resim yok
01 Haziran 2011 - 00:00

İzmir’de dört sene önce kırk iki yaşında vefat eden TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Ahat Uruk’un açtığı ve ölmesi üzerine annesi ve üç kardeşinin devam ettirdiği boşanma davasında kusurlu bulunan karısı mirastan men edildi.

TRT Sanatçısı Ahat Uruk, 2002'de evlendiği Burcu Tuna Uruk ile evliliklerinde sorun yaşamaya başlayınca 2007'de boşanmak için mahkemeye başvurdu. Ahat Uruk, karısının kendinden maddi çıkar sağlamayı düşündüğünü ve aralarında şiddetli geçimsizlik olduğunu belirterek, İzmir 11. Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.

Kanser oldum bakmadı

Uruk, dava dilekçesinde kansere yakalandığını, hastalandıktan sonra karısının kendine kötü muamelede bulunduğunu, "Eşek gibi çalışacaksın, bana bakmak zorundasın" diyerek psikolojisini bozduğunu iddia etti. Ahat Uruk, boşanmak istediği karısının hastalığı ile ilgili kendine hiç yardımcı olmadığını, aksine "Sen öleceksin, araban, evin ve her şeyin bana kalacak" sözleri ile tüm hayati ümitlerini bitirdiğini öne sürdü.

 

Tazminat ve nafaka istedi

Mahkemeye cevap dilekçesi veren Burcu Tuna Uruk ise, kocasının rahatsızlığında hep yanında olduğunu, ancak eşinin evliliklerinin ilk günlerinden itibaren kendisine sadık bir eş olmayıp, sürekli aldattığını öne sürdü. Dondurmam Gaymak filminde ‘Zeynep’ karakterini canlandıran ve Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal adayı olan Burcu Tuna Uruk, eşinin sağlığıyla yakından ilgilendiğini, onun ise biraz iyileştiğinde hep başka kadınlarla ilişki kurmaya yeltendiğini iddia etti. Kendisinin, Ahat Uruk’un üçüncü eşi olduğunu belirten Burcu Tuna Uruk, hasta olduğu dönemlerde ‘onur konseri’ düzenleyip, gelir sağladığını anlattı. Boşanmak için 200 bin TL maddi, 35 bin TL manevi toplam 235 bin TL tazminat ile aylık 700 lira yoksulluk nafakası istedi.

Dava sürerken öldü

Bağırsak kanseri tedavisi gören Ahat Uruk, boşanma davası sürerken, 11 Eylül 2007’de öldü. Uruk’un ölümünden sonra yasal mirasçısı olan annesi Meliha Uruk, kardeşleri Nihal Uruk, Nevzat Uruk ve Hakan Uruk açılan boşanma davasına katılarak, gelinleri Burcu Tuna Uruk’a karşı davayı sürdürme kararı aldı. Uruk Ailesi, gelinlerinin, ölümünden sonra da kendilerine, ’Bana bakmaya mecbursunuz, ya anlaşırız ya da mahkeme kararıyla istediklerimi zorla alırım’ diyerek tehdit ettiğini ileri sürdü. Mahkeme hakimi, Ahat Uruk ile eşi Burcu Tuna Uruk’un eşit kusurlu olduğuna karar verip, davayı bitirdi. Uruk Ailesi, davayı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 2’inci Hukuk Dairesi, Burcu Tuna Uruk’un daha fazla kusurlu olduğunu belirtip kararı bozdu. Bunun üzerine Uruk ailesi kusuru ispatlanan Burcu Tuna Uruk’un mirasçı olmayacağını ileri sürdü. Dosyayı inceleyen İzmir 8’inci Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Nuran Yörük, boşanma davasında, Burcu Tuna Uruk’un daha fazla kusurlu olduğu yönünde karar verildiğini belirtti, kusurlu eşin mirasçı olamayacağına dikkat çekti. Davalı Burcu Tuna Uruk’un 12 pay üzerinden 6 pay sahibi olarak mirasçı gösterildiği veraset ilamını iptal etti. Ahat Uruk’un mirasını 6 pay kabul edip, annesi Meliha Uruk’a 3 pay, kardeşleri Nevzat, Nihal ve Hakan Uruk’a da 1’er pay verilmesine karar verip davayı bitirdi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin