Tomris Oğuzalp'in genç oyunculara tavsiyesi!

Sinemanın ve tiyatronun usta oyuncusu Tomris Oğuzalp yoksulluk, yaşlılık ve hastalıkla mücadelesini anlattı.

resim yok
07 Ekim 2013 - 13:31
Röportaj

Sinemanın ve tiyatronun usta oyuncusu Tomris Oğuzalp yoksulluk, yaşlılık ve hastalıkla mücadelesini anlattı.

77 yaşındaki sanatçı, ''Bu dünyadan göçme vaktim geldi. En büyük pişmanlığım bir evladımın olmaması'' dedi.

O, 60 yıllık tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Binlerce oyunda, yüzlerce film ve dizide rol almış bir emekçi  Altın Portakal alacak kadar işinde usta. Tomris Oğuzalp geçen yıl yaşlılık ve hastalıkla mücadele ederken sağlık durumu kötüleşmiş ve Başbakan’ın talimatıyla hastaneye kaldırılıp yoğun tedavi sonrası hayata tutunabilmişti.

Peki sonra ne oldu? Tomris Oğuzalp bugün nasıl? Bakırköy’de bakıcısıyla yaşadığı tek göz evinde ziyaret ettim. Sorularımın hepsine cevap verdi. Ne var ki üç gün sonra değerli oyuncunun hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Dualarınızı ondan eksik etmeyin.  

* Geçen yıl bir ara çok hastaydınız şimdi nasılsınız?

Dürüst olmak gerekirse artık kendimi iyi hissetmiyorum. Bu dünyadan göçme vaktim geldi. Hayranlarıma sevgilerimi iletin ama çok yorgunum, keyfim yok.

* Böyle konuşmak size yakışmıyor, inşallah daha güzel günler yaşarsınız.

Artık ölmek istiyorum. Elden ayaktan düştüğüm için üzülüyorum. Hayatım boyunca oynadığım kötü karakterlere inat, iyi ve sağlıklı hatırlanmak istiyorum. Sevenlerimi hayal kırıklığına uğrattığım için canım acıyor.

* Geçmişe dönüp baktığınızda ''İyi ki oyuncu olmuşum'' diyor musunuz?

O iş artık bana o kadar uzak ki, geçmişi hayal bile edemiyorum. İyi ki oyuncu olmuşum demek içimden gelmiyor.

* Neden?  

Belki o toz pembe hayatın içinde olmak bana bu sıkıntıları yaşattı. Ünlüydüm, sanki dünya sadece benim etrafımda dönüyordu. Bugünleri hiç düşünmedim. Çok para kazandım, kazandığımı da o gün yedim. Geleceğimi düşünmeden yaşadım.

* Niçin hiçbir yatırım yapmadınız?

Evim olsun istemedim ki gidip ev alayım. Bir de önemli bir nokta var, anne olmak hiç istemedim. O sorumluluğu almadığım için de geleceğin pek bir önemi yoktu benim için. Şimdi çok pişmanım. Keşke bir çocuğum olsaymış. Bana bakardı yahut bakmazdı orası pek önemli değil ama hiç değilse bayramlarda elimi öpmek isteyen birisi olurdu.

* Rahatsızlandığınız zaman Sayın Başbakan durumunuzla ilgilenmiş, hastaneye kaldırılıp tedavinizin yapılması için Sağlık Bakanlığı’na talimat vermişti, bundan haberiniz oldu mu?

Olmaz mı? Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir can  borcum var. Onun sayesinde iyileştim. Allah ondan ve eşinden razı olsun. Herkese sahip çıktığı gibi bana da sahip çıktı. O olmasaydı halim ne olurdu kim bilir?

 

''EV KİRAMI BİR HAYIRSEVER ÖDÜYOR''

* Müşkül duruma nasıl düştünüz peki?

Maaşıma haciz geldi. Onun verdiği sıkıntıyla hasta oldum zaten.[reklam]

* Maaşınıza neden haciz geldi?

Bir miktar param vardı. O parayı cihaz almaları için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne verdim. Verdiğim para  cihaza yetmeyince üzerine kredi kartıyla para çektim. Parayı ödeyemeyince de maaşıma haciz geldi.

*Neden böyle bir yardımda bulundunuz?

Annem için yaptım. Bu yardımımın annemin hayrına olmasını istedim. Annemi kaybettiğimde 4 yaşındaydım. Anne şefkati nedir hiç bilmem? Annesizliğin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Babamı sorarsanız o çok çapkındı. Birçok kez evlendi. Çok üvey annem oldu yani. Zor günler yaşadım.

* Şu an halinizden memnun musunuz?

Memnunum. 850 lira olan ev kiramı Trabzonlu bir hayırsever ödüyor. Bana oradan kahvaltılık, yiyecek içecek gönderiyorlar. Bakıcı paramı da kendi maaşımdan ödüyorum.

 

''GÜZELLİKLERİNE GÜVENMESİNLER''

* Beren Saat, Bergüzar Korel ve Tuba Büyüküstün iyi birer oyuncu. Aynı zamanda güzellikleriyle de beğeni toplayan kadınlar. Sizce bu güzellikleri  geleceklerini garanti altına almak için  yeterli mi?

Güzellik kalıcı değil. Beren'i de, Bergüzar'ı da, Tuba'yı da bilirim. Üçünü de beğenirim. Ama sakın güzelliklerine güvenmesinler. Ben de gençliğimde güzeldim. Ama bak şimdi ondan eser yok. Beni düşünsünler ve akıllı olsunlar. Kocaları olabilir ama onlara güvenmesinler. Kendi  istikballeri için gençliklerinin kıymetini bilsinler.

 

 

TÜRK SİNEMASININ ŞİŞKO NURİ'Sİ HANGİ DİZİDE OYNAMAK İSTİYOR? DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin