam anlamıyla tatmin etmemişti. Frank’in (William H. Macy) hastalığı, Fiona’nın (Emmy Rossum) başının belaya çok fazla girmiş olması izleyenleri mutlu etmiyordu. Özellikle Frank’in öleceğini düşünenler çok fazla tepki göstermişti. Bazı yabancı forumları da incelediğimizde aynı ülkemizde olduğu gibi 4. sezonda diziyi izlemeyi bırakanlar olmuş. 4. sezonda da reytingler zirveyi korusa da izleyici öfkeli ve tepkiliydi.

 

SEZON TATİLİ YARAMIŞ

 

4. sezonun bu kadar izleyenler tarafından mutsuz bir şekilde izlenmesi bütün umutları 5. sezona biriktirdi. Nitekim 5. sezon başladığından beri izleyenler nefeslerini tutarak bölümleri izlemeye geri döndü. 4. sezonun mutsuzluğunu geride bırakan izleyenler tamamen o bölümleri unutarak eski heyecan dolu günlere geri döndü. Geçtiğimiz akşam ise sezonun 5. bölümü ile tüm izleyenleri etkilemeyi başardı.

 

STEVE GERİ DÖNÜYOR

 

3. sezonda bir ara ortalardan kaybolan Fiona’nın en büyük ve tek aşkı Steve (Justin Chatwin) 3. sezonun finalinde zoraki olarak evlendiği İspanyol karısının mafya babası tarafından zorla alıkoyularak bir gemiye bindirildiği gösterilmişti. Gemiye öleceğini bildiğini ima eden Steve son kez aşkı Fiona’yı arama talebinde bulunmuştu. Steve’i son gördüğümüz sahne buydu. Koskoaca 4. sezon Steve’siz geçmişti. Amerikan eleştirmenlerinin 4. sezonun bu kadar çok izleyici tarafından tepki almasının kaynağında bunun yatabileceğini vurgulamıştı. Nitekim senarist ve yapımcı da aynı kanıya varmış olacak ki varlığını unuttuğumuz Steve’i tekrar diziye döndürmeye karar verdiler.

 

5. sezonun ilk bölümlerinde Steve’i sadece birkaç dakika karısının yanında Fiona’yı izlerken görüntülendi ve ardından karısının her gün Fiona’nın çalıştığı cafeye gelip Fiona’nın müşterisi olarak konuşmayı sürdürdü. Buradan Steve’in diziye döneceği belliydi. Geçtiğimiz günlerde de Emmy Rossum instagram hesabında Steve ile birlikte bir set fotoğrafı paylaşmıştı. Bunun üzerine takipçileri de 5. bölüm öncesi böyle bir şeye hazırlıklıydı.

 

STEVE, GUS VE FIONA ÜÇGENİ DAHA DA KARIŞACAK

 

Fiona’nın beklenmedik bir anda yeni sevgili oldukları Gus ile evlenmelerinin ardından birçok eleştirmen Gus ile ilgili birçok şey yazıp çizdi. Gus’ın kimliğini gizlediğine dair komplo teorileri üretildi de üretildi. Fiona’nın evlendiğini öğrenen Steve 5. bölümde karısıyla birlikte cafeye Fiona’ya geldiğini haber verirken, Fiona’nın parmağındaki yüzüğü dikkatlice incedi.

 

Emmy Rossum’un instagramda paylaştığı set karesi bu bölümde gösterilmediği için gelecek bölümde de Steve konusunun işlenmeye devam edeceğini ve gitmeyeceğini söylemek çok da yanlış olmaz. Dizinin official twitter hesabından atılan tweetlere göz gezdirdiğimizde ise Gus’ın eleştirmenler ve izleyiciler tarafından beklendiği gibi kötü bir adam olmadığı gerçekten Fiona için mükemmel bir adam olduğu kanısına varılıyor. Böyle bir durumda senarist Fiona’yı köşeye sıkıştırmaya başlayacaktır. Ünlü bir eleştirmenin yazdığı yazıya göre Gus kötü bir adam olmadığı için Fiona evliliğini yürütmeye çalışken Steve’in onun kafasını karıştırmaya çalışacaktır. Ne yapacağını bilemeyen Fiona iki arada bir derede kalarak Gus ile olan mükemmel ilişkisini de mahvetme yolunda ilerleyecektir. Steve yüzünden birkaç kez hayatı alt üst olan Fiona’nın hayatı tam anlamıyla yola girmişken yine Steve yüzünden hayatı karışacak gibi görünüyor.

 

Bütün eleştirmenler 5. bölüm ardından tekrar kalemlerine sarıldı ve bölüm değerlendirmesi yapmaya devam ediyorlar. İncelediğimiz zaman izleyenlerin de eleştirmenlerin de iki bölündüğünü görebiliyoruz. Fiona’nın Steve kavuşmasını isteyenler gibi Gus’ın değerini bilmesini tavsiye edenler de yer alıyor.

 

5. bölüm biterken verilen final sahnesi bütün sezon finallerini arkasında bırakmaya devam edecek gibi görünüyor. 6. bölüm yayınlanana kadar sahne büyüsünü sürdürecek gibi görünüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin