Shibden Hall dizisi HBO ve BBC ortaklığında geliyor!

BAFTA ödüllü yazar Sally Wainwright'ın elinden çıkacak sekiz bölümlük drama "Shibden Hall" gerçek olaylara dayanıyor.

Volkan Küçükel
06 Mart 2017 - 08:02
Gündem

HBO ve BBC One yeni bir dizi için daha işbirliğine giriyor.

BAFTA ödüllü yazar Sally Wainwright'ın (To Walk Invisible, Happy Valley) elinden çıkacak sekiz bölümlük dramanın ismi ise: "Shibden Hall"

Peki Shibden Hall'da bizleri nasıl bir hikaye bekliyor olacak?

Halifax'ın karmaşık ve değişen dünyasında alışılmadık bir aşk hikayesi olarak nitelendirilen ve hikayesi 1832 senesinde geçecek dizi, dikkat çekici bir toprak sahibi olan Anne Lister karakteri üzerine odaklanıyor.

Egzotik bir seyahat ve sosyal yükselişin ardından Halifax'a geri dönen Lister burada atalarından kalan mülkü Shibden Hall'ın kaderini değiştirmeye karar verir. Bunun için iyi bir evlilik yapması gerekmektedir. Ancak karizmatik, ne istediğini bilen ve macera dolu Anne Lister'in bir erkekle evlenmeye niyeti yoktur. Kendi tabiatı gereği bir kadın ile evlilik yapmayı planlamaktadır.

Dizinini ana karakteri Anne'nin hikayesinin her bir parçası tarihsel gerçeklere dayanacak.

17-03/06/anne-lister-1488775082.jpg

Hikaye Anne'in günlüklerine dayanacak ve tarihsel gerçekleri yansıtacak. Anne'in ailesi, hizmetçileri, kendisini alaşağı edebilmek için her türlü oyunu çeviren endüstriyel rakipleri ve zengin bir mirasçı olan Ann Walker ile olan ilişkisini inceleyecek.

Yeni dizi projesi hakkında açıklamalarda bulunan Sally Wainwright "Anne Lister, bir drama yazarı için armağandır" ifadesini kullanırken "Anne Lister'ı ekranlarda canlandırmak yirmi yıldır arzu ettiğim bir şeyin gerçekleşiyor oluşu anlamına geliyor. Shibden Hall, çocukluğumdan beri bildiğim ve sevdiğim bir yer" şeklinde konuştu.

17-03/06/sally-wainwright.jpg

HBO adına konuşan Casey Bloys ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "Bu destansı hikayede olağanüstü yetenekli biri olan Sally Wainwright ile çalışacak olmaktan ve Anne Lister'in benzersiz yaşamını derinlemesine araştıracak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Ayrıca BBC ile uzun ve başarılı ilişkimizi sürdürecek olmaktan çok memnunuz."

Yapımcı Lookout Point daha önceden HBO ve BBC'de ekranlara gelen 2012 yapımı mini dizi Parade's End'in de ortak yapımcılığını üstlenmişti. Aynı zamanda dizinin yönetmenliğini de üstlenecek olan Sally Wainwright ile birlikte Faith Penhale ve Piers Wenger'ın yürütücü yapımcı olarak yer aldığı dizinin çekimlerine gelecek sene Yorkshire'da başlanması bekleniyor.

BBC daha önceden Anne Lister'ın günlüklerini 2010 yılında Maxine Peake'nin başrolde yer aldığı The Secret Diaries of Miss Anne Lister isimli televizyon filmiyle ekranlara uyarlamıştı.

"The Secret Diaries of Miss Anne Lister (2010)" fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin