The Flash ve Supergirl dizisinin yapımcılarından Andrew Kreisberg için de taciz iddiaları çıktı!

Son dönemde ortaya çıkan cinsel taciz, suistimal ve saldırı iddiaları yeni isimlerle ilişkilendirilmeye devam ediyor. Son isim The CW'nun sevilen DC Comics dizilerinin arkasındaki bir isim: Andrew Kreisberg.

Volkan Küçükel
11 Kasım 2017 - 14:45
Gündem

Ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein; aktörler Kevin Spacey, Jeremy Piven, Ed Westwick ve Louis C.K. derken son dönemde ortaya çıkan cinsel taciz, suistimal ve saldırı iddiaları yeni isimlerle ilişkilendirilmeye devam ediyor.

CİNSEL TACİZ SUÇLAMALARIYLA KARŞI KARŞIYA KALAN KREISBERG İLE YOLLAR AYRILIYOR

CW/Warner Bros TV'nin popüler DC dizileri The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow ve Arrow'un ortak yaratıcısı/yürütücü yapımcısı Andrew Kreisberg hakkında çıkan cinsel taciz ve uygunsuz fiziksel temas iddiaları üzerine WBTV tarafından bir iç soruşturma başlatıldı ve Kreisberg mevcut görevlerinden askıya alındı.

Warner Bros. TV Group'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde Andrew Kreisberg'e karşı yapılan görevi kötüye kullanma iddialarından haberdarız. Mr. Kreisberg'in görevlerini askıya aldık ve bir iç soruşturma yürütüyoruz.

Tüm suiistimal iddialarını son derece ciddiye alıyoruz; çalışanlarımız ve yapım işlerimize katılan herkes için güvenli bir çalışma ortamı yaratma konusunda kararlıyız."

17-11/11/andrew-kreisberg-cinsel-taciz.jpg

CW/DC evreninin patronu Greg Berlanti'nin en büyük yardımcı ve iş ortaklarından biri olan Kreisberg; The Flash'taki showrunner görevi öncelikli olmak üzere tüm DC serilerinde önemli roller üstlenmekte.

Berlanti Prods'un üst yöneticileri Greg Berlanti ve Sarah Schechter'ın yaptığı açıklamada ise;

"Son dönemde yapım ekibimizdeki showrunner'larımızdan biriyle ilgili olarak son derece rahatsız edici bazı iddialardan haberdardık. Warner Bros tarafından başlatılan iç soruşturma konusunda cesaretlendirici ve tamamen iş birliği yapar bir konumdayız.

Oyuncularımız, ekibimiz, yazarlarımız, yapımcılarımız ve herhangi bir personelimizin güvenliği ve esenliğinden daha önemli bir şey yok. Taciz iddialarına göz yummuyoruz ve bu konuda güvenli bir ortam yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.

SUÇLAMALAR: CİNSEL TACİZ VE UYGUNSUZ SÖYLEMLER

Variety'nin 19 farklı kaynakla yaptığı görüşmelere göre Kreisberg, bazı çalışanlara izni olmadan dokunma ya da öpme yoluyla uyguladığı uygunsuz fiziksel temas, senelerce süren cinsel taciz; kadın meslektaşları ve çalışanları hakkında düzenli olarak cinsel içerikli yorumlarda bulunma gibi unsurlarla suçlanıyor.

KREISBERG İDDİALARI REDDEDİYOR

Kreisberg ise Variety ekibinin detaylandırdığı bu iddiaları redderken "Yürütücü yapımcı unvanım gereğince kadınların görünümleri ve kıyafetleri hakkında yorumlar yaptığım doğrudur ancak bu yorumlar hiçbir zaman cinsel içerikli değildi" sözleriyle kendisini savunurken "Erkek ve kadın meslektaşlarıma uzun yıllar gururla danışmanlık yaptım. Ancak bu durum asla cinsel ya da istenmeyen bir yolla olmadı" ifadelerini kullandı.

Görevinden uzaklaştırılan Kreisberg ile ilgili suçlayan kişilerce yasal yollara gidilip gidilmeyeceği konusunda şimdilik bir detay yok.

17-11/11/andrew-kreisberg-dizileri.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin