resim yok
17 Ekim 2011 - 00:00

 

Bugün televizyon sektörünün sözü dinlenir araştırma kuruluşlarının yeni televizyon eğilimleri yorumlarında, Türk dizileri ve Türkiye’de neler olup bittiği yer alıyor. Hatta şöyle diyeyim, sektörün bir ayağı Türkiye oldu.
 
Ben yazmıyorum onlar söylüyor. Ben de okuduğumu size aktarıyorum. Eurodata TV/Worldwide bunlardan biri. Merak eden açıp, bakar araştırır. Sık sık sektörle ilgili değişik konularda yorumlar yapıyor. Dünya üzerinde 2 bin kanalı takip ediyor. Bunu Fransız araştırma şirketi Mediametrie aracılığıyla yapıyor. Her yılın dünya televizyonlarındaki eğilimler üzerine geniş araştırmalar sunuyor.
 
Son yayını, ‘Tür Geçişlerinden, Medya Geçişlerine: Yeniden Keşfedilen Televizyon’ başlığını taşıyan 2010-2011 dünyada televizyon eğilimleri oldu. ‘Sınırı Olmayan İçerik’ler bölümünde içeriklerin kıtalardan, ülke sınırlarından kendini bağımsız kıldığı anlatılıyor. Buna örnek İsveç’teki son ‘Eurovision Yarışması’nın yüzde 78 oran-da izleyiciye ulaşması ve Çin’de bizdeki yetenek yarışmalarına benzeyen ‘God Talent’ın yayınlandığı Dragon TV’nin izleyici sayısını 10’a katlaması gösteriliyor. “Doğu, geleceğin en önemli program üreticilerinin merkezi olmaya aday bir tablo çiziyor” yorumu yapıldıktan sonra “Mesela Türk dizileri” diye cümle girişi yapılıyor. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisini yayınlayan Kanal D’nin izleyici ortalamasını 2.5 katına çıkardığının altı çiziliyor. “Şimdi kendi sınırlarını ötesinde bir başarıya yöneliyor” denildikten sonra Türk dizilerinin, durumu şöyle değerlendiriliyor: “Birçok Türk dizisi Ortadoğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa’da fazlasıyla gündemde.”
 
VİETNAM’DAN SONRA KÖRFEZ
Hollywood’da savaş sonrası hayata alışmak sanki alışılagelmiş Amerikan film konusu. Böyle kaç hikaye vardır... Bunlardan biri de bu akşam TNT’de ‘Acımasız Hayat’. Christian Bale başrolde. “Vallahi onun için izlenir” diyor eleştiriler. Ama bütün için filmin çok başarılı olmadığı, idare ettiği hatta Bale için “İzlenebilir” olduğu yönünde eleştiriler var. 22.30
 
ANKARALI PEMBE DİZİ BAŞLIYOR
‘Ankaralı müzik’ grupları olayı vardır müzikte. Şehrin müzik gruplarının ortak özelliği disiplin müzisyenlerden oluşmasıdır. Hep iyi müzisyenler çıkmıştır. Daha sonra ‘Ankaralı dizi’ olayı eğlence dünyasındaki yerini almıştır. ‘Ankaralı dizi’ olayı da sanırım ‘Ferhunde Hanımlar’la oldu. 1993-1999 yılları arasında fenomen olmuştu. Daha sonra ‘Bizim Evin Halleri’ ve Fox’un keşfettiği ‘Deniz Yıldızı’, ‘Unutma Beni’... En son da Behzat Ç tabii ki bu işin tepe noktası. Şimdi yeni bir Ankara pembe dizisi ekrana geliyor. Artık televizyon lügatına bu söz girdi. Bir tarz oluştu. Günlük dizi ‘Beni Affet’ başlıyor. Yapımcı yine bu dizilerin uzmanı ve Ankara kökenli Focus.
 
Sina Koloğlu-Milliyet

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin