resim yok
29 Mart 2013 - 00:00

Sıdıka davasında zafer oyuncuların!

Sıdıka” oyuncuları, dizinin tekrarlarından telif hakkı almak için açtıkları davayı kazandı.

1997 yılında Show TV’de yayınlanan, başrollerini Hasibe Eren, Füsun Demirel, Ali Erkazan ve Hakan Tanfer’in paylaştığı “Sıdıka” dizisinin telif haklarıyla ilgili 2002 yılından beri devam eden dava, oyuncuların lehine sonuçlandı.

 

Karar

 

Dizi oyuncularının tekrar yayınlardan telif hakkı alabilmek için açtığı davanın son duruşması, 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

 

Mahkeme, oyuncuların telif ücretlerinin televizyon kanalından tahsil edilmesine karar verdi.

Emsal teşkil edecek

Füsun Demirel, kararın benzer davalarda emsal teşkil edeceğini söyledi:

 

 

“Dizi, 2002’den bu yana çeşitli kanallarda oynuyordu. Telif hakkı için beş arkadaş dava açtık. Sonuçta kazandık, mutluyuz. Alacağımız paranın miktarı önemli değil, önemli olan davayı kazanak, haksız bir durumun ortadan kalkması. Bu, dizi tarihinde bir ilk oluyor ve başka dizilerde de emsal teşkil edecek.”
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin