Star TV'nin yeni sezon dizileri! En maliyetli dizi hangisi?

Star TV İçerik Grup Başkanı Ömer Özgüner’le yeni sezonu konuştuk.

resim yok
26 Ağustos 2013 - 10:49
Röportaj

Star TV İçerik Grup Başkanı Ömer Özgüner'le yeni sezonu konuştuk.

Özgüner, ''Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah ekranın yeni ikilisi olacak. Çok iddialı iki dizimiz var. Birincisi, ‘Medcezir’. Diğeri de, ‘Aramızda Kalsın’ isimli, aileye dayalı sıcak hikayelerin anlatıldığı bir proje'' diyor.

 

YENİ SEZON SÜRPRİZLERİ

Eylül ayıyla birlikte ekranlar hareketlenmeye başlayacak. Geçen sezondan devam eden yapımlara yeni diziler de ekleniyor. Bu sezon hangi projeler öne çıkacak?

Dizilerle ilgili merak edilenleri Star TV İçerik Grup Başkanı Ömer Özgüner’le konuştuk.

NTV'den sonra, şimdi Star TV sizin sorumluluğunuzda...

Doğuş Yayın Grubu, birlikte hareket eden bir grup. Dolayısıyla zaten yönetimi birlikte yürütüyorduk. Şimdi Star da benim sorumluluğumda.

Kanal değişimini tamamladı mı?

İnsanların kafasında değişik zamanlarda, değişik Star’lar oldu. Ama biz son 1.5 yıldır bütün bunlardan bağımsız, başka türlü bir Star istiyoruz. “Nasıl bir Star?” dersen, evin bütün ahalisinin izleyebileceği türde. Türkiye’de giderek darlaşan bir televizyonculuk anlayışı var. Biz biraz daha yelpazeyi genişlettik. Eğlencede bir numara olmak istiyoruz. Geçen sene “İyi bir ikincilik” diyorduk, bu sene iyi bir birincilik istiyoruz.

Bunun için neler planlıyorsunuz?

Genç bir Star yaratmak istiyoruz. Dizi ve formatların yanı sıra, yeni nesli yakalayacak projeler de yapacağız. “İşler Güçler” mesela böyle bir işti. Şimdi “3+1” öyle. Aradığımız kuşağı ekrana taşıdı. Bu tür yapımlarımız devam edecek.

Yeni sezonda neler izleyeceğiz?

Acun’un (Ilıcalı) yapımları bu yıl kadrosunu yenileyerek devam edecek. “Muhteşem Yüzyıl” devam ediyor. Yine zirvenin yapı taşlarından. “Dila Hanım”, “Büyük Risk” ve “Benim Hala Umudum Var” devam edecek. Yeni başlayacak çok iddialı iki dizimiz var. Biri, “Medcezir”. Başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya var. Ece’yle (Yörenç) Melek’in (Gençoğlu) kaleme aldığı, çok inandığımız bir iş. Cuma günleri 20.00’de gireceğiz. Diğeri, aileye dayalı sıcak hikayelerin anlatıldığı bir proje. “Aramızda Kalsın”ın başrollerinde Uğur Yücel, Binnur Kaya, Gökçe Bahadır, Caner Cindoruk var. Bence son zamanlardaki en özlenen afiş. Dizide herkesin “Aramızda kalsın” dediği bir sır var. Senaryo Selin Tunç’a ait. Onun dışında sabah kuşağında Melek ve Seda Akgül olacak. Günlük dizi “Aşkın Bedeli”ne başlıyoruz. Ev kadınları için “Beni Affet” olacak. Geçen yıl performansından memnun olduğumuz Nazlı Öztarhan da habere devam edecek.

 

''YURT DIŞINDA PLATOLAR KURULMAYA BAŞLADI''

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın oynayacağı diziyle ilgili biraz ayrıntı verebilir misiniz?

Dizi, Nermin Bezmen’in “Kurt Seyt&Shura” romanından uyarlanıyor. Senaryolaşma aşamasında henüz. Yeni yılda ekranda olmasını istiyoruz. Eski dönemde yaşanan dramatik bir aşk hikayesini anlatıyor. Rusya’dan Türkiye’ye sürüklenen hayatlar... Biz çok heyecanlıyız. Bazı projeler enerjisini önceden belli eder; bu proje de öyle. Yine Ece’yle Melek yazacak. Prodüksiyon kalitesi çok yüksek. Bulgaristan, Rusya, Ukranya ve İstanbul’da platolar kurulmaya başlandı. 3-4 ayağı olan bir iş. Kıvanç Tatlıtuğ gerçekten bu döneme damgasını vuracak bir aktör. Zeynep Farah da yeni yıldızlardan biri. Onların “Kelebeğin Rüyası”ndaki uyumu malum. Bu genel tabloya bakınca televizyonun yeni ikilisi olacaklar diyebilirim.

Sneijder’in eşi Yolanthe Cabau’nun da dizinin kadrosuna dahil olduğu yazıldı. Doğru mu?

Dizi sürprizlere açık da yenge yok (gülüyor). Çıkan haberler daha şimdiden diziye olan ilginin ve biraz da bilinmezliğin ürünü. [reklam] Muhteşem Yüzyıl'daki değişiklikler için ne diyeceksiniz? Sosyal medyadaki yorumlara bakılırsa yeni Hürrem bayağı yadırgandı.

Yenilenen kadrosu ve sürprizleriyle, projenin daha yukarı taşınacağına inanıyorum. “Muhteşem Yüzyıl”, içinde çok fazla yıldızı barındıran, proje olarak kuvvetli bir iş. Bence sihiri, anlattığı hikayede. Yoksa kimler geldi geçti. Bana sorarsanız Vahide Gördüm’ü dizide görmek bizi yeni döneme hazırladı.

Dizinin Mart ayında biteceği söyleniyor. Final tarihi belli mi?

Sezon sonunda final yapacak. Zaten tasarlanmış bir tarihti. Bizim için her şey kendi rutininde ilerliyor.

En maliyetli diziniz hangisi?

Dönem işleri hep maliyetlidir. “Muhteşem Yüzyıl” prodüksiyonu en yüksek olan iş. “Kurt Seyt&Shura” da yüksek prodüksiyonlu olmak zorunda anlattığı dönem ve iddiası açısından.

 

''BAZI ELEŞTiRiLERi ANLAŞILMAZ BULUYORUM''

Medyaya yönelik eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu çok uzun konuşulacak bir konu. Ama özetle şunları söyleyebilirim: Biz eğlence kanalıyız. Ama zaten Türkiye’de bir şey yaşanıyorsa onun etkilerini dizilerde ya da diğer programlarda görüyoruz. Hayatta bir şey varsa o ekrana yansır. Bu sizin zorlamanızla ya da başkasının engellemesiyle olacak bir şey değil. Haber kanallarına yönelik eleştiriler var. Onların da bazılarını anlaşılır, bazılarını anlaşılmaz buluyorum.

 

 

YENİ DİZİLER HANGİ GÜNLER EKRANLARA OLACAK? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin