Stephen King'in 11/22/63 kitabı dizi oluyor

Dizinin yapımcılığını J. J. Abrams ile birlikte Bryan Burk yapacak ve Hulu'da ekranlara kavuşacak.

resim yok
27 Şubat 2015 - 17:43
İptal - Onay

STEPHEN KING’İN 11/22/63 KİTABI DİZİLEŞİYOR

 

Stephen King’in 2011 yılından en çok satan kitabı 11/22/63 kitabının dizi olacağı söylentisi vardı. J. J. Abrams geçtiğimiz günlerde açıklama getirdi.

 

Yapımcılığını J. J. Abrams ile birlikte Bryan Burk yapacak ve Hulu'da ekranlara kavuşacak. Abrams kitabın 9 bölümlük drama uyarlaması olacağını söyledi. J. J. Abrams küçüklüğünden beri Stephen King’in hayranı olduğunu ve böyle bir projede birlikte çalışmaktan çok mutlu olduğunu söylemekten de geri kalmadı.

 

Yakın zamanda yeni projelerde görünmek istemeyen James Franco’ya 11/22/63 için teklifte bulunulmuş. Bu projede yer almak istediğine karar vermiş. The Interview filmiyle de tanıdığım Franco şimdi karşımıza Stephen King’in kitabından uyarlama mini dizi ile karşımıza gelecek.

 

Kalın ve konu olarak da geniş olan ancak okuyucuların elinden bırakamadığı kitabın sürükleyiciliği dizide nasıl izleyenlerin karşısına çıkacağı şimdiden tartışma konusu. Yine her uyarlamada olduğu gibi kitabı okuyanlar dizi başlamadan eleştirilere başlamış görünüyor.

 

Stephen King’in bu ilk uyarlama kitabı değil. Daha önce de Türkçe’ye Kemik Torbası olarak çevrilen kitabı 2011 yılında televizyon dizisi olmuştu. Ancak beklenen ilgiyi bulamadı. O dönemlerde yine diğer bir kitap serisinden Kara Kule’nin dizi olması bekleniyordu. Ancak istenilen Oscar ödüllü İspanyol oyuncuyla anlaşılma yapılamadığı için dizide aksaklıklar olduğu için çekimlerine başlayamadı.

 

11/22/63’ÜN KONUSU

 

Bu kitabın konusu dönemin ABD Başkanı Jhon F. Kennedy’in cinayete kurban gitmesi o dönem ülkede ve hatta dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı. Kitapta da bir İngilizce öğretmenin zamana doğru yolculuk yaparak suikastı engellemeye çalışması konu ediliyor. Özellikle öğretmen daha sonra suikastın haberlerini ve ayrıntılarını bildiği için bu engellemeleri ondan yola çıkarak yapmaya çalışmaktadır. Gerilim dolu bir hikaye izleyicileri bekliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin