resim yok
30 Aralık 2012 - 00:00

 

Gece Gündüz programında Yekta Kopan‘ın sorularını yanıtlayan Kerem Deren ve Pınar Bulut, 1 ocak’da başlayacak olan 20 Dakika dizisini anlattılar.
 
Kerem Deren: 20 Dakika‘nın bir temel sorusu var. Oda sisteme, bizim hakkımızda verilen bir hükme, bireyin karşı çıkma şansı var mı? Hem bizim ülkemizde hem de genel olarak toplumda… Bir insanın masumiyetine ve suçsuzluğuna kim karar veriyor? İlk başta bizim ana karakterlerimiz içinde bir temel soru bu. Ama diğer karakterlerimizde yan hikayelerinde aynı soruyu soruyorlar. Bir insanın masum yada suçlu olduğuna kim karar veriyor?
 
 
 
Dizide ki karakterlere de değinen senaristler özellikle Ali’nin (İlker Aksum) değişim sürecine değiniyorlar…
 
Pınar Bulut: Dizide önemli olan Ali’nin geçirdiği dönüşüm. Bizi yazar olarak keyiflendiren de o. Sıradan bir adamın bir kadına aşık olarak, o aşk için ne kadar sıradışı hale gelebileceğini anlatamaya çalışıyoruz. Ne kadar ileri gidebilir? O yüzden sınırları zorlayan tarafı üstünden önemli. Bir kadının masumiyeti neye bağlaıdır? Ne yapmış olduğuna mı? Yoksa onun doğasına mı, kim olduğuna mı? Ali zaten sadece bununla ilgileniyor. O yüzden masumiyet ve sınırar karakterler üstünden bizi ilgilendiriyor.
 
İlker Aksum ve Tuba Büyüküstün’ün varlıklarına ve diziyi katıklarına da değinen senaristler konu ile ilgili şunları söylediler.
 
Kerem Deren: Onların ne kadar ileri gideceğini ya da ne çıkaracağını bilememek. Asıl entresan ve güzel olan o. Çünkü siz bir şey yazıyorsunuz ama tahmin etmediğiniz bir şey çıkıyorsa ortaya o zaman iyi oyunculuk var ortada. İşlerimizde biz buna ara sıra rastlıyoruz. Mesela bir sahne yazıyoruz. Sahneyi çok beğeniyoruz ve öğle farklı bir şekilde oynuyorlar ki “hiç düşümedik biz bunu” diyoruz. O mesela bize ufuk açıyor.
 
 
 
 
20 Dakika dizisini 30 bölüm olarak tasarlayan Kerem Deren ve Pınar Bulut, bu dizinin sakız gibi uzamayacağına değindiler.
 
Kerem Deren: Bu dizi fazla sünmeyecek. Bizim hesabımız 30 bölüm yazmak. Bizim böyle bir hesabımız var. Herkesin hesabı böyle mi çıkar bilmiyorum.
 
Pınar Bulut: İlk defa yaptığımız bir şey bu. Yazar olarak bizi çok rahatlatan bir şey. Yani sona dahir tasarruflarımız var. Demek ki bunları gerçekleştireceğiz. Böyle bir şansı önceden bilmek büyük rahatlık.
 
Kerem Deren: Sona doğru giden bir hikaye yazmak her hangi bir edebi iş içinde , hem doğrusu hem de işin güzelleşmesi için gerek. Sona doğru giderken bir şeyler ortaya çıkacak ve bunu bilirseniz o zaman iyi bir şey çıkaracaksınız demek. Sonunu bilmediğiniz bir işi yükseltmeniz neredeyse imkansız.
 
Dizilerini başkaları ile izlerken neler hissetikleri sorusuna Pınar Bulut “Gözlem yapmak için önemli” diyor.
 
Pınar Bulut: Diziyi dün gece ilk izleme şansımız oldu. Dün gece daha kurumsal bir ortamda olduğumuz için insanları fazla süzmedim ama biriyle birlikte izliyorsam, zamanın yarısı yanımdakini gözlemek ile geçiyor. Yazarken benim gözümü dolduran “tam o anı tutturabilmiş miyim. O anda bir tepki veriyor mu? “ gibi sorular sorarım. Mimikleri okumaya çalışırım sürekli.
 
Dizinin denge unsurunu içinde barındıran bir aksiyon olduğunu vurgulayan ikili 20 Dakika ile ilgili şunları söylediler.
 
Pınar Bulut: Denge “20 Dakika” dizisi için anahtar kelime . Onu tutturmanın derdindeyiz. Ama bol aksiyonu olan bir hikaye bu. Onu duygusal çatışmalarla, aksiyonlarla anlatmayı hedefliyoruz.
 
İkili eski ekip arkadaşlarından 2 isme dikkat çekiyor.
 
Pınar Bulut: Dizide Suskunlar‘ın görüntü yönetmeni Yon Thomas ile çalışıyoruz. Daha önceden Suskunlar‘ın 1. bölümünü birlikte çekmiştik ve çok güzel sonuç almıştık. Dün akşam izlediğim ilk bölümde de benzer bir netice var zaten. Bu kez Yon Thomas’ın dizinin tüm bölümlerinde olmasını hedefliyoruz.
 
Kerem Deren: Dizinin müziklerini de Toygar Işıklı yapıyor. Toygar‘dan şaşmıyoruz.Çünkü Toygar çok yetenekli bir müzisyen. 20 Dakika dizisinde normalde alıştığımız çizgisinden çok farklı müzikler ortaya çıkardı. Çok farklı bir şey dinleyeceğiz.
 
Pınar Bulut: Bu işin kendine ait bir karakterleri var. Olabildiği kadar başka olmaya çalışıyoruz. Toygar’ın yaptığı bu işin karakterine göre bir müzik yapmaktı. Bunu da güzel başardı. O yüzden “çok farklı bir iş ortaya çıkarttı” diyebiliyoruz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin