resim yok
03 Temmuz 2011 - 00:00

Megastar Tarkan'ın başarısının sırrı ortaya çıktı..

 

'Dedikodu' şarkısında 10, Sibel Can'a verdiği 'Çakmak Çakmak' ile Ajda Pekkan'ın seslendirdiği 'Yakar Geçerim'de 7'şer deyim var.

Önümüzdeki yıl sanat hayatındaki 20’nci yılını kutlamaya hazırlanan Tarkan’ın; şarkılarının çok sevilmesinin sırrı ortaya çıktı. 11 albüm, 11 single ve toplamda 91 şarkı seslendiren Tarkan; yazdığı ve söylediği şarkıların çoğunda deyim ve atasözlerinden yararlanıyor. İşte Tarkan şarkılarının şifresi:

Tarkan’ın ’Metamorfoz’ albümündeki ’Dedikodu’ şarkısında 10 deyim ve atasözü var. İçi dışı bir olmak, damarına basmak, iki eli yakasında olmak, al elmaya taş atmak; Tarkan’ın bu şarkısında kullandığı deyimlerden bazıları...

HEP AYNI DEYİMLERİ KULLANIYOR

2007’de Sibel Can’ın söylediği ’Çakmak Çakmak’ adlı Tarkan şarkısında 7 deyim var.

Megastar’ın 91 şarkısının içinde en fazla deyimin yer aldığı şarkısı ’Hüp’... Nazan Öncel imzalı ’Hüp’ adlı parçada tam 15 deyim bulunuyor.

Tarkan’ın şarkı sözlerinin hemen hemen hepsinde; kafa tutmak, medet ummak, buz kesmek, kolu kanadı kırılmak, göz göre göre, mangalda kül bırakmamak gibi deyimler yer alıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin