resim yok
08 Mart 2012 - 00:00

 

Islahevi sahneleri için oyuncu koçuları ve pedagoglar “Her sahneyi evcilik oynar gibi kurdu”
 
 
KUYUDİBİ Mahallesi’nde doğup büyüyen, ıslah evine giren ve hayatları değişen 4 çocuğun hayatını konu alan ‘Suskunlar’, geçtiğimiz haftaya damgasını vurdu. Oyunculuklarıyla dikkat çeken ‘Suskunlar’daki çocuk oyuncular; Furkan Didim’in Ecevit’i, Emirhan Akbaba’nın Bilal’i, Ulaşcan Kutlu’nun Zeki’yi, Berkcan Çakar’ın İbrahim’i canlandırdığı ıslah evindeki şiddet sahneleri çok ses getirdi. Taciz ve şiddet sahnelerinin çocukların psikolojilerini bozacağı konuşulurken Habertürk, setin oyuncu koçu ve pedagoglarına ulaştı ve çocukları nasıl hazırladıklarını sordu.
 
Çocuk oyuncuların koçu Aslı İçözü ve asistanı Sinem Koyun, hepsinin daha önce set tecrübesi olan çocuklar olmasının işlerini kolaylaştırdığını söyledi: “Çocuklarla tanışma toplantısı yaparak yaşam öyküleri üzerine sohbet ettik. Rol odaklı çalışmalarımız için setten ve doğal yaşamlarından uzak bir çalışma alanı oluşturduk. Temel meselemiz, çocukların rol ile gerçeği birbirinden çok kalın çizgilerle ayırmasını sağlamak ve rolün içinde de çok gerçek durmaları, kendilerini savunabilmeleriydi. Her sahneyi, kendileri rol kişilerinin sözlerini kullanarak tıpkı evcilik oynar gibi kurdular. Dövüş tekniği can acıtmamak ve can yanmaması üzerine kuruluydu”
 
‘Sahneden değil ilgiden etkilenebilirler’
Çocuk oyuncular için sette iki pedagog çalışıyor. İlk olarak çocukların güçlü oldukları yanları keşfederek çalışmaya başladığını söyleyen Dilek Çankaya ve Elif Gültekin, “Çocuklara önce canlandırdıkları karakterleri bulundukları duruma getirmiş olabilecek toplumsal, ailevi ve bireysel durumları sorgulattık. İlk bölümünün çekim aşamasına gelindiğinde bizler ve çocuk oyuncular ne yapabilecekleri hakkında fikir sahibiydi. Hapishane çekimlerinde ise hep yanlarındaydık.
 
Çocukların yaşları neyin, neden ve nasıl çekildiğini anlayacak kadar büyük. Dolayısıyla pedagog olarak bizlerin setteki görevi, çocuk oyuncuları izlemek ve sürekli paylaşımda bulunarak neyi, nasıl algıladıklarını konuşup, bizimle paylaşmalarını sağlamak. Çocukların rol icabı da olsa olumsuz bir duygu yaşamaması için uğraşıyoruz. Seti durdurup ara vermek, mola verip kısa sohbetler düzenlemek gibi şeyleri ilk bölümün zor çekimlerinde yaptık. Fakat çocukların çekimlerden değil, izleyenlerin tepkilerinden daha çok etkilenebilecekleri bir gerçek. Bu nedenle bu akşam yayınlanacak bölümün ardından çalışma biçimimizi yeniden düzenleyeceğiz” diyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin