resim yok
27 Şubat 2012 - 00:00

 

Show TV'nin önümüzdeki ay başlayacak olan yeni komedi dizisi Ha Babam Uzay, yayına girmeden kavga çıkarttı. Ünlü yönetmen Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi Eğilmez dizi için "aşağılık, aforoz bir işle alakam yok" dedi. Dizinin senaristi ve yönetmeni de TV8 ekranından cevap verdi.
 
Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı'nı 1975 yılında sinemaya uyarlayan ünlü yönetmen Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi Eğilmez, Show TV'de 14 Mart'ta başlayacak olan 'Ha Babam Uzay' dizisi hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı.
 
Eğilmez twitter'da 'Kardeşlerim, arkadaşlarım, Hababam Sınıfı'yla da Ha Babam Uzay'la da bir alakam yoktur. Hele Ha Babam Uzay gibi aforoz, aşağılık bir işle hiç yok. Hababam Sınıfı'nı Fida film yapmaktadır.
 
EMEK HIRSIZLIĞI
 
Ha Babam Uzay ise aşağılık bir emek hırsızı tarafından başka firmaya yapılmaktadır. Fida Film'in dünyanın telifini ödeyerek yapmaya çalıştığı Hababam dizisi varken Ha Babam Uzay yapmaya çalışan yılların deneyimli hırsızlarının ve Show TV'nin bu projesini de kınıyor, A'dan Z'ye proje içinde bulunan herkese de helal diyorum.. Bravo hepinize' diyerek tepki gösterdi.
 
CANLI YAYINDAN YANIT GELDİ
 
Ha Babam Uzay dizisinin senaristi ve yönetmeni Tayfun Güneyer ise Ferdi Eğilmez'e TV8 ekranından yanıt verdi.
 
"Türkçenin sahibi kimse olamaz" diyen Güneyer, çalıntı iddiasına şu karşılığı verdi;
"Yahşi Cazibe dizisinin Yahşi Batı filmi ile ne kadar ilgisi varsa bunun da o kadar ilgisi var. Türkiye'de kullanılan bir kelimenin kullanılmasından ibaret".
 
5 yıl önce bu diziyi yazdığını ve ismini de o zaman koyduğunu belirten Güneyer, şöyle devam etti;
 
"Ferdi Eğilmez benim abimdir. Hayatta ona cevap vermem. Benim büyüğümdür o her şeyi söyleyebilir, ben söyleyemem ama daha izlemeden suçlaması beni çok üzdü. Ha Babam Uzay adını koymamız uzayda kayboluyorlar ve ha babam dünyayı arıyorlar. Adının anlamı bu o konuyla alakası yok. Türkçenin kimse sahibi olamaz. 6 aydır Kağıthane'de bir uzay gemisi yapıyoruz. Ben bunu beş yıl önce yaptım. Dava açmayacağım ustamla, çok sevdiğim bir abimle davalık olamam."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin