resim yok
13 Kasım 2007 - 00:00

“SILA” bir ilke imza atıyor ve “SILA İLKÖĞRETİM OKULU” eğitime başlıyor! Çekimleri çoğunlukla Mardin,Nusaybin ve Midyat’da yapılan “SILA” dizisinin yapımcı firması Most Production’ın, geçen sene başlattığı “SILA İLKÖĞRETİM OKULU”nun inşaatı tamamlandı. Tasarımını ve projesini mimar Berna Bora’nın gönüllü olarak yaptığı okulun temeli,Mayıs 2007’de Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Söğütlü köyünde atv yöneticilerinden, yapım firması temsilcilerine, yöre halkından, “SILA” dizisinin oyuncularına kadar büyük bir kalabalığın katılımıyla atıldı. “SILA” dizisinin yapımcıları ile oyuncuları,dizinin cehalete karşı eğitim misyonunu gerçeğe dönüştürme hedefiyle,aynen dizinin senaryosunda olduğu gibi töreyle,cehaletle mücadeleye giriştiler… Söğütlü köyünde 5 sınıfın bir arada eğitim görebildiği çok ilkel bir bina mevcut idi. Bu duruma hassasiyetle yaklaşan “SILA” dizisi yapımcıları, Söğütlü köyü çevresindeki diğer köylerden 400 öğrencinin de taşımalı sistem ile eğitim göreceği bu projeyi hayata geçirdiler. Proje kapsamında “SILA İLKÖĞRETİM OKULU”nda fen laboratuarı,bilgisayar odası ve ayrı binada da kültür evi hizmete girecek. İşte bu büyük projenin resmi açılışı, emeği geçen herkesin katılacağı çok anlamlı bir günde gerçekleşiyor! “Öğretmenler Günü” olan 24 Kasım’da medya, sanat ve iş dünyasının önde gelen kişilerinin de katılımı ile gerçekleşecek olan tören, çeşitli müzik ,folklor gösterileri ve sanatçı röportajları ile renklenecek ve aynı gün atv ekranlarında 14.50’de yayınlanacaktır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin