Tüm zamanların en iyi korku dizileri

Bir korku filminden daha iyi olan şey nedir? Tabii ki bir korku dizisi! İşte sizin için seçtiklerimiz.

Berfu Özlen
01 Aralık 2016 - 12:56
Kültür Sanat

Korku sadece beyaz perdeye özgü değil. Her biri birbirinden ürkütücü bölümlere sahip kült ve popüler dizilerin listesini sizin için yaptık. Karanlık kış aylarında izlemeye başlamak için ideal!

 

THE TWILIGHT ZONE

2016 için yeni bir yapımı hazırlanan dizi 1959 senesinde yayına başladı. Rod Sterling’in yarattığı ve başyapıt sayılan The Twilight Zone 1964’e kadar sürse de, 1985 ve 2002’de tekrar çekildi. Ayrıca dünyaca ünlü Disneyland’ın Anaheim, California’da bulunan parkında aynı isimli ve dizinin bir bölümünden esinlenilmiş korkunç bir ünite de bulunuyor.

THE X-FILES

Dokuz sezon süren kült dizi 2008 senesinde filme uyarlandı. Ajan Mulder ve Scully’nin esrarengiz dünya dışı varlıklara karşı yürüttüğü çalışmaları anlatan dizinin popüler kültürde büyük yeri var.

MASTERS OF HORROR

2005 senesinde yayın hayatına başlayan dizinin her bölümü farklı bir hikâyeyi konu aldığı gibi yönetmenleri de her bölümde farklıydı.

THE WALKING DEAD

Robert Kirkman’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan dizinin popülaritesi malumunuz. 2010 senesinde yayınlanmaya başlayan dizinin bir de spin-off’u var.

AMERICAN HORROR STORY

Aynı oyuncuların her sezon farklı bir hikâyeyi anlattığı American Horror Story korku severler için biçilmiş kaftan. Lady Gaga ve Adam Levine gibi ünlülerin de boy gösterdiği dizi 2011 senesinde start aldı.

HANNIBAL

1991’in kült korku filmi Kuzuların Sessliği’nden uyarlanan dizinin maalesef 3. sezonunda yayın hayatı sonlandı.

PENNY DREADFUL

Viktorya dönemi İngilteresinde aralarında medyum ve bilim adamının da bulunduğu br grubun doğaüstü güçlerle mücadelesini anlatan dizi 2014’te yayınlanmaya başladı.

THE STRAIN

Tepki çeken reklam panoları nedeniyle eleştirilen dizinin başarısı ona ikinci sezon sözünü getirdi. Konumuz malum; vampirler.

SCREAM

Kült katil filmi Scream’den uyarlanan dizi de yeni bir katil ve katilin de yeni bir maskesi var. Başrollerinde Neve Campbell ve Courtney Cox oynuyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin