resim yok
21 Mart 2012 - 00:00

 

TRT 1’in dönem dizisi “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam”da Türkan Şoray’ın oynadığı Sultan karakterinin daha önce Candan Erçetin’e önerildiği ortaya çıktı
 
TRT 1’in şimdiden Dubai ve Yunanistan’a satışı yapılan “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisinde Türkan Şoray’ın canlandırdığı rolün daha önce pop müziğin güçlü yorumcusu Candan Erçetin’e önerildiği ortaya çıktı. Üstelik Gülnuş Sultan rolü için Erçetin’e 60 bin TL teklif edildiği öğrenildi. Ancak “Benim için önce müzik” diyen Erçetin yapım şirketinden gelen ısrarlı telefonlara rağmen rolü kabul etmedi. Ardından teklif Türkan Şoray’a gitti.
Dizide başta Gülnuş Sultan karakterini canlandıran Şoray’ın rolü, geçen yıl sonu çekilen 4 bölüm çöpe gidince değişti.
 
 
Patrona Halil İsyanı’nı ekrana taşıyan dizinin senaryosu değiştirildi ve hikâyenin 25 yıl sonrasını anlatmasına karar verildi.
 
Rolü nasıl değişti?
TRT Türkan Şoray’ın dizide olmasını çok istedi. Türkan Şoray da gençlerin önünü açmak ve projeye katkı sağlamak için yeni senaryoda da oynamayı kabul etti. Ancak baştaki hikâyenin 25 yıl sonrasında Gülnuş Sultan vefat ettiği için Şoray’a Hatice Sultan rolü verildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin