resim yok
18 Nisan 2013 - 00:00

İsviçre merkezli reyting şirketi WIT, televizyon tarihinde kitleleri en çok etkileyen 50 programı seçti.

 

İki kriter göz önünde bulunduruldu


Cannes'da her sene düzenlenen televizyon yayıncılığı fuarı MIP TV'nin 50'nci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan listede listeye giren programları belirleyen komitede bulunan WIT çalışanı Virginia Mauseler, “Seçimlerimizi yaparken iki kriteri göz önünde bulundurduk. Bunlardan ilki programların yapımcı ülkeleri dışındaki etki oranı, ikincisi ise programların kendi ülkelerinde yarattıkları etkinin boyutuydu” dedi.

 

Listede önemli eksiklikler var!

Mauseler, "Aslında listenin başına 1960’lı yıllardan beri devam eden İngiliz yapımı bilim kurgu serisi 'Dr. Who'yu koymak isterdik. Ancak BBC programlarını kullanmamıza izin vermedi. Bu nedenle listede önemli eksikler var" diye konuştu.

İşte yıllara göre dünyayı etkisi altına alan televizyon programlarının belirlendiği ve 2005 senesi için Türk dizisi "Gümüş"ün seçildiği o liste:

 

Gümüş, büyük ilgi görmüştü


2005-2007 yılları arası Kanal D’de yayınlanan “Gümüş” dizisinin başrollerini Songül Öden ile Kıvanç Tatlıtuğ paylaşıyordu. Dizi, Ortadoğu’da ‘’Nur’’ adı ile yayınlanmaya başladıktan sonra bölgede milyonlarca izleyici kazanmıştı.
[reklam]

 

Toplam 100 bölümden oluşan dizi Gümüş ve Mehmet Şadoğlu çiftinin yaşamları ve ailelerinin hayatlarını konu alıyordu.


Ortadoğu ülkelerinde Arapça dublajlı olarak yayınlanan “Gümüş”, kısa zamanda klasikleşmiş hatta Arap TV platformu Showtime Arabia “Gümüş”e özel bir kanal açarak diziyi 24 saat aralıksız yayınlamaya başlamıştı.

Romanya’da “Gümüş’ü sevmek”, Bulgaristan’da ise “İnci” adıyla gösterilen dizi, Yunanistan’da “Gümüş aylar” ismiyle yayınlanmaya devam ediyor.

Listede “The Simpsons”, “Star Trek”, “Friends”, ''Dallas'', “Kim Milyoner Olmak İster”, “Çarkıfelek” ve “Desperate Housewives'' da bulunuyor.


 

GÜMÜŞ dizisinden en güzel kareler burada!

 

KIVANÇ TATLITUĞ İLE ÇOK EĞLENDİĞİNİ SÖYLEYEN GÜZEL KİM?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin