Tüm zamanların en pahalı 15 yabancı dizisi!

Son verilere göre; en destansı sahnelere sahip dizilerden görünüşte mütevazı olan sitcom'lara kadar tüm zamanların en yüksek maliyetli 15 dizisine bakalım:

Volkan Küçükel
14 Haziran 2017 - 16:12
Gündem

İzleyicilere güzel vakit geçirtmek ve onları eğlendirmek için milyon dolarlar döken sadece sinema sektörü değil. İçinde bulunduğumuz 2017 senesinde olduğu gibi televizyon da uzun zamandır büyük paraların döndüğü bir sektör.

Öyle ki; sezonun favori dizisi olarak seçtiğimiz yapım en abartılı gişe rekortmeni filmden bile daha maliyetli olabilir!

TÜM ZAMANLARIN EN MALİYETLİ DİZİLERİ

Son verilere göre; en destansı sahnelere sahip dizilerden görünüşte mütevazı olan sitcom'lara kadar tüm zamanların en yüksek maliyetli 15 dizisine bakalım:

15. Fringe

2012 senesinde Fox kanalı başkanı yaptığı açıklamada çılgın bilim kurgu dizisi Fringe'in çok pahalı bir dizi olduğunu belirtirken maliyetin bölüm başına ortalama 4 milyon dolar kadar olduğu tahmin ediliyordu. Pilot bölümün maliyetinin ise 10 milyon dolara kadar çıktığı biliniyor.

17-06/14/fringe.jpg

14. Lost

Döneminin dünya çapında ses getiren, günümüzde finali ve teorileriyle hala konuşulan Lost'un bölümlerinin ortalama maliyetinin 4 milyon dolar olduğu söyleniyor. Pilot bölüm ise 10 ila 14 milyon dolar arasında yüksek bir maliyetle ortaya çıkmıştı.

17-06/14/lost.jpg

13. Deadwood

Hikayesi 1800'li yılların sonlarında geçen, 2004-2006 seneleri arasında HBO ekranlarına gelen Vahşi Batı temalı Deadwood dizisinin bölüm maliyeti 4.5 milyon dolara kadar çıkıyordu.

17-06/14/deadwood.jpg

12. House of Cards

Amerika Birleşik Devletleri'ni yönetmek masraflı bir iş! Geçtiğimiz günlerde beşinci sezon bölümleriyle izleyicilerle buluşan Kevin Spacey'li politik drama House of Cards'ın bölümlerinin maliyeti 4.5 milyon dolar civarlarında.

17-06/14/house-of-cards.jpeg

11. Boardwalk Empire

Kaliteli dizilerin adresi olarak nam salmış HBO'nun bir başka efsane dönem draması Boardwalk Empire'ın bölüm başına maliyeti 5 milyon doların üzerine çıkıyordu. Özenle hazırlanan pilot bölümün maliyeti ise 18 milyon dolar gibi yüksek bir bütçeye sahipti.

17-06/14/boardwalk-empire.jpg

10. Frasier

1993-2004 seneleri arasında ekranlara gelen kült komedi dizisi Frasier'ın bölüm başı maliyeti 5.2 milyon dolara çıkıyordu. Bunda ağırlıklı olarak oyunculara ödenen ücretlerin yüksekliği etkiliydi. Kelsey Gramer'ın tek başına aldığı ücret bölüm başına 1.6 milyon dolardı.

17-06/14/frasier.jpg

9. Camelot

Starz'ın Camelot'unu hepiniz hatırlayacaksınız. Joseph Fiennes, Eva Green ve Jamie Campbell Bower'lı kadrosuyla dikkat çeken tarihi fantastik dizinin prodüksiyon maliyeti oldukça yüksekti. Maliyeti bölüm başına 7 milyon doları bulan dizi, ekranda beklentilerin uzağında kalınca bu yüksek bütçenin de etkisiyle 10 bölümün ardından iptal edildi.

17-06/14/camelot.jpg

8. Sense8

Geçtiğimiz günlerde Netflix tarafından iptali duyurulan ve bu kararın ardından hayranlarının ayaklandığı Sense8 de yüksek bütçeli bir diziydi. İptalin arkasındaki nedenler tam olarak bilinmiyor ancak dizi, bölüm başına 9 milyon dolar gibi yüksek bir maliyete sahipti.

17-06/14/sense8.jpg

7. Marco Polo

İhtiraslı tarihi drama Marco Polo da Netflix'in yüksek bütçeli dizilerinden biriydi. Kubilay Han döneminde ülkeye esir olarak getirilen Marco Polo'nun heyecan verici hikayesini aktaran dizinin bölüm başına 9 milyon dolarlık bir maliyete sahip olduğu biliniyordu. Ancak dizinin online yayıncı dev Netflix'e iki sezonuyla 200 milyon dolarlık bir kayıp yaşattığı söylentileri göz önüne alınırsa bu maliyetin bilinenden daha yüksek olduğu söylenebilir.

17-06/14/marco-polo.jpg

6. Rome

Eleştirmenlerce genel olarak beğeni kazanan dizilerden Rome, bölüm başına 9 milyon doları geçen maliyetiyle pahalı dizilerden biriydi. HBO yetkilileri diziyi yüksek bütçesi nedeniyle iptal etmek zorunda kalırken çok zor bir karar aldıklarını itiraf etmişlerdi.

17-06/14/rome.jpg

5. Game of Thrones

Son dönemin fenomen dizilerinden fantastik tarihi drama Game of Thones, şimdiden efsaneleşmiş savaş sahneleriyle dikkat çekiyor. Diziyi izlerken bile kendini belli eden yüksek bütçe, bölüm başına 10 milyon dolardan fazla bir maliyeti beraberinde getiriyor. Önümüzdeki sezonlar bölüm sayıları azalsa da maliyetin aynı kalacağı açıklamalarına bakılırsa izleyicileri ihtişamlı yeni bölümlerin beklediğini söyleyebiliriz.

17-06/14/got.jpg

4. Friends

Türk televizyonlarında Sıkı Dostlar adıyla yayınlanan, New York'ta yaşayan 20'li yaşlardaki altı kişilik bir arkadaş grubunun eğlenceli yaşamlarını izleyicilere aktaran efsane sitcom Friends'in her bir oyuncusunun bölüm başına 1 milyon dolarlık kazancı, dizinin bölüm başına maliyetini 10 milyon dolardan yukarıya çekiyordu.

17-06/14/friends.jpg

3. E.R.

1994-2009 seneleri arasında ekran macerasını sürdüren uzun soluklu dizi E.R.'ın bölüm başına maliyeti 13 milyon dolara kadar ulaşmıştı.

17-06/14/er.jpg

2. The Get Down

Moulin Rouge!, The Great Gatsby gibi filmlerle tanınan Avustralyalı Baz Luhrmann'ın arkasında olduğu Netflix dizisi The Get Down, bölüm başına 11 -13 milyon dolarlık maliyetiyle son dönemin en pahalı dizileri arasına girmişti. İlk sezonunun toplam maliyetinin 120 milyon doları bulduğu söylenen dizi, 11 bölümüyle dizi arşivlerindeki yerini aldı.

17-06/14/the-get-down.jpg

1. The Crown

Geniş oyuncu kadrosu ve yüksek maliyetli prodüksiyonu ile bölüm başına 13 milyon doları aşan bütçeye sahip The Crown, tüm zamanların en pahalı dizisi olarak dikkat çekiyor.

17-06/14/the-crown.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin