Türk dizileri Ortadoğu'dan sonra Afrika'da ilgi görüyor!

Türkiye hayranlığı Ortadoğu'dan sonra Afrika'ya da sıçradı.

resim yok
09 Ekim 2013 - 16:29
Magazin

Türkiye hayranlığı Ortadoğu’dan sonra Afrika’ya da sıçradı.

Türk dizileri, Ortadoğu'dan sonra Afrika'nın kapısı Fas'ın da gözdesi oldu.

 

394 Türk'ün yerleşik olarak yaşadığı Fas'ta, Türkiye hayranlığı revaçta. Anafen Eğitim Kurumları'nın davetlisi olarak Fas'a giden Türk gazeteciler, Türkiye Büyükelçisi Uğur Aydıner'i de ziyaret etti. Aydıner, 'Buraya bol bol Türk dizisi gelmeli' derken, Faslıların İstanbul'a meraklarının arttığını belirtti:

 

'Türk dizileri burada çok iyi reklam oluyor. Faslılar İstanbul'a, dizilerin çevrildiği mekanlara gidiyor. Her gün uçak seferi var.'

 

'HERKES İSTANBUL'U MERAK EDİYOR'

Büyükelçi'nin eşi Gülen Aydıner de, 'Herkes dizilerdeki sanatçıları soruyor. Türkiye'yi, özellikle de İstanbul'u merak ediyorlar' dedi.

 

FASLI KADINLAR KIVANÇ'A HAYRAN

Fas'ta izlenen diziler arasında Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kurtlar Vadisi ve Tatar Ramazan var. 'Mühennet' ismini verdikleri Kıvanç Tatlıtuğ, ülkede fenomene dönüşmüş durumda.

 

Faslı kadınların Tatlıtuğ'a ilgi gösterdiği konuşuluyor. Bu hayranlık, bir firmanın Tatlıtuğ'u Fas'a getirmeyi teklif etmesiyle de perçinlenmiş.

 

Firma bu iş için Büyükelçi'den yardım istediğinde, fanatiklik karşısında güvenliği sağlayamayacakları gerekçesiyle projeden vazgeçmişler. Faslılar, Tuba Büyüküstün'e de hayranlık duyuyor. Oyuncunun şampuan reklamları Casablanka caddelerini süslüyor.

 

5 FARKLI ŞEHİRDE 12 TÜRK VAR

Afrika'daki ilk Türk okulunun 1994'te Fas'ta açıldığını hatırlatan Türk okullarının genel müdürü İbrahim Aktaş, 5 şehirde 2 bin öğrencilerinin olduğunu belirterek şunları söyledi:[reklam]

'Okullarımız güven verdiği için Fas'ın üst düzey bürokrat ailelerinin çocukları eğitim görüyor. Önümüzdeki yıl Robert Kolej gibi İngilizce eğitim veren uluslararası bir okul açacağız.'

 

'POLAT' DEĞİL 'MURAT' ALEMDAR!

Fas'taki bir diğer fenomen isim ise, Kurtlar Vadisi dizisiyle popülerliği yakalayan Necati Şaşmaz. Faslılar Şaşmaz'a, 'Murat Alemdar' diye hitap ediyor.

 

Bülent İnal'ın başrolünde olduğu Tatar Ramazan da ülkede ilgiyle izlenen Türk dizileri arasında. Tatar Ramazan, Türkiye'de reyting sorunu yaşadığı için yayından kaldırılmıştı.

 


 

BBC'DEN OSMANLI DİZİSİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin