Tuba Büyüküstün ve Onur Saylak o filmde buluşuyor!

Karı-koca aynı filmde rol alacak!

resim yok
26 Haziran 2014 - 09:38
Magazin

Karı-koca aynı filmde rol alacak!

Oyuncu çift Tuba Büyüküstün ve Onur Saylak; 'Rüzgarın Hatıraları' isimli film için birlikte kamera karşısına geçti.

Film; 2. Dünya Savaşı sırasında Türkiye'den kaçan muhalif Ermeni şair 'Aram'ın hayatını anlatıyor.

 

YENİ PROJESİ YAKINDA!

ATV'de yayınlanan 'Kara Para Aşk' dizisiyle başarılı bir sezonu geride bırakan Tuba Büyüküstün, yeni bir sinema filmine başladı.

Güzel oyuncu, eşi Onur Saylak ile birlikte Özcan Alper'in yöneteceği 'Rüzgarın Hatıraları' adlı filmde rol alıyor.

 

ÇEKİMLERİ BAŞLADI

Büyüküstün ve Saylak'ın yanı sıra kadrosunda Ebru Özkan, Murat Daltaban, Mustafa Uğurlu ve Sofya Khandamirova'nın da yer aldığı filmin çekimleri, önceki gün Batum'da başladı.

Batum'un yanı sıra çekimleri Borçka, Şavşat ve Hopa'da da yapılacak olan film, 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde Türkiye'den kaçmak zorunda kalan muhalif Ermeni şair 'Aram'ın yolculuğunu anlatıyor.

 

ÖDÜL ALMIŞTI

Özcan Alper'in senaryosunu Ahmet Büke ile birlikte yazdığı 'Rüzgarın Hatıraları'; geçen yıl Rotterdam Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Hubertbals Fonu'ndan senaryo ve proje geliştirme desteği ödülünü almıştı.

Milliyet Gazetesi'nden Anibal Güleroğlu'nun film hakkında yazısı şöyle:[reklam]

ÖZCAN ALPER VE RÜZGÂRIN HATIRALARI…

''Diyarbakır'da ağıtların peşine düşen Sumru'nun öyküsünü anlatan 'Gelecek Uzun Sürer' ve cezaevleriyle ölüm orucu gerçeğini Türkçe'nin yanı sıra Gürcüce, Hemşince dillerini kullanarak insancıl bir hikâye sunan 'Sonbahar' filmlerine imza atan Özcan Alper şimdi de 'Rüzgârın Hatıraları' diyor.

Daha senaryo aşamasındayken Cannes Film Festivali kapsamında düzenlenen L'Atelier Cinefondation'a seçilen 'Rüzgârın Hatıraları', Nar Film ve Most Prodüksiyon yapım şirketlerinin ortak yapımcılığında gerçekleşecek.

Çekimleri Batum'da başlayan ve Batum'un yanı sıra Borçka, Şavşat ve Hopa'da sürdürülecek olan film Türkiye, Almanya, Fransa ve Gürcistan ortak yapımı.

Uluslararası Busan Film Festivali kapsamındaki Asya Proje Marketi'ne (Asian Project Market) de seçilip beş film arasına girmeyi başaran 'Rüzgârın Hatıraları', Özcan Alper'in kendine has diliyle insani değerleri ve yönetim politikalarını psikolojik çözümlerle buluşturacak mı?

Onur Saylak, Sofya Khandamirova, Mustafa Uğurlu, Ebru Özkan, Murat Daltaban, Menderes Samancılar ve Tuba Büyüküstün gibi isimlerin yer aldığı yapım, şairane kaçış üstüne örülü konusuyla yine unutturulmaya çalışılan ülke geçmişine dair ipuçları taşıyacak mı?

Bunları Hubert Bals, Cinemed Montpelier, Medienboard'dan ortak yapım geliştirme desteği de alan ve çekimlerinin sonbaharda bitirilip önümüzdeki yıl vizyona sokulması planlanan 'Rüzgârın Hatıraları'nı izledikten sonra değerlendireceğiz.''

 

 

TUBA BÜYÜKÜSTÜN İŞBAŞI YAPTI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin